A hírek szerint Tiémoué Bakayoko a következő szezont már nem a Milan játékosaként fogja megkezdeni.

Bakayokót tavaly nyáron vette kölcsön a klub a Chelsea-től mintegy 5 millió euróért. A megegyezés értelmében a Milannak a szezon végén lehetősége lesz további 35 millió euróért végleg megvásárolni a játékost.

Olaszország egyik vezető sportnapilapja, a La Gazzetta dello Sport arról számolt be, hogy a Milan nem fogja végleg megvenni Bakayokót, így a 24 esztendős francia középpályás a szezon végén visszatér a Premier League-ben szereplő Chelsea-hez.

Ha hinni lehet a lap értesülésének, akkor Bakayoko sorsa a szezon végi helyezéstől függetlenül eldőlni látszik, akár meglesz a Bajnokok Ligája-indulás, akár nem.

Ugyan Bakayoko a teljesítményével maximálisan beváltotta a hozzá fűzött reményeket, ám az elmúlt hetekben több alkalommal is problémák voltak a viselkedésével. A klub még nem reagált és legutóbb Paolo Maldini egy hónappal ezelőtt nyilatkozott Bakayoko jövőjéről. Maldini akkor elmondta, hogy elégedettek vele és szeretnék végleg megszerezni.

16 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Én addig nem hiszem el, amíg a klub nem jelenti be, hogy nem vásárolja meg… Ha nem marad, szerintem óriási hibát követünk el. 35 millióért ilyen szintű középpályást nem nagyon lehet kapni, legalábbis nagyítóval kell keresni.

  A teljesítménye kifogástalan, 1-2 hónap beilleszkedés után amint folyamatosan lehetőséget kapott egyre jobb lett. Gyakorlatilag az egész szezont tekintve ott volt a top 3 legjobban teljesítő Milan játékos között. Nem tartom Bigliát rossz játékosnak (az őszi sérülése előtt kifejezetten jó volt), de Bakayokóval azonos poszton mérföld különbségek vannak közöttük. Én nagyon megkedveltem Bakát, ahogy a szurkolók nagy része is. Piszok jó játékos és szezon elején csak remélni tudtam, hogy a régi Monacós formáját fogja hozni, mert akkor baromi jól járunk. Szerintem megközelítette azt a formáját, de az elvesztésével megint sehol nem leszünk. Plusz megint másnak tennénk jót, a Chelsea járna jól, hiszen felépítettek neki egy totálisan elveszett játékost, aki visszanyerte a régi formáját és egy rakás pénzt kaphatnak érte, ha nem tartják meg. Mert Baka valóban úgy jött ide, hogy a Chelseanél leépítették és elzavarták. Lásd De Bruyne vagy éppen Salah, hogy csak két példával éljek.

  A Gattusoval való vitájára kitérve nem tudom mi történt és mi hangzott el pontosan, ahogy más szurkoló sem. Ezt nekik kell rendezniük, ahogy mondták is.

  Augusztusban lesz 25 éves, a legjobb korban van és az értéke bőven mehet felfelé. Serie A viszonylatban az egyik legjobb statisztikával rendelkezik a labdaszerzések terén és állítom, hogy volt olyan meccs, ahol klasszis teljesítményt nyújtott. Ha a vezetőség komolyan gondolja a csapatépítést, akkor Bakayokónak ott kell lennie a középpályán. Alapból szar a helyzet, hiszen azon a poszton van egy Montolivónk, egy Maurink (nekik lejár a szerződésük) és van egy sérülékeny és 33 körül lévő Biglia. Locatelli már nincs itt, szóval ha Baka is távozik akkor komoly középpálya erősítésre lesz szükség a nyáron – a kezdőbe és a cserepadra is.

  Ha úgy alakul, hogy a Milan nem veszi meg, akkor pedig álljon ki a vezetőség és mondják el az okát. Mondják el a szurkolóknak ha úgy van, h igen, azért nem vesszük meg végleg a csapat egyik legjobbját mert minősíthetetlenül beszélt az edzővel, tiszteletlen volt a klubbal és ilyet soha nem engedhet meg magának senki. Mindenki el fogja fogadni a döntést, ha úgy van. Vagy ha az az ok, hogy nincs lóvé, akkor mondják ki…

  • Teljesen egyetértek. Igazából az a perdöntő, hogy Baka miket mondott, és pontosan mit csinált. De ezt nem tudhatjuk pontosan, csak pletykák vannak róla. Amennyiben igazak a vádak (és jelen esetben sajnos tényleg lehet valóságalapjuk), akkor nem számolhatunk vele a jövőben. Az a kérdés számomra, hogy mennyire lépte át a határvonalat.

   Ha sikerült tisztázni az ellentéteket, és a pályán olyan teljesítményt nyújt a pali, amilyet eddig letett az asztalra, akkor azért van még 2 út amiből jól is kijöhetünk. Az első, hogy kiperkáljuk a 35 milliót, és továbbra is a kezdőcsapat motorja marad. Ugyan nem lenne a kedvenc játékosom, de most csak az eredmények számítanak. Valószínűleg ugyanúgy állnék hozzá, mint a Donnarumma történethez. Lenyeltem a dolgot, nem kedvelem a gyereket, de azért párszor megmentette a seggünket. És most csak ez számít.

   A másik járható út, hogy megvesszük Bakayokot, és megpróbáljuk rövid időn belül (fél-1 év) nyereséggel továbbadni. Biztos lesz olyan csapat, aki 50-et ajánlana érte, és az ilyen alkura rá kéne bólintani. Csak az számít, hogy minél nagyobbat profitáljunk rajta. Hamarosan eljön az az időszak, amikor áldozatokat kell hoznunk. Ha nem őt áldoznánk be, akkor ki mást? Nálam Romagnoli, Piatek, Paquetá, Cutrone, Calabria, és Borini az érinthetetlen.

   • Igazad van, ez a két út lenne a legjobb. Én az elsőt preferálnám, mert szerintem nagy hasznára van a csapatnak.

    Nekem az is furcsa, hogy Bakayoko kifejezetten Gattuso kérésére érkezett tavaly nyáron és ragaszkodott hozzá. Meglepő lenne ha egy hét alatt annyira megváltozott volna a kapcsolatuk. Eddig minden rendben volt? Furcsa…

    Egyébként a Donnarumma történethez annyit, hogy az elég más tészta volt. Utólag kiderült hogy Raiola rendesen kavarta a szart, persze Donna is hibázott hogy nem lépett közbe hamarabb. Bár abban az ügyben is erősen érezhető volt a média és a sajtó szerepvállalása.

 2. “A klub még nem reagált”

  Innentől kezdve felesleges az egész cikkről többet beszélni. Amúgy meg nem is érteném az ilyenek dobálozását, amig még tart a szezon semmi értelme. Sőt én inkább a leendő edzőt is megkérdezném, hogy akar-e vele együtt dolgozni, mivel hasonló kalibert ennyiért a pótlására nem nagyon lehet kapni.

 3. Hatalmas hiba,főleg úgy hogy olyan mintha belé akarnának kötni.Kitaláltak valami hülyeséget hogy lehessen mit mondani hogy miért nem vesszük meg.Kb.egy hónapja írta is valaki hogy nehogy így legyen,mint a portós srác a rossz fogaival.1évig semmi gond nem volt vele,majd most hirtelen minden,kezelhetetlen,öltözőbomlasztó stb.Az hogy Gattuso mit mondott azt nem tudom de Bertóklaci reakciójából nem biztos hogy Bakayokó akkora senkiházi.Bűzlik egy kicsit a dolog az tuti.Egyébként folyamatosan a legjobb középpályásunk,mi meg valami hülye késés miatt jegeljük a legfontosabb meccseken.Hír szinten már előjött egyszer hogy ha nincs BL akkor nem biztos hogy megvesszük.Ha valamit megneszelt Bakayoki akkor ne csodálkozzunk az Ő reakcióján se.Ha nem vesszük meg akkor az Eliottnak se tudom mi a terve.

 4. Ha Bakayokónak Gattusóval van/volt problémája, akkor ez könnyen megoldódhat, amennyiben az edzőt kirúgják. Ha csak a játékossal van gond, mert mondjuk egyszerűen fegyelmezetlen, akkor nyilván más a probléma. Azért azt is megnézném, hogy mik voltak az előzmények. Mindenesetre érdekes, hogy Bakayokóval mostanában vált feszültté a helyzet (még azt is el tudom képzelni, hogy valaki tett egy olyan megjegyzést, amit zsarolásnak is vehetett, hogy ha nem viselkedik, visszazavarják Londonba). Ne feledjük, a Milan a kölcsönvett játékosokat nagyon kevés alkalommal szándékozott itt tartani (amennyiben persze erre lehetősége volt) a kölcsönben rögzített áron. És bár ezt a “taktikát” még a régi rezsim alkalmazta, lehet, hogy az új is át szeretné venni. Azt Gattusónak is el kell ismernie, hogy a középpályások közül messze Bakayoko teljesített a legjobban a szezonban. Korábban is voltak összezörrenések játékosok és edző között, de rendezték ezeket. Ha ezt most nem sikerül orvosolni, ezzel tényleg a 4. helyet kockáztatjuk.

  Egy profi futballklubnak azon egyszerű modell szerint kell működnie, hogy az eredmények elérésére alkalmas játékosokat szerződtet – nyilván figyelembe véve a pénzügyi lehetőségeket is. Ha a cél a bentmaradás az élvonalban, akkor ehhez, ha Bajnokok Ligáját akar nyerni a csapat, akkor ahhoz igazodva kell játékosokat igazolnia. Bakayoko a Milan célkitűzéseihez (BL-t érő hely elérése) tökéletesen alkalmas volt, ezt bizonyította idén.

  Továbbá, egy észszerűen működő profi klubnak szinte csak egyetlen feladata van, amikor egy játékos maradásáról vagy távozásáról dönt (már amennyiben a játékos is szeretne maradni, az ügynöke sem kavar, és a klubnak anyagi szempontokat sem kell néznie), mégpedig az, hogy ez a személy segíthet-e neki a céljai elérésében, vagyis, hogy miként teljesít a pályán (magyarán tud-e focizni). Amennyiben nincs kényszerhelyzet, és a Milannak nem kell spórolás miatt megválnia játékosoktól, akkor Bakayoko lenne az első (és Paqueta meg Kessie mellett talán az egyetlen), akit valamennyi – jelenleg a keretben lévő – középpályás közül megtartanék, mert a futballtudása megvan, bár a jelek szerint kicsit nehezen kezelhető. Ferguson megtűrte a kezelhetetlen Cantonát, Dino Zoff Gascoigne-t. Ugyanakkor a Milan lehet, hogy elveszített egy, de az is lehet, hogy két BL-döntőt azért, mert Capello nem szimpatizált a nehezen kezelhető Saviceviccsel, Guardiola meg lehet, hogy azért nem tudott BL-címet védeni 2010-ben, mert nem akart kijönni Ibrahimoviccsal. De lehetne említeni Passarella 1998-as vb előtti idióta ötletét, hogy nála hosszú hajú játékosok nem szerepelhetnek az argentin válogatottban. Most “kicsiben” ez van a Milannál is, én legalábbis így gondolom. A Milan a jelenlegi szintjén nem nagyon válogathat, hogy Kantét, de Jongot vagy Verrattit igazolja-e le. Örülni kell, hogy végre van egy középpályás, aki bevált, jól teljesített, terhelhető, nem is sérülékeny, és a labdával sem ügyetlen.

  Amit a Milan ebben az ügyben csinál, és ami itt kirajzolódni látszik, az egy végtelenül átlátszó, pitiáner, amatőr felfogás, és azt kell mondanom, súlyos hozzá nem értésről tesz tanúbizonyságot. Hogy Bakayoko ebben az időszakban esetleg hülyeségeket csinál (mezmutogatás, késés edzésről stb.) az egy dolog. De gondolom, nem ő volt az első. (Biglia is összebalhézott Kessie-vel, majd rendezték a dolgot.) Mindent meg lehet oldani, és ebben a helyzetben ezt az ügyet egy edzőnek és persze a klubnak kezelnie kell. 3 meccsel az idény vége előtt a Milannak egyetlen célja maradt, és MINDENT ezt a célt figyelembe véve kell intéznie. Marha egyszerű a kérdés: kivel van nagyobb esély arra, hogy a Milan megnyerje mind a 3 hátralévő meccsét: Bakayokóval vagy nélküle? A válasz egyértelmű kell hogy legyen még Gattuso számára is. Hozzátenném, miután eléggé elfajultak a dolgok, lehet, hogy most már Bakayoko tényleg magasról tesz a Gattusóra és a Milanra. Úgy gondolom azonban, ebben nem csak a játékosnak van felelőssége. Egy profi klub és egy profi edző a fenti cél szem előtt tartásával kell hogy a csapatot összeállítsa; a csapatot (a klubot…) nem büntetheti azzal, hogy egy játékosával példát próbál statuálni. (A múltkori meccs persze Gattusót igazolta, ebből jól jött ki, mert nyert a csapat és Bakayoko sem játszott…) Ráadásul “üzletileg” is nevetséges ez a hozzáállás. Az üzlet, hogy a Milan megpróbáljon bejutni a BL-be, mert akkor a klub egy rakás pénzhez jut. Ha ennek az esélyét teszem a mérleg egyik serpenyőjébe, a másikba meg azt, hogy felülemelkedjek a konfliktuson Bakayokóval, akkor nem kérdés, melyik a fontosabb. Mármint nekem…

  Ami Bakayoko “elengedését” illeti, üzletileg szintén nevetséges a hozzáállás. Jelenleg ilyen kaliberű, ilyen munkabírású, jó korban lévő, bizonyított játékost ennyi pénzért – ez van – nem igazán lehet szerezni a piacon. A Milannak sokszor volt (és van) azzal problémája, hogy egy máshol jól teljesítő játékosnak a Milanban nem megy (annyira). Bakayokónál ezt is kihúzhatjuk. Én nem nagyon vettem észre azt a játékosnál, hogy ne hajtott volna, a pályán a hozzáállása teljesen rendben volt, legfeljebb nem mindig játszott jól. A Milannak osztania-szoroznia kell. Ha elengedik Bakayokót, a vezetőségnek fel kell tennie magának a kérdést, hogy lesz-e elég pénz arra, hogy a középpályát megint a nulláról építse újjá, úgy, hogy megint imádkoznia kell, hogy az általa kiszemelt játékos beválik-e… És amennyiben most nem jutna be a BL-be a Milan, jövőre megint kizárólag ez lehet a cél. Ahhoz meg játékos is kellene. De ugye nem gond, mert legfeljebb hosszabbítunk Maurival, Montolivóval meg Bertolaccival…

  Nem akarnám arra kihegyezni, hogy ebben is Gattusót tartom felelősnek, lehet, hogy itt talán inkább a klubnak kellene lépnie. Nagyon remélem – bár nem hiszek ebben -, hogy Gattuso nem a személyes sértettsége miatt nem játszatja a középpálya legjobbját. Valahol itt kezdődne a profizmus. Ha a játékos jó, tud és akar is segíteni a csapatnak, akkor félre kell tenni azt, hogy emberileg hogyan viszonyulok hozzá. Ezért röhögtük ki annak idején tesiórán a lányokat, amikor csapatot kellett választani, és a lány kapitány elsőként a barátnőit választotta, és persze, hogy hülyére verte őket az ellenfél.

  Én tehát – ha ez eddig nem derült volna ki az írásomból… – megtartanám Bakayokót, mert a közte és a klub (és Gattuso) közötti problémát nem tartom megoldhatatlannak. Nem Bakayoko a legnagyobb problémája a Milannak.

  • Szokásod szerint nagyon jó írás ismét, szinte teljesen azonosulni tudok vele. Annyit jegyeznék még meg, hogy a vezetőség hetek óta nem beszélt Bakayoko sorsáról. A cikk is írja hogy legutóbb Maldini nyilatkozott egy hónapja, akkor arról, hogy meg akarják venni. Azóta viszont egyetlen nyilatkozatot sem lehetett olvasni, amelyben lett volna szó Bakayoko jövőjéről esetleg távozásáról.

   A távozásáról szóló pletykák – ahogy ez is – csak találgatások, feltételezések és az újságok által “valószínűsített” dolgok, amik vagy be fognak jönni, vagy nem. Ezért célszerű úgy is kezelni őket. Én úgy vagyok vele, hogy amíg nem hivatalos vagy nem valamelyik vezető nyilatkozza le, addig nincs értelme minősíteni a vezetőséget akár negatív akár pozitív jelzőkkel. Gondolok itt a hozzáértésüknek a megkérdőjelezésére. 🙂

   Plusz úgy tűnik megvalósul amit az utolsó előtti bekezdésedben írtál, mivel 90 százalékban biztos, hogy Bakayoko kezdeni fog a Fiorentina ellen. Gattuso pedig Bakayoko kapcsán lenyilatkozta, hogy ‘mindent félre kell tenni, csak a Milan és az eredmények számítanak’.

