A Milan 1-0-ra kikapott a Sampdoria együttesétől az olasz bajnokság 29. fordulójában. Gennaro Gattuso, a csapat vezetőedzője nyilatkozott a meccs után.

“Ezúttal jobban játszottunk, mint a Chievo vagy más csapatok elleni megnyert meccseken. Nem láttam azt, hogy a csapat nem lett volna játékban, de az első játékrészben hibáztunk. A szünet után növeltük a nyomást és sokkal jobban teljesítettünk a derbihez képest. Egy tény viszont továbbra is ugyanaz, hogy megint itt állunk és egy újabb vereségről beszélünk.” – mondta Gattuso csalódottan az újságíróknak.

“Nagyon balszerencsések voltunk a kapu előtt és túl sok könnyelmű hibát vétettünk. Nem voltunk képesek hátulról építkezve úgy játszani, ahogyan szerettük volna. Túl sokszor veszítettük el a labdát, amikor a Samp letámadott és nyomást helyezett ránk.”

“Donnarumma? Hibázott, de ez része a futballnak. Játékvezető? Könnyű lenne most a játékvezetőről beszélni. Szeretem a videóbíró technológiát. Ha Orsato hibázott, akkor a felelősök gondoskodni fognak a következményekről. Mindazonáltal úgy gondolom, hogy jóhiszeműen hozta a döntést.”

“Kessié? Nem volt problémám vele. Egyszerűen csak technikai döntés volt. Bakayoko? A második félidőben sokat javult a játéka, elégedett voltam vele. Calhanoglu? Megvan a kvalitása ahhoz, hogy akár két labdaérintésből gólt szerezzen. Fizikailag rendben van és a középpályán játszva sikerült fenntartania a magas tempót.”

Az összecsapást követően Gianluigi Donnarumma bocsánatot kért a hibája miatt.

“Nagyon sajnálom, hogy hibáztam és ez megváltoztatta a mérkőzést. Elveszítettünk egy olyan meccset, amelyen mindent beleadtunk. Köszönöm a csapattársaknak, akik a gól után egyből odajöttek megvigasztalni. Ez a hiba nem fog mindent megsemmisíteni. A múltban már megmutattuk, hogy tudjuk, hogyan kell reagálni és erre három napon belül lehetőségünk lesz. Vissza kell térnünk a munkához és meg kell szereznünk a három pontot az Udinese ellen.”

Andrea Conti a közösségi oldalán kiállt Gigio Donnarumma mellett.

“Ne merészeld magadat hibáztatni. Minden alkalommal, amikor megmentettél minket ebben a szezonban, azt csak neked köszönhettük. Ez a hiba biztosan nem változtatja meg a hatalmas értékedet, ahogy a céljainkat sem. Forza Milan!”

Leonardo mérkőzés utáni nyilatkozata ide kattintva elérhető.

8 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Donnarummáról mikor készült ez a kép? Amikor lefújták a meccset, vagy miután elolvasta, mekkora bődületes ökörségeket nyilatkozott (már megint) az edzője, mestere, stratégája, sőt Sir Alex, Capello, Hitzfeld és Del Bosque keveréke.

  • Donnarumma: 90 perc
   Calabria – 136 perc
   Musacchio: –
   Romagnoli: 90 perc
   Rodriguez: 135 perc
   Bakayoko: –
   Biglia: –
   Calhanoglu: 156 perc
   Castillejo: –
   Piatek: kb. 120 perc
   Suso: –
   Cutrone: 180 perc
   Paqueta: 106 perc
   Conti: –
   ———————–
   Audero: 90 perc
   Sala: –
   Andersen: –
   Colley: 90
   Murru: –
   Praet: 1 perc
   Vieira: 90 perc
   Linetty: –
   Ramirez: –
   Quagliarella: 82 perc
   Defrel: –
   Jankto: 51 perc
   Saponara: –
   Gabbiadini: –

