Kedden délután hivatalosan is bemutatták a Milan első téli szerzeményét, a Flamengótól érkezett Lucas Paquetát. A 21 éves középpályás a 39-es mezszámot fogja viselni és elmondása szerint készen áll az új kihívásra.

A Milan mintegy 35 millió euróért szerződtette Paquetát, akit a brazil bajnokság legjobbjának választottak és a teljesítményére számos topklub felfigyelt, többek között a Paris Saint-Germain, a Liverpool és az FC Barcelona. Végül Paquetá a Milant választotta és ő lett a klub történetének 35. brazil nemzetiségű labdarúgója.

A fiatal brazil tehetséget egy sajtótájékoztató keretein belül mutatták be a szurkolóknak a Casa Milanban. Az eseményen Leonardo, Paolo Maldini és Paolo Scaroni is jelen volt.

Scaroni szavai: “Ez egy fontos nap számunkra, mivel egy fontos játékost mutatunk be. Lucas Paquetá részese lett a Milan családnak. Ez az átigazolás megerősíti az Elliott azon szándékát, hogy a klubot visszavezesse a csúcsra, ahol valójában lennie kell. Lucas a Rossoneri történetének 35. brazil játékosa és Leonardo felfedezettje. Az átigazolást a pénzügyi fair play szabályait betartva valósítottuk meg. Paquetá 21 éves és egy fiatal befektetést képvisel a klub számára.”

Ezt követően az újdonsült igazolás, Paquetá nyilatkozott az új kihívásról.

“Nagyon jól érzem magam. Boldog vagyok és szeretnék köszönetet mondani mindenkinek a belém vetett hitért. Remélem, hogy ezt visszafizetem a pályán. A Milan egy nagyszerű csapat ragyogó történelemmel, hiszen mindent megnyert. Leonardo telefonhívása nagy jelentőségű volt. Ismertette a projektet és a családommal együtt igent mondtunk a Milannak, mert ez volt a legjobb választás.”

“Azért választottam a 39-es mezszámot, mert ez volt az első számom a Flamengóban. Remélem, hogy szerencsét hoz itt a Milannál. Támadó szellemű, technikás és jó fizikummal rendelkező játékosnak tartom magam. Alapvetően jobban szeretek a középpályán játszani, de előrébb is tudok. Azért vagyok itt, hogy mindent beleadjak. Serie A? Sok olasz bajnoki mérkőzést láttam. Ez egy olyan bajnokság, ahol fontos a fizikum és nagy hangsúlyt fektetnek a taktikára. Ezért kicsit különbözik a brazil bajnokságtól. Megpróbálok olyan hamar alkalmazkodni, ahogy csak tudok. Szeretnék a legapróbb részletekre is figyelmet fordítani, hogy sikeres legyek a pályán és segítsek a csapatnak nyerni. Gyorsan kell alkalmazkodnom. Amikor a Milan mezét viseled, akkor készen kell állnod minden helyzetre. Bármikor készen állok, hogy segítsek. Érzem a felelősséget a vállaimon, de készen állok. Döntő szerepet akarok betölteni abban, hogy a Milan mérkőzéseket nyerjen. Ez egy nagyon fontos pillanat számomra.”

“Gattuso? Nagyszerű játékos volt és egyedülálló érzés, hogy a játékosa lehetek. Mindig a csapatomba választottam, amikor a PlayStation-ön játszottam. Tárt karokkal üdvözölt. Remélem, hogy képes leszek bizonyítani neki a pályán. Bármelyik pozícióban játszhatok, az edző fog dönteni.”

“Nagyon ösztönző az, hogy a San Siróban játszhatok, de legjobban a Milan mez viselése motivál. Tisztelni akarom a mezt és a lehető legjobb formámat szeretném nyújtani.”

“Kaká? Egy bajnok volt és ő az egyik példaképem. Saját egészen egyedülálló története van. Kaká volt az egyik legjobb játékos a világon. Még az elején járok, de remélem, hogy győztes útra lépek és sok trófeát fogok nyerni. Kaká mesélt a klubról és a városról is. Azt mondta, hogy a Milan olyan, mint egy család és a pályafutásom egyik legszebb élményében lesz részem. Megpróbálom megfogadni a tanácsait és a tapasztalatokat, amiket átadott. Nagyszerű fogadtatásban részesültem Higuaín és a többiek részéről. Rengeteget segítenek nekem, különösen a kommunikációban. Nagyon különleges lesz Higuaínnal egy csapatban játszani és remélem, hogy sok gólhoz segíthetem hozzá.”

Paolo Maldini, a klub legendája és igazgatója a következőket mondta Paquetáról: “Azért szerződtettük, mert ő egy nagyszerű játékos. Különböző szerepkörökben játszik, beleértve középpályást, irányítót és szerepelt a csatárok mögött is. Lucas pontos pozíciója még nincs meghatározva. Nagyon jó technikai és fizikai adottságokkal rendelkezik, továbbá a mentalitása is nagyszerű. Alkalmazkodnia kell az olasz futball stílusához.”

9 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. Nekem az szimpatikus benne, hogy tisztaba van azzal, hogy mindenki o ra var mar oktober ota! Ot akarjuk a csapatba latni! Erzi hogy ebbe a mostani Milanba rajta kivul egyedul Higany az elismert sztar es most itt mar most ot is annak tartjak, ezert pedig lemernem fogadni hogy neki nem lesznek sziksegei a szokasos alkalmazkodasos dumara, hanem hamar a kulcs jatekosa lesz a csapatnak!

  2. Decemberben olvastam arról h állítólag ő egy szerény, visszahúzódó, de roppant intelligens srác. Láttam élőben a neten a sajtótájékoztatót és ez abszolút tükröződött.

    Szerintem nagyon hamar meg fogjuk kedvelni mi szurkolók a srácot. Magasak az elvárások, de jó lesz. Plusz úgy tűnik hogy pontosan tudja mit jelent a MILAN mezét viselni és tiszteli a klubot. Ez pedig a legfontosabb.

    Én úgy látom h piszok jó helyzeben van a srác, mert a középpályát nézve nem ígérkezik nehéz feladatnak a kezdőbe jutás. Érzésem szerint 4-3-3-ban a középpálya hármas bal oldalán fog játszani, de mondjuk lehetne próbálkozni 4-2-3-1-el is vagy 4-3-2-1-el. Bonaventura sérült és fél évig biztosan nem játszhat, szóval jó Paquetá helyzete. Plusz Calhanoglu borzasztó gyenge volt ősszel, tehát simán kiszoríthatja.

  3. Engem csak egy dolog zavar: Scaroni: “… egy fiatal befektetést képvisel a klub számára”. Szóval ha hozna egy jó fél-1,5 évet, akkor hamar nem itt lesz Ő kedvenc attól tartok.

    Pedig én már nyáron is (amikor először felvetődött a neve) a legnagyobb húzásnak tartottam volna, amire viszont semmi esélyt nem láttam. Erre most mégis itt van. Istenáldotta tehetség, nagyon jó lenne sokáig Milan mezben látni.

  4. A befektetés nem feltétlenül azt jelenti, hogy ha nő kicsit az értéke, akkor eladjuk. Az is az, hogy ha visszajutunk a segítségével a fix BL csapatok közé. Egyrészt akkor a Milan brand értéke is sokat nő, másrészt a bevételeket a BL-ben ugye nem kell ecsetelni.