Leonardo bejelentette, hogy nem terveznek edzőváltást és a megjelent pletykák ellenére továbbra is Gennaro Gattuso fogja irányítani a csapatot.

A Milan jelenleg nehéz időszakon megy keresztül, ugyanis a csapat 5 tétmérkőzés óta nem tudott győzni. Gattuso együttese legutóbb december elején a Parma ellen nyert. A Torino, a Bologna, a Fiorentina és a Frosinone elleni pontvesztések miatt a sajtó Gattuso esetleges menesztéséről cikkezett, de úgy tűnik, hogy a vezetőségnek más elképzelései vannak.

Leonardo megerősítette Gattusót a posztján és elmondása szerint nem lesz edzőváltás.

“Soha nem gondoltunk Gattuso leváltására. Nagy rohanással vágtunk neki a szezonnak és megpróbáljuk megoldani a helyzetet. Versenyben vagyunk a célunk eléréséért. Célunk a negyedik helyen végezni és harcban vagyunk ezért. A tulajdonosok tisztában vannak a helyzettel és mindenkinek egységesen együtt kell működnie. Meg kell értenünk, hogyan tudjuk megoldani ezt a helyzetet. Nem fogunk 10 játékost vásárolni. Nem tervezzük leváltani Gattusót és a klub nem lépett kapcsolatba senkivel.” – mondta Leonardo.

“Két győzelem elég ahhoz, hogy visszakerüljünk abba a pozícióba, ahol egy hónappal ezelőtt voltunk.”

Az utóbbi hetekben számtalan pletyka jelent meg arról, hogy Gonzalo Higuaín januárban elhagyhatja a Milant. Az argentin csatár már egy jó ideje nincs formában és hónapok óta nem talált be az ellenfél kapujába.

“Nehéz egy csatárnak, amikor nem szerez gólt. Ezt egy támadó játékosnak mindig nehéz kezelnie. Magára kell találnia. Nagyon közvetlen kapcsolatunk van vele. Ő egy nagyon fontos játékos és ezt jól tudja. Továbbá vezető szerepe van az öltözőben, mivel nagyon sok mindent nyert az eddigi pályafutása alatt. Soha nem voltak kétségeink Higuaínt illetően és nem kételkedtünk benne. Nem változott semmi. Nem érkezett ajánlat érte sem a Chelsea-től, sem más klubtól. Senki nem jelentkezett be érte és ő sem kérte a távozását. Nem adhatjuk kölcsön és nem adhatjuk el. Gonzalo hivatalosan a Juventus játékosa, de a szezon végén opciónk van a végleges megvásárlására. Nem tudok ennél többet mondani.”

“Októberben szerződtettük Lucas Paquetát és azt követően kaptunk egy levelet az UEFA-tól. Eddig még nem kaptuk meg azt a pénzösszeget, ami jár az Európa Liga-szereplésünkért. Mercato? Nem lesznek nagy igazolások. Bonyolult a januári átigazolási piac. Ez a lehetőségek mercatója lesz. Jelenleg 30 játékos van a keretünkben, tehát feltétlenül szükséges, hogy néhányan távozzanak. Nem lesz őrült költekezés. Nem azért, mert nem akarunk, hanem azért, mert nem tudunk. Az FFP nem engedélyezi, hogy egy klub az adott évben 30 millió eurónál nagyobb veszteséget könyveljen el. Nyáron szinte alig költöttünk többet, mint amennyi pénz befolyt eladásokból. Higuaín volt az egyetlen valódi befektetés, a többi transzfer esetén csereüzlet történt. Megszereztük azokat a játékosokat, akiket akartunk.”

“Megszereztük Paquetát. Azt mondták, hogy nem igazolhatjuk le, de megtettük. Az UEFA levélben vitatta a befektetést. A megállapodás januárra szólt és tudni akarták az üzlet részleteit, mivel az átigazolás még nem volt letétbe helyezve az Olasz Szövetségnél. Lucas egy újjáépülőben lévő csapatba érkezik, nem úgy, mint korábban Kaká.”

“Alapvető fontosságú, hogy kvalifikáljuk magunkat a Bajnokok Ligájába. Higuaín és Bakayoko jövője a következő hónapokban fog eldőlni. Távozók? Csak azok fognak maradni, akik itt akarnak játszani. El fogjuk érni, amit akarunk, ez biztos. A Milan 120 éves történelme alatt mindig elérte a céljait.”

12 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Anyagi okok miatt..Semmi más. Sztem nincs még egy klubb Európában akik, ennyire mínuszban lennének financiálisan és ott az FFP is. Ha Gattusot menesztik, végkielégítest kell adni, és az új Milan edző, Leonardo és Gazidis két szép szeméért biztosan nem ül le a padra…Ennyi. Marad a Jó Istenhez való imátkozás, hogy a csapat az első 10 hely vmelyiken végezzen..mert egyébként a Torino, Atalanta, Lazio úgy megveri a Milant a visszavágón, hogy öröm lesz nézni. Még egy ilyen takatikailag tudatlan, képzetlen edzőt nem láttam ( kivéve a Bolognas Inzaghi ). Borzasztó mennyire nem követi a jelelenlegi futballt Gattuso. Es hagyjuk a sérülteket, mert lerágott csont. Hallani és olvasni nem akarok a sérültekről.

 2. Most őszintén, mi mást mondhatna? Természetesen Gatta az edző a következő 100 évben is. Ha csak a legcsekélyebb bizonytalanság is nyilvánosság kerülne, azonnal, abban a percben elvesztené Gattuso teljesen az öltözőt. Az ilyen szitukat a klubok mindenhol így kezelik le, ez normálisnak tekinthető. Így simán benne van, hogy két meccs után kipattintják Gattusot, ha lesz, kire… Az év még menthető, és ez nem egy-két meccsen múlik.

 3. Hm, ez érdekes. El akarjuk érni a BL-t, de pénzt nem lehet befektetni. (Manchesterben, Párizsban kaján vigyor…)
  Én még el is fogadom, hogy nem akarják elküldeni Gattusót a végkielégítés miatt.
  Adjuk meg neki a lehetőséget, hogy érje el vele a csapat hosszú idő után a BL-t.
  Viszont szezon végén, ha nem sikerül, akkor remélem lesz olyan nagy Milan szíve Gattusónak, hogy felajánlja a lemondását.
  Így korrekt.

  • Sajnos a lz FFP-t az olyan csapatok mint mi, nem tudják letagadni. Ahol magánkézben van a klub sokkal egyszerűbb a könyveléssel való játszadozás. Nem véletlenül gyanúsított már meg klubbokat a lz UEFA, hogy valójában a szponzorpénz a tulajtól származik. Az Elios egy befektetési csoport. Több száz ember pénze van benne, ennek megfelelően az összes kiadás nyomonkövethető sokkal egyszerűbben. A PSG meg társai valószínűleg sokkal nagyobb mínuszt zárnak, csak éppen kicselezik a rendszert. (ami nem feltétlen csak az ő hibájuk, hanem a rendszerét is)

 4. Nem igazán értem a büntetésünket, csak azt látom, bárki annyit költ, amennyi pénze van. Ha a mi befektetőink tőke injekciót csinálnának, mondjuk 500 millát beletennének a csapat működésébe, azzal nem lehetne elmozdulni végre? Vagy a Milánnál egyedül, csak a “tisztán” megszerzett bevételek (közvetítési jogok, jegy- és reklámbevétel stb.) arányában költhetünk? A MU 400 millió fontot költött 2 év alatt játékosokra, a PSG-ről nem is beszélve. Mi meg levelet kapunk az UEFA-tól, mert brazíliából igazoltunk egy tehetséget nem 200 millióért?

 5. Érdekes nyilatkozat. Számomra még nem derült ki, hogy Leonardóék milyen vonalat akarnak követni a közvélemény felé. Gallianiék ugyebár hazudoztak össze vissza és hülyének nézték az embereket, a Fassone-Mirabelli kettősre az őszinteség volt jellemző és korrekt nyilatkozatokat tettek. Az más kérdés, hogy utólag szépen derülnek kifelé, hogy mik történtek, de akkoriban amit el lehetett mondani, azt elmondták. Meglepődnék, ha Leoék nem az őszinteség felé mennének.

  Igazából az UEFA már teljesen rászállt a klubra. Nyáron kizártak minket a nemzetközi porondról, ez egyértelműen abból a célból történt, hogy példát statuáljanak. Ez volt az egyetlen szempont. A fellebbezésnél kiderült, hogy az UEFA olyan ítéletet hozott, ami túlságosan súlyos és nem arányos az elkövetett szabálysértések mértékével. A fellebbezéssel és azzal h mégis indult a csapat az EL-ben, azzal gyakorlatilag hülyét csinált a Milan az UEFA-ból. Várható volt h ezt nem hagyják szó nélkül. Ha úgy vesszük a második ítélet még súlyosabb, hiszen pénzbüntetés mellett további korlátozások és kötelezettségek vannak.