Hétfőn a Genoa elleni meccsen Luigi Riccio másodedző fogja irányítani a Milant.

Az Olasz Labdarúgó Szövetség bírói testülete csütörtökön 1 mérkőzésre szóló eltiltást szabott ki Gennaro Gattusóra, a Milan vezetőedzőjére. Az olasz szakember a Juventus elleni 1-0-ra elveszített Szuperkupa meccs lefújása után számon kérte a bírón az ítéleteket.

A közlemény szerint Gattuso sértő és fenyegető megjegyzésekkel illette Luca Bantit a díjátadó ceremónia előtt. Az eltiltás következtében a 41 éves edző nem ülhet le a kispadra a január 21-i Genoa elleni bajnoki meccsen, továbbá 15 ezer eurós pénzbírságot kapott.

Egyébként a meccs után Alessio Romagnoli, a Milan csapatkapitánya is kifakadt.

“Minden apró kontaktusnál sárga lapot kapunk és a játékvezető elküld minket. Ha kapitányként odamegyek, hogy beszéljek a bíróval sárga lapot kapok és ez nagyon idegesítő. Tiszteletet adunk és elvárjuk, hogy mi is megkapjuk. A Contival szemben történt eset alkalmával még a videóbírót sem vették igénybe.”

Az Olasz Szövetség az edző mellett a Milan orvosát, Mario Brozzit is eltiltotta, aki állítólag arrogáns viselkedést mutatott és súlyosan sértő illetve becsmérlő szavakkal illette saját (!!) csapatának játékosát. Legalábbis ez áll az indoklásban. Brozzit február 4-ig meszelték el.

5 hozzászólás a bejegyzéshez

    • Miért kellene ezek alapján elküldeni Gattusót? Mert kiállt a csapata mellett, mivel úgy érezte, igazságtalanul döntött a bíró egy sor esetben?

      Gattuso alkalmatlan edzőnek, ez tény. Viszont ez akkor is egy tökös húzás volt. Tőle senki sem finomkodást vár egy ilyen helyzetben, hanem azt, hogy ráborítja az asztalt bárkire a Milanért. A gond nyilván az, hogy ettől még egy gyenge vezetőedző.