Olasz lapértesülés szerint a Milan már döntött és a szezon végén aktiválni fogja Tiémoué Bakayoko vételi opcióját.

Bakayoko tavaly nyáron kölcsönbe érkezett egy szezonra a Premier League-ben szereplő Chelsea együttesétől és a milánóiak 5 millió eurót fizettek a kölcsönvételért. Az egyezség értelmében a Milan további 35 millió euróért végleg megvásárolhatja a szezon végén. A 24 éves középpályás sokat fejlődött és hónapok óta meggyőző teljesítményt nyújt.

A La Gazzetta dello Sport beszámolója szerint egyre biztosabb, hogy a Milan ki fogja fizetni a 35 millió eurós árat Bakayokóért, aki ezáltal maradni fog. A francia védekező-középpályás maximálisan élvezi Gennaro Gattuso bizalmát és mostanra a szurkolók kedvence lett.

Bakayoko az előző fordulóban az Inter ellen megszerezte első gólját a Milanban.

Az olasz lap megjegyzi, hogy az elmúlt egy évtizedben csak néhány esetben fordult elő, hogy a Milan a kölcsönszerződés lejárta után élt a vásárlási opciójával egy játékos esetében. Többek között Zlatan Ibrahimovic, Marco Amelia, Kevin Constant vagy éppen Kevin-Prince Boateng esetében történt ilyen.

4 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. Én nagyon kritikus voltam vele és játékban most sem tartom erősnek, de remekül használja fizikai tulajdonságait és az egyik legjobb labdaszerző középpályás a ligában. Szóval egyértelműen meg kell tartani. 3 középpályás fog távozni nyáron, az ő fizetésüket mindenképp megspóroljuk. Ha tényleg nem kötelező opció Locatelli eladása akkor őt hoznám vissza a padra és nagyjából meg vagyunk (Bonaventura felépül nyáron)