Tiémoué Bakayoko, a Milan francia középpályása exkluzív interjút adott a Corriere dello Sportnak, amelyben beszélt a kezdetekről, a fejlődéséről, a célokról, Gennaro Gattusóról, a Bajnokok Ligájáról és a jövőjéről is.

Kétségtelenül Bakayoko az egyik olyan játékos, aki a szezon eleje óta a legnagyobb fejlődésen ment keresztül. A 24 éves középpályás augusztusban a Napoli elleni 3-2-re elveszített bajnokin mutatkozott be a Milanban és az első néhány meccsén nagyon sok kritikát kapott. Bakayoko október végén a Genoa ellen volt először kezdő a bajnokságban és azóta mindössze csak 1 meccset hagyott ki eltiltás miatt.

Gondoltad volna a Napoli elleni bemutatkozás és Gattuso szavai után, hogy januárban a Milan alappillére leszel?

“Az edző szavai után nem voltam jól és nem voltam boldog. Nem beszéltünk erről az edzővel, a munkára és a pihenésre koncentráltam. Ismerem magam és tudom, hogy milyen adottságaim vannak. Meg voltam győződve arról, hogy a kemény edzéseknek meglesz az eredménye.”

Gondoltál-e valaha arra, hogy rossz döntés volt a Milanhoz szerződni?

“Nem, soha. Az eddigi pályafutásom alatt nem minden ment jól számomra. Néha nehéz új kalandot kezdeni egy új klubnál, ez történt a Monacónál és a Chelsea-nél is. Nem lepődtem meg, hogy a Milannál is megismétlődött velem. Időre volt szükségem az alkalmazkodáshoz. Biztosabb vagyok, mint korábban. Sokkal több önbizalmam van és jobban érzem magam. Plusz jobban ismerem a csapattársaimat és ők is jobban ismernek engem. Mindig is keményen dolgoztam és megpróbáltam a legjobb formámat hozni a csapatért. A dolgok úgy alakultak, ahogy szerettem volna és jobb vagyok, mint az első három hónapban. Az egyik mérkőzésen jól játszottam és attól kezdve egyre több önbizalmam lett. Nem tudom megmondani, hogy miért, de a Genoa elleni meccsen az volt az érzésem, hogy senki sem állíthat meg a pályán. Fejlődés? A futballban és az életben mindig lehet fejlődni. Hat hónapja vagyok itt és folytatva a kemény munkát még erősebb leszek.”

Gondolkoztál-e már a gólörömödön, ha először betalálsz a Milanban?

“Igen, de nem fogom elárulni. Talán meglepetést okozok,”

Melyik volt az eddigi legjobb mérkőzésed ebben a szezonban?

“A családom szerint a legutóbbi Napoli elleni meccs, de tetszett a teljesítményem a Juventus elleni első mérkőzésen is, amin hazai pályán kikaptunk. Sajnálom, ahogyan elveszítettük az Olasz szuperkupát. Az első 10 percben jól játszottunk és nyomást gyakoroltunk az ellenfélre. Nem tudom, hogy azután miért ajándékoztuk oda a labdát az ellenfélnek. 4-2-3-1 vagy 4-3-3? Azt hiszem, hogy képes vagyok jól teljesíteni mindkét felállásban. Nincs kedvenc posztom.”

Milyennek látod a Milan esélyeit a Bajnokok Ligája kvalifikációra?

“A Milannak a klub történelme miatt minden évben a Bajnokok Ligájában kellene játszania. Örülök, hogy jelenleg a negyedik helyen állunk a tabellán, de a Lazio és a Roma nem fogja feladni. Hallottam Leonardo szavait a jövőmről, de nem vagyok abban a pozícióban, hogy erről beszéljek. Ez a Milanra és a Chelsea-re tartozik. Az álmom a Milanban maradni és ez a gondolat ott van a fejemben, de szerződésem van a Chelsea-vel. Hogy érzem magam? Nagyon, nagyon boldog vagyok. A csapat jól teljesít és az elmúlt 3-4 mérkőzésen még jobbak voltunk és alig kaptunk gólt. Így kell folytatnunk a szezon végéig. Nincs titkunk, de örülök a teljesítményünknek. Kedden az Olasz kupában a legjobb produkciót mutattuk be a Serie A egyik legerősebb csapata ellen és a bajnokságban negyedikek vagyunk. Minden pozitív, de a végéig összpontosítanunk kell. Gattuso? Imádja a játékosait és mindent megtesz, hogy jól felkészítse őket. Ő nem volt a példaképeim között, mert Bajnokok Ligáját nyert, ami az álmom, de ezt ne mondjátok el neki.” – mondta nevetve, majd folytatta.

