A Juventus elleni 2-1-re elveszített rangadó után Leonardo, a Milan igazgatója dühösen nyilatkozott és kiakadt a játékvezetőre.

Három gólt, Juventus-győzelmet és erősen vitatható játékvezetői döntéseket hozott a szombat esti Juventus-Milan rangadó. Leonardo állítása szerint a Milan több tiszteletet érdemel és meggyőződése, hogy Michael Fabbri több alkalommal is hibázott.

“Játékvezető? Amit mondtunk, az közöttünk is marad. Úgy tűnik, hogy elég nyilvánvaló tizenegyes volt. Nagyon elégedetlenek vagyunk. A csapat nagyszerű teljesítményt nyújtott és bizonyos események miatt nulla ponttal távozunk. Sajnálatos, amikor így játszunk és nulla pontot szerzünk az egyértelmű játékvezetői hibák miatt. Calhanoglu sárga lapos figyelmeztetése például érthetetlen volt. A bírónak arra kell törekednie, hogy megnyugtassa a kedélyeket és nem arra, hogy további feszültséget és ingerültséget teremtsen. Ezek nagyon kiábrándító szituációk.” – mondta Leonardo a meccs lefújása után.

“Egyértelmű tizenegyes volt, ezt mindenki látta. A játékvezető döntései nem voltak megfelelőek, nagyon sajnáljuk. Több tiszteletre van szükség a Milan felé mindenkitől.”

Az utóbbi hetekben felmerült a sajtóban egy esetleges edzőváltás. Leonardo reagált ezekre illetve azokra a pletykákra is, amelyek szerint megromlott a kapcsolata Gattusóval.

“Mi igazgatók általában keveset beszélünk. Egymás között beszéljük meg a dolgokat, egyértelműek és őszinték vagyunk, mint mindig. Gattusóval 20 éve ismerjük egymást. Mindent tud, bármi is történik a klubnál. Úgy döntöttünk, hogy vele folytatjuk. Soha nem gondoltunk arra, hogy leváltsuk őt és nem voltunk kapcsolatban más edzőkkel.”

“Kean? Ő most berobbant és meghaladja a lehetőségeinket, de beszéltünk róla.”

5 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Az olasz fociban mindig is jelen volt a gyáva, “az erősebbet támogatom” játékvezetői gondolkodás, és a hazai pálya látványos előnye. Nem tudom, ez ki fog-e kopni valaha a fociból, de ennek egyetlen ellenszere van: minél előbb ismét valódi tényezővé válni a bajnoki versenyfutásban. Ehhez először is nyerni kellene (nyerni kellett volna) a nyerhető meccseket, mert különben Leonardo tiszteletet követelő kirohanásai súlytalanok maradnak. Nyilván nem jó, hogy (még mindig) ilyenek a körülmények a Serie A-ban, de kezelni kell tudni a helyzetet annak, aki a bajnoki címre tör.

 2. Tegnap elfogultabb voltam és sokszor fújtak már látványosan ellenünk, de szerintem a vállát találja el vagy a felkarját a labda, úgyhogy az nem számít büntetőnek, de nem ismerem a pontos szabályokat, mert ahány bíró annyi szokás sajnos. A többi büntetőgyanús szituációt is meg lehet magyarázni bármelyik irányba, valamint ha itt büntető van akkor a juve szurkolók nem szólnak egy szót sem, úgyhogy az ilyet illet volna befújni. Viszont úgy kell erre a meccsre tekinteni, hogy ez keveset számít, mert a Milan nem a juventussal van versenyben most. Engem emiatt a kis csapatok ellen elvesztett pontok jobban zavarnak és ebből a meccsből is érdemes lenne megtanulni, hogy gólokat kéne lőni és akkor nem sokat tud csinálni egy bíró se. Tegyük fel, hogy nem ér bele kézzel a labdába akkor is ember mögé érkezik a beadás, úgyhogy ezen kéne inkább dolgozni.

 3. Sajnos, Gattuso kevés a Milan edzőjének lenni.
  Ezt, nekem nagyon nehezemre esett kimondani.

  Gattuso helyére egy igazán jó edzőt kellene ültetni, mint pl.:
  – Spalletti (még Romai időszakában többször megkörnyékezte a Milan, de szerződése volt, de nyáron úgy hallani Mourinho váltja)
  – Ranieri (ha nem marad a Románál)
  – Mihajlovics (kellene adni neki még egy esélyt, mert nagyon jó edző)
  – Prandelli (Nem volt még ilyen nagy csapatnál)

  Szóval, meg lehetne oldani…
  (Gattuso meg lehetne másodedző, hogy tanuljon.)
  HAJRÁ!

  • Ne haragudj de én marnám az arcomról a bőrt ha bármelyik is jönne.
   Spalletti látjuk mit művel az Internél is,,egyébként sosem tartottam jó edzőnek,,csak tapasztalt.ennyi.
   Ranieri,a tapasztalat ott is megvan de ő sem az igazi,..az a Leicester i csoda az tényleg csoda volt,de nem hiszem hogy ő a mi emberünk.
   Mihajlovics,teljesen középszer,semmivel sem jobb mint Gatta,,sosem adnék még egy esélyt neki.Mindenhonnan elzavarják bárhová kerül.
   Prandelli, amíg a válogatott élén nem láttam addíg én is azt mondtam megéredemelne egy nagy csapatot,de azután inkább nem,
   Szóval szerintem nekünk igazi komoly edző kellene,Sarri,Conte,szerintem ők stabilitást hoznának ami hosszú évek óta nincs a csapatnál,S.Inzagi talán,esetleg Gasperini.A nagyobb nevek pedig nehezen mozdíthatóak.