   Jelentősnek tűnhet a különbség, de a Milan játékosainak volt legalább 5 napjuk felkészülni és regenerálódni a meccsre. A Milan továbbá a BL-re hajt. Lényegében egy sorozatban érdekelt a csapat, mert a kupával sokáig nem kell(ett) foglalkozni. Ha ezt a terhelést nem bírja a csapat, akkor régen rossz. Bár jóval frissebbnek tűntek a genovaiak, én nem a válogatott meccseket okolnám a gyenge teljesítményért. A csapat ÁLTALÁBAN tűnik fáradtnak vagy inkább fásultnak az utóbbi hetekben, ez pedig a legjobban az Inter ellen volt látható, amikor ugyan háromszor annyit készülhetett a Milan a kék-feketék ellen, de a meccsen inkább úgy tűnt, mintha mi estünk volna be a derbire. Ami felveti a stáb felelősségét a felkészítésben és a keret (nem) forgatásának kérdését. Gattusónak lehetnek elvei, hogy Montolivót nem bírja (én sem), hogy Bertolacciban vagy Mauriban nem bízik vagy Caldarát nem meri bevetni stb. stb. Ha így is bejut a Milan a BL-be, akkor neki lesz (lett) igaza. Ha nem, akkor meg elő fogják venni, és kitörölheti a seggét az elveivel. Ennyit a fizikális problémákról.

   Jó lenne csak a fáradtságra hivatkozni, hogy ezért nem ment, illetve megy. De nem lehet. A Milan hetek óta ezt a sablonos nagysemmit adja elő a pályán. Leírták korábban is a gondokat, csak meg kell nézni egymás után 4-5 meccset. Érdekes módon a szurkolók 95%-a hasonló véleményen van bizonyos játékosokkal, rendszerrel, támadójátékkal kapcsolatban, illetve nagyjából jól látják, hogy min kellene változtatni. Nem arról van szó, hogy Gattusónak a negyvenötödik ötlete is csődöt mond, hanem arról, hogy nem látni, hogy volna ötlete.

   A Serie A egyébként is a top bajnokságok közül talán a legjobb abban, hogy bizonyos játékszituációkra, újításokra viszonylag gyorsan tud reagálni. Ahogyan például Piatek berobbant, úgy kezd halványulni a teljesítménye, mert mintha Gattuso elhitte volna, hogy a lengyel majd mindig megmenti a csapatot. Ahogyan Susót kiismerték; ahogyan a Milan ellen a legkisebb csapatok is brutális letámadást eszközölnek, mert tudják, hogy technikailag inkább közepesek a játékosaink a védelemben, és könnyen zavarba hozhatóak (ráadásul az edző is erőlteti a védekező harmadunkban az életveszélyes passzolgatást); ahogyan a középpályát egyre többször játsszák át egy 35-40 méteres passzal az ellenfelek, és még lehetne sorolni…

   Ott kezdődik minden, hogy egy edző megpróbál kialakítani egy rendszert, egy stílust, majd pedig ezt folyamatosan finomítja, új elemekkel gazdagítja, az egyikből a másik rendszerbe való átmenetet változatosan próbálja kidolgozni, hogy meglepje az ellenfelet. Gattusóval kapcsolatban a legnagyobb problémát éppen abban látom, hogy nem tud innovatív lenni, mert nem kreatív. Lehet, hogy van néhány jó ötlete, ami megvalósul a pályán, mert láttunk ezekre is példát. De mintha nem lenne képes felfogni, hogy az állandóság kudarcra van ítélve. Megtalálták az ellenszerét a “piramisnak”, a VM rendszernek, a brazil 4-2-4-nek, az Ajax totális focijának, a catenacciónak, A 3 védős rendszereknek, a Guardiola-féle futballnak is… Majd pont Gattuso ötleteire és pont a Serie A-ban nem lesz valaszuk az edzőknek?!

   Az Inter elleni meccsig szépen jöttek a pontok, kényelmes távolságra voltak az üldözőink, de most már nyakunkon a kés a Lazio személyében. Ahogy egy másik cikknél írtam, az ő sorsolásuk tűnt már korábban is a legkönnyebbnek. Nagyon elkapták a fonalat, a Milan meg most kezdi elereszteni. Nagyon nagyot kellene javulni, és a Laziónak visszaesni. A jelenlegi forma, a stabilitás és a játék képe alapján a Lazio jobb csapatnak tűnik, mint a Milan, és nagyon nehéz lesz őket magunk mögött tartani. Ugyanakkor az Intert vissza lehetne előzni, mert nekik a legnehezebb a sorsolásuk. Nekünk a 4-ben kell lennünk. Hogy a Lazio vagy az Inter lesz-e a harmadik, lényegtelen.