Patrick Cutrone, a Milan olasz csatára elmondta, hogy kiváló a kapcsolata Krzysztof Piatekkel és úgy véli, hogy hat döntő fontosságú bajnoki áll a csapat előtt. A 20 éves játékos természetesen többet szeretne játszani, de elszántan dolgozik az edzéseken és készen áll.

Cutrone azon játékosok közé tartozik, akik a legtöbb mérkőzésen léptek pályára a Milanban, amióta Gennaro Gattuso átvette a csapat irányítását. A saját nevelésű játékos Piatek januári érkezése óta többnyire csereként kapott lehetőséget.

“Parma? Alapvető fontosságú mérkőzés lesz a negyedik helyért, ami a célunk. Mindenáron kvalifikálni akarjuk magunkat a Bajnokok Ligájába. Még hat mérkőzés van hátra, ami 6 döntő lesz. Nagyszerű lenne a BL-ben játszani és minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy ez sikerüljön. Ebből a szempontból a Lazio elleni győzelem segített minket mentálisan, de nem lankadhat a figyelmünk.” – mondta Cutrone az újságíróknak.

“Piatek? Nagyszerű vele a kapcsolatom és megvan az összhang közöttünk a pályán. Megmutattuk, hogy tudunk együtt játszani. Mindent megteszek, hogy meggyőzzem az edzőt. Természetes, hogy többet szeretnék játszani, hiszen minden játékos kezdő akar lenni. Mindig elkötelezetten dolgozom, hogy a maximumot hozzam ki magamból az edzéseken és készen álljak a játékra. A hozzáállás mindennél többet számít. Kessié-Bakayoko ügy? A téma le van zárva, így is túl sokat beszéltünk róla.”

“Az előző hétvégi Lazio elleni győzelem sokat segített morális szempontból. Éreztük a szurkolók támogatását, ami hatalmas lendületet adott. Ahogy mondani szokták: győzelem győzelmet szül. Remélhetőleg építeni tudunk erre a sikerre. Ha el akarod érni a céljaidat, akkor mindent bele kell adnod. Csak arra koncentrálok, hogy a legjobbamat adjam, akár csak az összes csapattársam. Jó formában érzem magam és készen akarok állni, bármikor is hívjon az edző. A céljaim ugyanazok, mint a csapatnak. Elszántak vagyunk a BL-t illetően és szerdán be akarunk jutni az Olasz kupa döntőjébe.”

“Formáció? Az edző fogja eldönteni, hogy melyik a legideálisabb felállás és kik játszanak. Én készen állok, hogy hozzátegyem a részemet, amikor az edző bizalmat szavaz. Tudjuk, hogy mennyire fontos a negyedik hely. Mindent meg kell tennünk, hogy ebben a pozícióban maradjunk. Ez azt jelenti, hogy az összes mérkőzést meg kell nyernünk. Remélem, hogy sok gólt tudok szerezni, amivel segíthetek a csapatnak.”

Cutrone ebben a szezonban eddig 37 tétmeccsen 9 gólt szerzett a Milanban.