Paolo Maldini fia, Daniel megkapta élete első válogatott meghívóját, így márciusban pályára léphet az olasz U18-as nemzeti csapatban.

Daniel Maldini jelenleg a Milan második csapatában játszik és hónapok óta fantasztikus formában van, ugyanis december óta 15 mérkőzésen 9 gólt szerzett. A 17 éves támadó – aki a bal és a jobb oldalon szélsőként, valamint csatárként is bevethető – a nagyszerű teljesítményével kiérdemelte a válogatott meghívót.

Daniele Franceschini szövetségi kapitány behívta Daniel Maldinit az olasz U18-as válogatottba a március 22-én rendezendő Hollandia elleni felkészülési meccsre. Paolo Maldini legkisebb fiának ez volt az első meghívója az utánpótlás válogatottba.

A La Gazzetta dello Sport a mai számában arról ír, hogy Daniel a Maldini-dinasztia harmadik tagjaként magára öltheti az Azzurri mezét. A lap megjegyzi, hogy a válogatott meghívó kétségtelenül a kiváló játékának köszönhető és annak, hogy az elmúlt időszakban húzóember lett a Primaverában. Maldini bal lábbal, jobb lábbal és fejjel is nagyon jól bánik a labdával, ráadásul kiváló rúgótechnikájának köszönhetően az erősségei közé tartozik a szabadrúgás. Ezt bizonyítja, hogy a legutóbbi 4 góljából 2-t szabadrúgásból szerzett.

Daniel gólja a Palermo ellen:

 

Daniel gólja a Spezia ellen: