Jelenleg a klub történetének egyik legnagyobb mélypontját éli a Milan Primavera, erre reagálva a vezetőség egy edzőváltás után a csapatot is megerősítette.

A Milan második csapata jelenleg az osztályozót érő 14. helyen áll 14 ponttal, ugyanannyival, mint az utolsó előtti Empoli. A csapatnak október és december között volt egy hosszú nyeretlenségi sorozata. Alessandro Lupi együttese 8 bajnoki meccsből 6-ot elveszített és 2 alkalommal döntetlent játszott. Az egyik vereség az Atalanta elleni 6-1-es zakó volt. Végül decemberben – a kupából való kiesés után – a vezetőség menesztette Lupit és az új edző Federico Giunti lett, aki 2020 nyaráig szóló szerződést írt alá.

Az edzőváltásnak meglett az eredménye: Giuntival győzelemmel kezdett a csapat és megszakadt a negatív széria. A Milan idegenben Daniel Maldini és Frank Tsadjout góljával 2-0-ra győzött a Sampdoria ellen. Az azt követő fordulókban a Milan 2-1-re kikapott a harmadik helyen álló Fiorentinától és 1-0-ra legyőzte a hetedik Napolit.

A klub a keret megerősítésére is gondolt: elsőként a védelem bal oldalára érkezett Leroy Abanda Mfomo a Monaco együttesétől és 2023. június 30-ig írt alá. A 18 éves balhátvédet Geoffrey Moncada játékosmegfigyelő ajánlotta be a Rossoneri vezetőségének. Abanda – aki a középpálya és a támadó-szekció bal oldalán is bevethető – ebben a szezonban az U19-esekkel 5 meccset játszott az Ifjúsági BL-ben és a mérlege 1 gól illetve 2 gólpassz volt.

A második szerzemény Nikolaos Michelis volt a görög Asteras Tripolitól. A transfermarkt szerint a Milan 400 ezer eurót fizetett a 17 éves görög védekező-középpályás játékjogáért. Michelist egy portugál utánpótlás-válogatott középhátvéd, Tiago Djaló követte. A 18 éves védőt a Sporting CP második csapatából igazolta le a klub, körülbelül 500 ezer euróért. Djaló 2024 nyaráig kötelezte el magát a milánóiakkal.

Ami a távozókat illeti: hivatalossá vált, hogy Raoul Bellanova a francia élvonalban szereplő Bordeaux-ban folytatja. Az olasz jobbhátvéd 2006 óta tagja a Milan utánpótlásának. A megegyezés alapján Bellanova a szezon végéig kölcsönben marad a Milannál és majd csak a nyáron csatlakozik új csapatához. Az átigazolási árról nincsenek hivatalos információk, azonban korábbi hírek szerint a francia klub 1 millió eurót plusz bónuszokat fizet érte. Ha igazak a hírek, akkor a Milan rendelkezik visszavásárlási opcióval.

2 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. Az elmúlt hónapokban az érződött hogy nagyon elhanyagolják az ifit. Gyakorlatilag a vezetőség szeme előtt épült le a csapat és szó nélkül hagyták Lupi “mester” ámokfutását. Nagy gödörbe kerültek a srácok, de hátha Giunti összekapja őket. Jó látni hogy Moncada is tevékenykedik, az ő munkája bizakodásra ad okot. Bellanovának meg sok sikert.