Leonardo, a Milan technikai igazgatója csalódottan nyilatkozott a Sampdoria elleni vereség után. A brazil szakember beszélt a csapat játékáról, Franck Kessié kimaradásáról, a játékvezető ítéleteiről és Gennaro Gattuso jövőjéről is.

A Milan 1-0-ra elveszítette a Sampdoria elleni bajnokit. A csapat már a 33. másodpercben hátrányba került, miután Donnarumma hibáját kihasználva Defrel volt eredményes.

“Nem ez volt a legjobb teljesítményünk. Keményen próbálkoztunk a második félidőben és a szívünket is beleadtuk, de a futballban előfordulnak a hibák. Nincs szükség arra, hogy bárkit is próbára tegyünk vagy olyan szituációt teremtsünk, ami nem létezik. Még mindig a negyedik helyen állunk és 51 pontunk van, a Roma és a Lazio is mögöttünk van. Nyugodtnak kell maradnunk és kiegyensúlyozottan kell kezelnünk a két egymást követő vereségünket. Kessié? Egyértelműek voltunk és azonnal cselekedtünk. Taktikai döntés volt, hogy ezúttal a cserepadon kezdett, hiszen a héten csak egy alkalommal tudott a csapattal edzeni.” – mondta Leonardo a DAZN mikrofonjainak a mérkőzést követően.

Leonardót a játékvezető ítéleteiről is kérdezték, miután két véleményes eset is történt.

“Nem akarok kifogásokat keresni vagy vitázni, de Piateket először kibillentették az egyensúlyából, majd földre rántották anélkül, hogy a védő hozzáért volna a labdához. Nem gondolom azt, hogy egyáltalán vitatható lenne a tizenegyes jogossága. Igénybe lett véve a videóbíró és a játékvezető visszanézte, de ez a hiba eldöntötte a meccset. Az első félidőben is nagyon világos volt a kezezés, tizenegyes volt. Mindenki láthatta.”

“Túl kell tennünk magunkat ezen a vereségen és el kell érnünk a Bajnokok Ligája-indulást. A Roma és a Lazio versenyben van, de mi vagyunk a negyedik helyen és ott is kell maradnunk. Gattuso? Élő szerződése van a Milannal. Mindig nagyon világosak voltunk. A jövője nem prioritás és őszintén szólva meglepődtem, amikor a riporter erről kérdezte őt. Soha nem gondoltunk arra, hogy lecseréljük őt.”

“Csak a Bajnokok Ligája kvalifikáció lehetőségére összpontosítunk és szilárdan hiszünk abban, hogy a negyedik helyen végezhetünk.” – tette hozzá.

2 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Nyilván nem fogja azt nyilatkozni ,h “-Igen, kérdéses ki lesz következő szezonban az edző.Sok mindentől függ.Vannak tárgyalások,egyeztetések folyamatosan más edzőkkel.Reméljük Gattusoval elérjük a 4. helyet.” 🙂

  2. “Nyugodtnak kell maradnunk..” Te jó Ég..!!!! Hányszor olvastam én ezt az elmúlt pár évben… Te vagy az Montella?!

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet