A Milanra ma este az Olasz kupa elődöntőjének első mérkőzése vár a Lazio ellen. Gennaro Gattuso nyilatkozott a mérkőzést megelőzően a Milan TV-nek.

Az összecsapást 21:00-kor rendezik a Stadio Olimpicóban. A döntőbe jutás két mérkőzésen dől el, a visszavágó áprilisban lesz.

“Nem sokat olvasok újságot, csak a munkámra koncentrálok. Nem vagyok tisztában azokkal a rossz dolgokkal sem, amiket rólam mondtak. Most minden könnyebb, hogy jönnek az eredmények, de hosszú út áll előttünk és a játékosok hozzám képest határozottan több erőfeszítéseket tesznek.” – fogalmazott Gattuso.

“Boldog születésnapot kívántam Donnarummának. Többé már nem tizenéves. mivel betöltötte a 20-at. Donnarumma felnőtt lett? A felnőtt egy nagy szó, de több mint 150 mérkőzésen játszott a Milanban és ez hihetetlen ilyen fiatalon. Ráadásul még egy egész pályafutás áll előtte. A szenvedély és az elkötelezettség ennek a munkának a kulcsa. Tisztában van azzal, hogy még mindig javulhat és mentális szempontból nagyon sokat fejlődött. Így kell folytatnia. Jó formában vagyunk, de egy olyan csapattal nézünk szembe, amely az elmúlt években szilárd együttessé vált az olasz futballban. A Lazio minőségi focit játszik. Nagyon tiszteljük az ellenfelet és tudjuk, hogy milyen nehéz mérkőzés vár ránk.”

“Nagy alázattal fogunk küzdeni. Jól felkészültünk erre a mérkőzésre és szombaton a Sassuolo ellen játszunk, de azzal majd később foglalkozunk.”

“Az érdem nem csak Piateknek és Paquetának jár, hanem az egész csapatnak. A szurkolók lelkesedése nagyon boldoggá tesz minket.”

“Biglia? Jól van, megállás nélkül edz velünk egy komoly sérülés után. Hozzáadott értéket jelenthet a csapat számára. Fontos, hogy készen álljon. Bakayoko hihetetlen teljesítményt nyújt, akár csak a többi középpályásunk. Vannak akik kevesebbet játszanak, de örömmel beszélek a játékosaimmal és elmagyarázom nekik a döntéseimet. Paquetá megérdemli, hogy meghívót kapjon a brazil válogatottba. Már szerepelt a válogatottban, mielőtt a Milanhoz szerződött. Kessié? Ő egy lendületes játékos. Rengeteg munkát végez és ezért normális, hogy néha hibázik, de elégedett vagyok vele.”