Gennaro Gattuso, a Milan vezetőedzője ma ünnepli 41. születésnapját.

Gattuso játékosként 13 évet töltött a piros-feketéknél, ezen időszak alatt 468 tétmérkőzésen lépett pályára a csapatban és számos trófeát nyert, nevezetesen 2 Scudettót, 1 Olasz kupát, 2 Olasz szuperkupát, 2 Bajnokok Ligáját, 2 Európai szuperkupát és 1 Klubvilágbajnokságot. 2012-ben a szerződésének lejártával intett búcsút a Milannak és a svájci élvonalbeli Sionhoz szerződött, amely az utolsó klubja volt játékosként.

Az olasz világbajnok egykori középpályás azonban nem hagyott fel a futballal, hiszen edzőnek állt. 2013-ban a Sion játékos-menedzsere lett, majd a Palermót, az OFI Krétát és a Pisát is irányította, mielőtt 2017 nyarán hazatért és átvette a Milan második csapatának irányítását. Néhány hónappal később a klub menesztette Vincenzo Montellát az első csapat éléről és Gattuso lett kinevezve, akivel a szezon végén szerződést hosszabbítottak.

Az olasz szakember eddig összesen 59 tétmérkőzésen irányította a Milant, a mérleg 28 győzelem, 17 döntetlen és 14 vereség, továbbá 89 rúgott és 68 kapott gól.

Gattuso ma 41 éves.

Isten éltesse sokáig!

4 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet