A Serie A-ban a 23. forduló következik és a Milan hazai pályán a Cagliarit fogadja. A milánóiak győzelmi kényszerben vannak, hiszen a Roma és a Lazio is nyert.

Az összecsapást ma este 20:30-kor rendezik a San Siróban. A Milan a legutóbbi 13 hazai meccséből 13-at megnyert a Cagliari ellen a Serie A-ban. A Rossonerinek ennél hosszabb győzelmi sorozata csak a Chievo ellen van a San Siróban (14). A Cagliari idegenben legutóbb 1999 októberében tudott 1 pontot szerezni a Milan ellen.

Gennaro Gattuso megtartotta meccs előtti sajtótájékoztatóját számos témát érintve.

A FLAMENGÓT ÉRT TRAGÉDIÁRÓL

“Tíz fiatal játékost veszítettünk el és szeretném kifejezni részvétemet a családjaiknak és a Flamengónak. Az ilyen dolgoknak nem szabadna megtörténnie. Emiliano Sala hatalmas veszteség a sport világának. Manuel Bortuzzo is a gondolataimban van. Hallottam a szavait és ő egy nagyszerű példa a fiatalok számára.”

A CAGLIARI ELLENI MECCS FONTOSSÁGÁRÓL

“A játékosoknak volt lehetősége ezen a héten, hogy egy kicsit pihenjenek. Gyakran jobb a hatása a pihenésnek, mint a munkának. Más csapatok előtt játszani segít, mert amikor olyan ellenfelek ellen lépünk pályára, akiknek kevesebb mérkőzésük van, akkor rá vagyunk kényszerítve a küzdésre. Nehéz meccs lesz a Cagliari ellen és meglehetősen nagy a tét – tekintve a többiek eredményeit. Amikor 50-60 ezer szurkoló van a stadionban, akkor a San Siro egy nagy lökést ad. Mindazonáltal adnunk is kell valamit a szurkolóinknak.”

A VÉDELEMRŐL ÉS A TÁMADÓJÁTÉKRÓL

“Technikai szempontból fejlődnünk kell és jobban meg kell töltenünk a büntető területet. Kemény munkára van szükség annak érdekében, hogy ne kapjunk gólokat. Minden a mentalitás kérdése. Megérett-e a csapat? A következő négy mérkőzésünk könnyűnek tűnhet, de biztosan nem lesznek azok. A Roma ellen remek formában játszottunk és azt hittem, hogy a második félidőben képesek leszünk fájdalmat okozni nekik, de az utolsó passzokba mindig hiba csúszott.”

GIANLUIGI DONNARUMMÁRÓL

“Sok dolgot mondtak Gigióról. Edzésmódszert váltott Valerio Fiorival, de Alfredo Magni – aki hosszú ideig edzette – nagyszerű munkát végzett vele. Reina is nagyon sokat segített neki. Gigiónak csak arra kell koncentrálnia, amit csinál. A hibák bármikor előfordulhatnak. Mindazonáltal úgy érzem, hogy magabiztos és így kell folytatnia.”

A BAJNOKOK LIGÁJÁRÓL

“Nagyon fontos, hogy koncentráltak maradjunk, hiszen az elmúlt években tavasszal már esély sem volt a Bajnokok Ligája helyezésekért küzdeni. Jó pozícióban kell lennünk, amikor a szezon hajrájához érünk. Ez a célunk.”

A JÁTÉKOSOKRÓL

“Calhanoglu tudja, hogy sokkal többre képes, mert már megmutatta, hogyan tud játszani. Ettől eltekintve nem totális katasztrófa a teljesítménye. Conti folyamatosan erősödik. Ha nem lép pályára az azért van, mert van olyan játékosom, akit megbízhatóbbnak találok. Remélem, hogy annyi lehetőséget tudok neki adni a pályán, amennyit csak lehetséges. Paquetá mindent megtesz azért, hogy kiteljesedjen. Cutronéban ott van a tűz és sokat fejlődött. Mindig a csapat érdekeit tartja szem előtt. Biglia három hónapig nem játszott és nyugodtnak kell maradnunk. Időbe telik, mire újra pályára léphet. Caldara keményen dolgozik és a komoly sérülése után újra elkezdett egy kicsit edzeni a csapattal. Bigliához hasonlóan még ő sem teljesen egészséges, de már jobban érzi magát.”

A FORMÁCIÓRÓL

“Olyan játékosaink vannak, akik lehetővé teszik, hogy különböző dolgokban gondolkozzunk. Paquetá és Calhanoglu is tud a csatárok mögött játszani. Gondolkozunk ezen. Az edzésen kipróbáltuk a kétcsatáros játékot, de jelenleg azt preferáljuk, hogy folytassuk azt az utat, amit az elmúlt hónapokban elkezdtünk.”