Lucas Biglia elmondása szerint minden játékos tisztában van a tét nagyságával és mindent bele fognak adni a szezon utolsó mérkőzésén.

A Milan a hétvégén a Spal otthonában lép pályára a Serie A 38. fordulójában. A piros-feketék az ötödik helyen állnak és 1 pont a hátrány a harmadik Atalantával illetve a negyedik Interrel szemben. Így a Milan abban az esetben juthat be a Bajnokok Ligájába, ha az Inter vagy az Atalanta közül az egyik pontokat veszít, miközben a Milan nem hibázik.

Biglia a BL-ről, az edzőtáborról, Gattusóról és a Kessiéről való incidenséről is beszélt.

“Fontos lenne, hogy kvalifikáljuk magunkat a Bajnokok Ligájába és nem csak a klubnak, az edzőnek, hanem nekünk is a fejlődés szempontjából. Természetesen fejlődnünk kell, de az egy jó jel lenne, ha sikerülne, mert az azt jelentené, hogy a helyes úton járunk. Mindenki tisztában van azzal, hogy milyen célért játszunk, nincs szükség arra, hogy bárkit is emlékeztessünk. Ha még két vagy három mérkőzés lenne hátra, akkor biztosan elérnénk a célunkat, mert a csapat javul. A hullámvölgyek ellenére jelentős fejlődés volt tapasztalható.” – mondta Biglia.

“Az edzőtábor arra szolgál, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy valami rosszul megy. Jót tett és újra egységesek lettünk. Mindenkinek önkritikusnak kell lennie azokban a pillanatokban és át kell gondolni, hogy hol rontottuk el. Csak magunkra kell összpontosítanunk, hogy a lehető legjobban fejezzük be a szezont.”

“Gattuso? Nagyszerű kapcsolatom van vele. Mindig a rendelkezésünkre állt, mindig megvédett minket a kritikus pillanatokban és vállalta a felelősséget. Ugyanazt gondolom, mint amit ő. Az utolsó másodpercig mindent bele kell adnunk, hogy elérjük a Bajnokok Ligáját. Voltak pillanatok, amikor nem teljesítettünk jól és az edző a kamerák elé állt, hogy magára vállalja a felelősséget. Ha van valaki, aki nálunk jobban megérdemli, hogy elérjük a célunkat, az ő.”

“Kessiével való incidens? Három-négy hétig rosszul éreztem magam, mert nem szeretem az ilyen butaságokat. Különösen akkor, ha gyereked van és meg akarod neki tanítani, amit a szüleid tanítottak neked. Csak el akartam neki mondani, hogy támogatni kell azokat a csapattársakat, akik csereként pályára lépnek. Semmi több.”

“Nincs semmi problémám Franckkel, sőt nagyszerű a kapcsolatunk.”