A Roma és a Milan közötti összecsapás 1-1-es döntetlennel ért véget az olasz bajnokság 22. fordulójában. A csapat gólját Krzysztof Piatek szerezte, aki a bajnokságban először volt kezdő a Milanban.

A mérkőzést követően a csapat vezetőedzője, Gennaro Gattuso nyilatkozott.

“Az első félidőben nem a legjobb játékunkat játszottuk, de ez a Roma játékosainak is köszönhető. Úgy érzem, hogy a félidő után jobbak voltunk. Egy kemény ellenféllel játszottunk, de elégedett vagyok a teljesítményünkkel. A Romában számos topjátékos van. Suso? Nem edzett folyamatosan. Ez volt a második mérkőzése a visszatérése óta és hiányzik belőle a ritmus. Az első félidőben nem játszottuk ki az erősségét és gyakorlatilag végig fogta őt Kolarov.” – mondta Gattuso.

“Musacchio? Ő egy nagyon fontos játékos számomra. Elégedett vagyok a teljesítményével, mindig fontos szavaim vannak számára. De Rossi? Nem fiatal már, de nagyszerű lenne, ha több ilyen játékos lenne a pályákon. Mindenhol ott volt és hozta a szokásos karakterét. Csodálatos volt együtt világbajnoknak lenni 2006-ban. Rettenetesen öregszem, ő jól tartja magát. Azt hiszem, hogy csak hat vagy hét évvel fiatalabb nálam, de úgy nézek ki, mintha az apja lennék. Még mindig sokat adhat a Romának. Zaniolo? Tottira emlékezetet fiatal korában. A legjobban az nyűgözött le, hogy milyen nagy erő van a lábában. Sokat fut, erős és nagyon érdekes játékos.”

Davide CALABRIA: “Fontos pontot szereztünk. Figyelembe véve a helyzetüket, nyilvánvaló volt, hogy valami extrával többet fognak beleadni. Többet tehettünk volna, de így is jól teljesítettünk. Ha megnézzük az előző 5 mérkőzésünket, akkor látszik, hogy jó periódusban vagyunk. Egy kicsit csalódottak vagyunk a kapott gól miatt és sokkal több hosszú labdát kellett volna előre küldenünk a nyomás miatt. Piatek? Az ellenfél nyomása lehetővé tette számára, hogy szabad területhez jusson. Nagyon jól mozgott a góljánál. Most a Cagliari elleni meccsre kell összpontosítanunk, amelyen meg kell szereznünk a három pontot, mivel nagyon szoros a tabella.”

Hakan CALHANOGLU: “Higuaín? Nagyon jó volt a kapcsolatom vele. Szomorú vagyok a távozása miatt, de sok sikert kívánok neki. Piatek itt van és jól kijövök vele, szinte azonnal beilleszkedett a csapatba. Jelenleg a Bajnokok Ligája-indulást érő pozícióban vagyunk, de így kell folytatnunk, mert közel vannak a mögöttünk lévő csapatok.”

1 hozzászólás

  1. Ha Suso alig edzett az elmult honapban akkor miert o kezd folyton? A torokrol nem is beszelve! El vannak kenyelmesedve es Gatta errol nem tesz! Erdekes hogy a Napoli ellen Samu es Borini sokkal jobban jatszottak es hajtottak mint ok ketten! Nem ezt kene eroltetni inkabb, hogy kuzdjenek meg ok is a helyukert, mert nem mutatnak semmit! Suso is ket havonta elkap valami fonalat ket meccs erejeig is istenitik…..