“Gattuso számomra egy főnök, egy nagyszerű személy, aki sokat segített nekem. Minden nap beszélgettünk az első 2-3 hónapban, amikor nem volt minden rendben, de most nincs szükség erre, mert nézésből megértjük egymást. Tökéletes a kapcsolatunk. Megpróbálok mindent beleadni a csapatért és a szurkolókért. Száz százalékot nyújtok, mert nagy szívem van. Fontos szempont, ha az edző vezérnek tart. Biglia? Örülök, hogy visszatér, mert ő egy nagyszerű játékos és sokat segített nekem a beilleszkedésben. Tudunk együtt játszani a pályán, de akár megtörténik vagy akár nem, ez az edző döntése lesz.”

Ki volt a kedvenc játékosod a korábbi Milanból?

“Clarence Seedorf és George Weah. Patrick Vieira? Nagyszerű bók, hogy hozzá hasonlítanak, mert ő egy magas, fizikailag erős, de nagyon technikás játékos volt.”

Mit gondolsz Gonzalo Higuaín távozásáról?

“Nem szeretnék erről semmit sem mondani. Chelsea? Beszéltünk egy keveset erről. Azt mondtam neki, hogy egy szép városba megy és egy fontos klubhoz igazol, majd sok szerencsét kívántam neki, semmi több. Nem tudtam többet mondani, mert már más az edző és nem tudom, hogy mi zajlik jelenleg. A dolgok gyorsan változhatnak egy klubnál. Conte? Nagyon jó volt vele a kapcsolatom. Úgy viselkedett velem, mint egy apa. Angliában sok kritikát kaptam, de mindig játéklehetőséget kaptam, megvédett és önbizalmat adott. Nagyon tisztelem őt.”

Milyen típusú csatárnak tartod Krzysztof Piateket?

“Ő egy nagyon jó csatár. Két gól nagyszerű bemutatkozás. Keményen kell dolgoznia és meglátjuk, hogy sok gólt fog-e szerezni. Gyors és okos. Hamar beilleszkedett a klubba és örülök neki. Reméljük, hogy segíteni fog abban, hogy az első négyben végezzünk.”

Mit vársz a vasárnapi Roma elleni idegenbeli rangadótól?

“Ez mindenképpen fontos lesz a tabella szempontjából. A Roma az ötödik és nyernünk kell, hogy eltávolodjunk tőlük. Ez az, amit tennünk kell. Dzeko? Az egyik legjobb csatár.”

Beszéltél Kalidou Koulibalyval az Inter-Napoli meccsen történtek után?

“Igen, de az elhangzottak kettőnk között maradnak. Történt-e velem ilyesmi? Igen, az első profi szezonomban. Hallottam, de fiatal voltam és csak a játékra koncentráltam. Nem érdekelt, hogy mi történik körülöttem. Ha most hallanám, másképp viselkednék.”

Milyen vagy a pályán kívül?

“Társaságkedvelő vagyok és jó kapcsolatom van az összes csapattársammal. Nyugalommal készülök a meccsekre: zenét hallgatok, pihenek és beszélgetek a barátaimmal. Mikor lesz az első interjúm olaszul? A következő szezonban. Hamarosan meglátjuk.”

3 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. Azért neki is elképesztő sztorija van…mindenki elüldözte volna korábban, jelenleg pedig a legjobban stabilan teljesítő játékosunk és mindenki marasztalná. Nyáron mindenképp meg kell vásárolni. Nagyon jó volt olvasni ezt a nyilatkozatot, őszinte, nem szájbarágott dolgokat olvashattunk.
    Gattusot pedig lehet savazni, taktikailag valóban bőven van hiányossága…de ahogy a játékosokhoz viszonyul, ahogy a játékosok nyilatkoznak róla, az példaértékű. A jelenlegi Milannak pedig pont egy ilyen karakterre van szüksége, aki át tudja adni a játékosoknak, mit jelent ebben a mezben játszani. Én is elüldöztem volna év közben, a siralmas teljesítmények után. Viszont lassan ott tartunk, hogy megkövetem. Újra csapatot kovácsol(t) a Milan-nál.

  2. Én meg is követem illetve követelem a vezetőinktől mindent tegyenek meg annak érdekében,hogy ő itt maradhasson velünk !!!
    Sokszor megkapom néhány itteni polgártól hogy okoskodom az edzői múltammal…hát modt lehet savazni is,őt én borzalmasan benéztem…nem gondoltam volna,hogy ekkorát tud fejlődni vki attól hogy egy edző úgy bánik vele ahogy,óriási önbizalmat kapott Rinotól és bőven meghálája !!!

    Maradnia kell az egyik legnagyobb értéke a keretünknek !!!