Lucas Paquetával a soraiban vág neki a Copa Américának a brazil válogatott.

Idén nyáron – június 14. és július 7. között – kerül megrendezésre a 46. Copa América, amelynek Brazília ad otthont. Korábban már sejteni lehetett, hogy a Milan középpályása, Paquetá várhatóan ott lesz a brazilok keretében, de csak ma vált hivatalossá. A 21 éves középpályás eddig 4 alkalommal lépett pályára a nemzeti csapatban, a mérlege 1 gól.

Tite, a brazil válogatott szövetségi kapitánya kijelölte keretét a tornára, amelyben Paquetá mellett olyan játékosok kaptak helyet, mint Alisson, Alex Sandro, Dani Alves, Thiago Silva, Coutinho, Neymar vagy éppen Roberto Firmino.

Brazília legutóbb 2007-ben nyerte meg a Copa Américát, jól jel ugyanakkor, hogy az eddigi összes (1919, 1922, 1949, 1989) hazai rendezésű tornáján diadalmaskodott.

A Selecaóra Bolívia, Venezuela és Peru vár a június 14-én kezdődő csoportkörben.

A BRAZIL VÁLOGATOTT 23 FŐS KERETE A COPA AMÉRICÁRA:

KAPUSOK: Alisson (Liverpool), Cássio (Corinthians), Ederson (Manchester City);

VÉDŐK: Alex Sandro (Juventus), Dani Alves (Paris Saint-Germain), Éder Militao (Porto), Fagner (Corinthians), Filipe Luís (Atlético Madrid), Marquinhos (Paris Saint-Germain), Miranda (Internazionale), Thiago Silva (Paris Saint-Germain);

KÖZÉPPÁLYÁSOK: Allan (Napoli), Arthur (Barcelona), Casemiro (Real Madrid), Fernandinho (Manchester City), Lucas Paquetá (Milan), Philippe Coutinho (Barcelona);

TÁMADÓK: David Neres (Ajax), Everton (Gremio), Roberto Firmino (Liverpool), Gabriel Jesus (Manchester City), Neymar (Paris Saint-Germain), Richarlison (Everton).

5 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. Williant kicsit hiányolom. Volt már ugyan jobb idénye is, mint a mostani, de pl. Coutinhóénál biztosan jobb szezont zárt. Nyilván utóbbi sem rossz játékos, de Williannek nehezebb dolga volt a Chelsea-ben, mint Coutinhónak a Barcelonában.

    • Ja, és a lényeg, hogy Paquétáéval meg össze sem lehet hasonlítani… Persze Paqueta a jövő, Willianre nem lehet építeni a következő 3 évet, csak éppen van jó pár koros játékos is a keretben, mint Thiago Silva, Alves vagy Miranda. Nem túl következetes Tite.

  2. Willian mellett még olyan játékosok maradnak otthon, mint Douglas Costa, Vinicius Jr., Lucas Moura, Felipe Anderson vagy Malcom, akik szerintem mind-mind többet tettek le az asztalra az idei szezonban, mint Paquetá. Szerencsés szitu a számunkra, hogy Tite valamiért nagyon kedveli Paquetát, így a Copa további fejlődésre ad lehetőséget a srácunknak. Jó lenne, ha ez a fejlődés meg is történne, mert bár most is hasznos tagja a csapatnak a brazil, én azért bőven többet vártam tőle, mint amit ezalatt a félszezon alatt nyújtott.

      • Jogos, de állítólag Tite 4-2-3-1-es felállást fog preferálni a válogatottal, amiben nincs helye Paquetá nálunk már jól megszokott mezzala szerepkörének, így a fentebb említett támadó játékosok lehettek volna riválisai a keretbe kerülésért. Egyébként nagyon örülök, hogy behívták, de ha objektívan próbálom nézni, akkor szerintem még egy kicsit hízelgő a számára.