Hakan Calhanoglu szerint nehéz meccs vár a csapatra a hétvégén az Inter ellen.

Vasárnap rendezik a Derby della Madonninát. A Milan a harmadik, míg az Inter a negyedik helyről várja az összecsapást és mindössze 1 pont a különbség a két együttes között. Calhanoglu a La Gazzetta dello Sportnak nyilatkozott a derbit megelőzően.

“Mindannyian várjuk a derbit. Erős érzések vannak és nagy a várakozás. A mérkőzés különleges fontossággal bír és ezt nem tudjuk elrejteni. A futballban vannak hullámvölgyek. Mindig a csapatra koncentrálok és nem magamra. Boldog vagyok, ahogyan az elmúlt hetekben mentek a dolgok.” – mondta Calhanoglu a Gazzettának.

“Tiszteljük az Intert. Tudjuk, hogy nagyon nehéz mérkőzés lesz és 150 százalékot kell beleadnunk, de jó formában vagyunk és erősnek érezzük magunkat. Nagyszerű sorozatban vagyunk köszönhetően Piatek kiváló számainak. Nagyon szeretnék gólpasszt adni Piateknek a győztes gólhoz. Ő és Paquetá is nagyon gyorsan beilleszkedett a csapatba. Nagyon egységesek vagyunk, ami segít. Többek vagyunk, mint egy család. Személy szerint Kessiét kedvelem a legjobban. Bakayoko volt, aki a leginkább meglepett. Először fütyülést kapott, most pedig ő a király. Megérdemli, mert nagyon keményen edz.”

“Romagnoli több, mint egy kapitány. Ő egy nagyszerű játékos és nagyon kedvelem.”

“Ki az, akit kivennék az Interből? Politanót mondanám. Icardi? Fontos az Inter számára, de ez egy olyan kérdés, ami nem ránk tartozik. Az volt az elképzelés a fejünkben, hogy egyre közelebb kerüljünk az Interhez a tabellán. Ott vagyunk a BL-indulásért folyó versenyben és nem vagyunk messze attól, hogy olyan estéket játsszunk, mint a Juve az Atletico ellen.”

“Gattuso? Eddigi pályafutásom alatt minden edzőmmel kiváló volt a kapcsolatom. Tiszteletet adok és ezt visszakapom. Mindenkivel nagyon jó a kapcsolata, nem csak velem. Nagyszerű az összhang a csapaton belül. Az edzővel való beszélgetés nagyon fontos. Ő pozitív energiát sugároz és olyan állapotba hozza a játékosokat, hogy magas szinten tudjanak teljesíteni. Személy szerint a magánéletben is sokat segített. Maldini és Leonardo? Előttük edzeni egy kis nyomással jár, de jó érzéssel tölt el és ezáltal tudatosul benned, hogy milyen nagy klubnál vagy.”

A januári átigazolási időszakban többször is felmerült Calhanoglu esetleges távozása, azonban Gattuso maximálisan kiállt mellette és ragaszkodott a maradásához.

“Tudok néhány klub érdeklődéséről, de boldog vagyok itt. Remélem, hogy hosszú ideig maradni fogok a Milanban, de ez a klubon múlik. Nem érzek nyomást, amikor nem szerzek gólt. A legfontosabb, hogy a csapatért dolgozzunk. Meccsenként 12-13 km-t futok és pozitívnak tartom a teljesítményemet. Jól érzem magam.”

4 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Bízom benne hogy minden játékos látja mennyire fontos lesz ez a meccs. Egyet biztosra vélek h Gattuso munkájának megítélése szempontjából vízválasztó lehet a derbi.

  Öngyilkosság lenne hazai pályán 78 ezer szurkoló előtt lefeküdni nekik és beállni védekezni. Ősszel ez történt és ráfáztunk. Most itt egy szétesett Inter, akik jóval fáradtabbak a hétközi meccs miatt. Nekik kell rontani, minden labdáért küzdeni, az utolsó lélegzetig harcolni és megadni a végső kegyelemdöfést.

  • Én nem gondolom, hogy ez a meccs vízválasztó lenne Gattuso munkáját illetően. Amennyiben nem sikerül a BL-be jutni, Gattuso nyilván nem maradhat a posztján, de egyelőre a fontos az, hogy 8 pontos hátrányból sikerült 1 pontos előnyre szert tenni az Interrel szemben, és ebből vasárnapra lehet +4 pont is.

   A két római csapat – de főleg a Roma – mérkőzésének eredményei viszont befolyásolhatják akár mindkét csapat hozzáállását. Amennyiben ugyanis mind a Lazio, mind a Roma nyer, úgy utóbbi befogja pontban az Intert, a Lazio pedig megközelíti 2 pontra (ha bekalkuláljuk, hogy legyőzik az Udinesét is). A Milanhoz pedig szintén közel kerülhetnek. Adott esetben – mindkét római csapat pontvesztése esetén – úgy is kalkulálhat a két milánói csapat, hogy az a lényeg, hogy ne kapjon ki, de akár az is lehet, hogy mindkettő kaparni fog a 3 pontért. Azért szerencsére az utóbbira van jóval nagyobb esély.

   A Milan számára hatalmas az esély, hogy a következő három mérkőzésen tovább növelje az előnyét, mert könnyebb meccsei lesznek, mint a mögötte lévő riválisoknak. Nem lenne olyan nagy gond, ha a Juve elleni rangadónak úgy kellene nekimenni, hogy legalább 4 pontra van a legközelebbi üldöző.