 5. Elfelejtettem megemlíteni, hogy egy angol bulvárlap megszellőztette, hogy el-, illetve visszaküldése esetén Bakayokóra lecsapna az Inter, ugyanis Marottának állítólag remek a kapcsolata Bakayoko ügynökével, Federico Pastorellóval… Általában a Milan és az Inter közötti transzferekből, játékoscserékből a Milan jött ki jobban (talán a Pazzini-Cassano cserénél csináltunk csak anyagilag rossz üzletet, 1982-ben Collovati elengedésénél meg nem nagyon választásunk, miután kiestünk), de legalábbis nem veszített sokat az üzletekkel. Nem lennék meglepve, ha valamit próbálnának ezzel “törleszteni”. Ráadásul még elítélni sem lehetne az Intert, mert nem előlünk szerezné meg Bakayokót, hanem úgy, hogy mi lemondtunk róla… Na, ez még remek lenne.

 6. Az Inter az csak egy pletyka. Meg ha esetleg visszamegy a Chelsea-be, akkor biztosan nem 35 millióért fogják eladni ha egyáltalán eladják. Egy ilyen szezon után legalább 45-50-et kérhetnek érte simán.

  Jelenleg viszont egyetlen dolog biztos: a Milan kezében a döntés h végleg megveszi vagy nem. Amíg ez nem tisztázódik és nincs hivatalos döntés, addig mindenféle spekuláció teljesen felesleges.

  • Hogy érted, hogy amíg nincs hivatalos döntés, addig mindenféle spekuláció felesleges?! Tehát minden egyes esetben várjuk meg a hivatalos bejelentést minden pletykával, ötlettel, hírrel kapcsolatban? A meccsek előtt sincs értelme spekulálni, hogy mi lesz, hogy lesz, ki játszik, ki nem, hanem mindig várjuk meg a végeredményt, mert az a tuti?!

   Ennek az oldalnak is inkább az a funkciója, hogy teret adjon a szurkolói spekulációknak, ötleteknek, a pletykáknak, híreszteléseknek, és csak kisebb mértékben közöl nyilatkozatokat, illetve hivatalos bejelentéseket, egyszerűen azért, mert ez utóbbiakból jóval kevesebb van, mint pletykából. “bundy78” egy kicsit előreszaladt, de nyilván azért, mert el tudja képzelni, hogy Bakayoko az Internél köt ki. Én is el tudom képzelni, más meg ezt kizárja. Pont ez a poén az egészben. Egyeseknek igazuk lesz, másoknak nem. Ők majd próbálkoznak később mással. 🙂

   • Úgy értettem, hogy nincs értelme tényként közölni olyat, ami nem az. Engem csak ez zavar kicsit. A szurkolótárs leírta, hogy Bakayoko beilleszkedésével nem lesz gondja az Internek. Ez azért erős. Egyrészt azért, mert még a Milan játékosa, másrészt a játékjoga a Chelsea-é addig, amíg ki nincs fizetve…

    Értem az oldal funkcióját, csak mi szurkolók ne kezeljünk minden pletykát úgy, mintha 100 százalék lenne hogy bekövetkezik. Fenntartással alkossunk róla véleményt és ne legyünk vakok, megvezethetők csak mert egy újságíró arról ír. Pletyka esetén forrás és forrás között is van különbség. Például Di Marzio szavaira nagy százalékban lehet adni és alapozni, de van bőven ellenpélda, hogy melyek a teljesen hiteltelen források.

    • Nem kezeltem tényként,bár valóban félreérthetően fogalmaztam;viszont,ha nem lesz BL,akkor nagy eséllyel nem vesszük meg Bakayokot,pedig a jelenlegi formájában és helyzetünkben a 35 millió jó árnak mondható érte.
     Én személy szerint akkor is itt tartanám,ha nem lenne BL,rá lehetne építeni a középpályán;sőt,most szentségtörést fogok elkövetni!

     Inkább ő maradjon a középpályán,mint Gattuso a padon.

 7. Ha nem vesszuk meg no coment. Aki a mai meccet is látta nincs mirol beszèlni. Az egyetlen profi játèkos Donnaruma ès Reina mellett. Kulonben anno volt valami pletyka, hogy kedvezmènyt kapunk az árábol a Higuain elengedès miatt. Arrol nincs valami hir?