Suso elmondása szerint boldog és tavaly nyáron több ajánlatot is elutasított.

Suso 2015 januárjában mindössze 1,3 millió euróért érkezett a Liverpool együttesétől és az évek alatt húzóember lett a Milanban. A 25 éves támadó maximálisan élvezi Gennaro Gattuso bizalmát és ebben a szezonban 25 meccsen 6 gólnál illetve 8 gólpassznál jár.

“Karácsony előtt nem voltam jól. Most már sokkal jobb és nem érzem magam fáradtnak, de még nem vagyok 100 százalékos állapotban. A játékunk kevésbé szép, de most sokkal egységesebbek és versenyképesebbek vagyunk. Erre van szükség a top csapatok ellen. Az a fontos, hogy ne kapjunk gólt, utána a kvalitás ki fog jönni elöl és gólt fogunk szerezni. A negyedik hely nem lehet megszállottság. Ha úgy tekintünk erre, hogy kötelező, akkor csak még nagyobb nyomást helyezünk magunkra.” – mondta Suso a La Gazzetta dello Sportnak.

“Állandóságra van szükség az eredmények terén, különösen a következő három hónapban. Ez azért fontos, mert a Roma egy nagyon erős csapat és ugyan a Lazio illetve az Atalanta kevésbé ragyogó, de nagyon nehéz őket megverni.”

“Fogadalom, ha bejutunk a BL-be? Korábban azt mondtam, hogy ha két gólt szerzek az Inter elleni derbin és győz a csapat, akkor gyalog megyek haza. Végül az utolsó percben kiegyenlítettek. Utána tettem egy fogadalmat a Juventus elleni kupadöntő előtt és kikaptunk. Éppen ezért jobb lesz, ha most befogom a számat. A célunk, hogy ott legyünk az első négyben. Az Inter elleni derbi mindig különleges mérkőzés. BL-indulás és Olasz kupa-győzelem? Lehetséges a duplázás.”

“Gattuso tökéletes. Ő a megfelelő edző, a megfelelő időben, a megfelelő helyen. Ő egy biztos pont a csapat számára. Személyesen nekem nagyon sokat adott és úgy gondolom, hogy én is neki. A nehézségek közepette sikerült egységessé varázsolnia a csapatot. Ezernyi sérülésünk volt a szezonban és továbbra is szilárd a csapat. A kapcsolat emberi oldala a legcsodálatosabb dolog. Ha problémája van, akkor megbeszéli velünk. Ha nekem bármilyen problémám van, akkor hozzá fordulok. Gattuso sokat kiabál, de ő ilyen. A legutóbbi mérkőzésünk után megjegyeztem, hogy olyan, mintha Calhanogluval szélsőhátvédek lennénk, de megértette velem a stratégiát. Mindannyiunknak be kell segíteni a védekezésben, aztán majd elöl jönni fognak a gólok.”

“Nagyon boldog vagyok itt, akár csak a családom. Itt akarok maradni. Sok megkeresést utasítottam el a nyáron azért, hogy itt maradjak. A tulajdonos megváltozott, a játékosok jönnek-mennek, de én mindig itt leszek.”

“Beszéltünk a klubbal a szerződésem meghosszabbításáról. Ezzel az ügynököm foglalkozik. Boldog vagyok itt és mindent beleadok, ahogy mindig is tettem a klubért. Tudtam, hogy fontos játékossá kell válnom. Gyerekkoromban mindig kedveltem Kaká játékát. Emlékszem, hogy 2007-ben a családommal néztük a Manchester United elleni meccset.”

“Új érkezők? Mindenki remek fogadtatásban részesült. Úgy gondolom, hogy az új igazolásaink, Piatek és Paquetá nagyszerű játékosok, akik sokat segíthetnek nekünk, de türelmesnek kell lennünk.”

Susót a videóbíróról és a Roma elleni tizenegyesgyanús szituációról kérdezték.

“A technológia egy fontos segítséget kínál, de bizonyos szituációkat vissza kell nézni. Abban a pillanatban nem tudatosult bennem, hogy tizenegyes volt-e vagy sem. Amikor visszanéztem láttam, hogy az volt. Valós időben nehéz megállapítani és nem tudom, hogy mi volt a védő szándéka, de a játékvezetőnek vissza kellett volna néznie. Ugyanezt lehet mondani a sárga lapok esetében is. Pellegrini nem kapta meg a második sárga lapját, míg Kessié egy sokkal kisebb szabálytalanságért kapott lapot.”