Andrea Conti tisztában van azzal, hogy jelenleg nincs olyan jó formában, mint a sérülése előtt, de mindent belead, hogy visszanyerje a régi állapotát.

A 25 éves jobbhátvéd 2017 nyarán érkezett az Atalantától, azonban nem sokkal később súlyosan megsérült és keresztszalag-szakadás miatt hosszú ideig nem volt bevethető. Conti eddig összesen 18 tétmeccsen játszott a csapatban, a mérlege 3 gólpassz.

Conti a csapatról, a formájáról, a jövőjéről és a Bajnokok Ligájáról is beszélt.

“Jó a hangulat a Bologna elleni győzelem után. A negatív periódus ellenére mindig bizakodóak voltunk, de sajnos most már nem csak rajtunk múlik. Mindenesetre hiszünk abban, hogy meg tudjuk csinálni és szombaton a három pont megszerzéséért megyünk Firenzébe.” – mondta Conti.

“Természetesen az elveszített derbi által csökkent a bizalom és a vereségek elveszik az önbizalmat. Azt hiszem, hogy ez volt az oka a rossz periódusnak, nem pedig fizikai jellegű. A Bologna elleni győzelem felvidított minket, jól vagyunk és reméljük, hogy visszatér a két hónappal ezelőtti formánk.”

“A formám? Tisztában vagyok azzal, hogy most nem vagyok olyan jó, mint a sérülésem előtt. Szeretnék többet adni, de tudom, hogy ez időbe telik. Meg kell találnom a folytonosságot, hogy visszatérjek a régi formámhoz. Mindenesetre mindig arra törekszem, hogy a legjobbamat nyújtsam. Szenvedek, mert nem az vagyok, akit az utóbbi időben láttak az emberek. A legfájóbb az, hogy tudom: többre vagyok képes.”

“A jövőm? Elköteleztem magam a projekt mellett és itt akarok maradni, akár lesz Bajnokok Ligája, akár nem. Otthon érzem magam, sokan kedvelnek és éveken keresztül itt szeretnék maradni. Személy szerint örökre maradnék. Tudom, hogy ez nem csak rajtam múlik, de boldog vagyok itt.”

“Bakayoko? Bocsánatot kért. Sajnálom, hogy az elmúlt hetekben ilyen sok kritika éri, mert ő egy jó srác és nem érdemli meg. Vele vagyunk és egységesek vagyunk, nincs probléma.”

Contit arról kérdezték, hogy a Gattuso jövőjéről szóló pletykák befolyásolják-e a csapat teljesítményét.

“Nem hiszem. Minden évben van valami – tavaly a klub sorsáról szóltak a pletykák. Nem foglalkozunk ezekkel. Meghallgatjuk az edzőt és megpróbáljuk követni őt. Néha jól megy, néha kevésbé, de mindannyian egységesek vagyunk és szeretnénk elérni a célunkat. Száz százalékban hiszünk a BL-ben, de tudjuk, hogy ez nem csak tőlünk függ. Ha nem sikerül, akkor biztosan nagyon sajnálni fogjuk, hogy sok lehetőséget szalasztottunk el, de még hiszünk benne a végsőkig.”

A Milan a következő fordulóban a Vincenzo Montella által irányított Fiorentinával játszik.

“Nem sokat tapasztaltam Montella edzősködéséből, mert azonnal megsérültem. Ő volt az, aki akart engem és ugyan nem tudtam segíteni, de köszönettel tartozom neki. Szombaton nehéz mérkőzés lesz a Fiorentina ellen.” – tette hozzá.

3 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. A legnagyobb gond vele, h jelenleg nincs posztja a csapatban. Én 4-4-2-Ben tudnám elképzelni leginkább a jobbszélen. Másik oldalon pedig Samu. Persze nem biztos hogy működne. 3-5-2 a legideálisabb neki, ami defenzív viszont stabil felállás lehetne. Mondjuk 2 védekező középpályással: Yoko és Biglia előttük Paqueta vagy Hakan.
    Bő és elég erős ez a keret. Lehetett volna vele “sakkozni”