Már csak három mérkőzés maradt az olasz bajnokság idei szezonjából és a Milan a 36. fordulóban a Fiorentina csapatához látogat. Gennaro Gattuso, a csapat edzője megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját.

“Nagyon nehéz mérkőzés lesz. Ha nem tévedek, akkor a Milan 2014 óta nem tudott nyerni Firenzében. A Fiorentina ugyan nem nyeri sorozatban a mérkőzéseit, de tudja, hogy hogyan okozzon gondot az ellenfélnek. Támadásban erős és gyors játékosaik vannak. Technikailag és fizikailag is remek teljesítményt kell nyújtanunk.” – nyilatkozta Gattuso.

“Elszántságra lesz szükség. Kitartónak kell lennünk és nem szabad félni. Nagyon tisztelem Montellát és a munkáját. Megpróbáljuk megnyerni az összes mérkőzésünket és meg kell mutatnunk, hogy készen állunk erre, különösen fejben. Most csak a Fiorentina elleni meccsre koncentrálok, majd csak utána gondolok a Frosinone és a Spal elleni bajnokira. Célunk, hogy a lehető legtöbb pontot szerezzük meg és ehhez mindent bele fogunk adni. A Frosinone trükkös lehet, míg a Spal szeretne klubrekordot dönteni a Serie A-ban szerzett pontjait tekintve. Csak magunkra koncentrálunk és semmi másra. A legjobban azt bánjuk, hogy nagyon sok pontot veszítettünk, amikor meg kellett volna lépnünk a tabellán.”

“Bologna? Annak ellenére, hogy nem játszottunk jól, sok helyzetet alakítottunk ki. Nem volt könnyű mérkőzés. Az elmúlt években nincs olyan csapat a Serie A-ban, amely könnyedén feladja. Mindenki a végsőkig harcol. Ennek a csapatnak az ereje abban rejlik, hogy a játékosok sohasem adják fel, még a legnehezebb időkben sem. Köszönet jár azoknak is, akik nem játszottak túl sokat. Nem volt csalódást keltő szezonunk.”

“Biglia? Ott van a keretben, de még nem bevethető. Calhanoglu jól dolgozott az edzéseken és a rendelkezésemre áll. Piatek? Egyáltalán nincs rossz periódusban, talán csak korábban szerzett túl sok gólt. Csak nyugodtnak kell maradnia és a csapat rendelkezésére állni. Bakayoko? A Milan, a klub és az eredményeink az elsődlegesek. A legfontosabb, hogy félre kell tennünk bizonyos dolgokat. Abate és Zapata? Sohasem adják fel. Mindig megmutatták, hogy milyen profizmussal rendelkeznek. Csak pozitív dolgokat tudok mondani róluk. A klub értékelni fogja a szerződésük meghosszabbításának lehetőségét.”

4 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. “Nem volt csalódást keltő szezonunk.”
  Ezzel a kijelentéssel még várjunk 2 hetet;ebből még lehet 8. hely is,ahogy 3. is.

  Viszont én egy valamit nem értek Gattusónál:miért nyilatkozza állandóan,hogy nekünk minden ellenfél nehéz és nagyon nehéz meccsre számít?Legyen az a Juve vagy a Spal,nekünk mindenki kőkemény feladat?
  Mint,ha egy kiesés ellen menekülő középcsapat lennénk…
  Tudom,hogy nehéz az olasz bajnokság,hiszen a legtaktikusabb és a kicsik ráadásul rendszeresen játsszák az alattomos,rugdosós bunker focijukat,de azért,ha BL-t akarunk akkor egy Spal,Frosinone,Chievo,Empoli,Cagliari ne jelentsen már olyan nehéz feladatot!
  Ezzel szerintem inkább rombolja a játékosok önbizalmát,hiszen nem tartja őket alkalmasnak arra,hogy simán hozzanak egy könnyebb ellenfél ellen egy meccset.

  • Ebben nem látok problémát. Ez a kollegialitás, hogy nem becsüli le az ellenfelet és az edzőjét. A jelenlegi helyzetben ne is tegye… Nyilván tudja mindenki, hogy a SPAL vagy a Frosinone az nem a Juve. Ha azt mondja az edző, hogy nehéz meccsre számít, de végül 4-0-ra nyer a csapata, azt könnyebb elintézni annyival, hogy “nehezebb meccsre számítottam”. Kínos magyarázkodás lehet a vége ugyanakkor, ha előzetesen azt jósolja, hogy sima győzelemre számít, majd az ellenfél 2-0-ra nyer. Inkább az az edző tűnik hozzáértőnek, aki óvatosan áll egy meccshez, mint az, aki túlzottan optimista. Én nem nagyon “ismerek” olyan trénert, aki ne ilyeneket nyilatkozna a meccsek előtt. Nem hiszem, hogy ezzel rombolná a játékosok önbizalmát. Fordítsuk meg! Ha azt mondaná, hogy sima meccsre számít, azzal csak nyomást helyezne a játékosokra, főleg, ha azután a meccsen a 80. percben még mindig 0-0 az állás. Ezt a hibát nemcsak Gattuso, senki sem követné el.

   Ezekből persze lehetnek vicces nyilatkozatok is, mint amilyen az, hogy Gattuso nagyon tiszteli Montella munkáját… Persze azt nem mondta, hogy melyik munkáját tiszteli. Lehet, hogy Montella megjavította odahaza a WC-lefolyót, újratapétázta a nappalit, esetleg felásta a kertet. Mert ugye amit Firenzében csinál, az egyelőre távol áll a tisztelni való munkától.

   A Juventus meg az Atalanta elleni vereség még magyarázható lenne, de az Empoli meg a Sassuolo elleni nullázás… 5 meccsen 1 pontot sikerült gyűjtenie Montellával a Fiorentinának, és 2 gólt tudott rúgni. Mondhatjuk, hogy Montella ott folytatja, ahol annak idején a Milannál (vagy később a Sevillánál) abbahagyta.