A Milan újabb kínos eredményen van túl, ugyanis 0-0-s döntetlent játszott az újonc Frosinone otthonában. A csapat sorozatban a negyedik bajnoki meccsén sem tudott nyerni, emellett képtelen betalálni az ellenfelek kapujába.

“Úgy gondolom, hogy a döntetlen igazságos eredmény volt. A 90. percben Donnarumma hatalmas védése megmentett minket attól, hogy elveszítsük a mérkőzést. Nagyon rossz első félidőnk volt. Ugyan voltak helyzeteink, de ezekből nem hoztuk ki a maximumot. Nyugodtnak kell maradnunk és nem szabad, hogy nyomás alá kerüljünk. Nem tudok nyugodt maradni, hiszen december eleje óta nem szereztünk gólt a bajnokságban. Az én munkámban nagyon nehéz nyugodtnak maradni. Nem lennék itt, ha a csapatom nem támogatna engem.” – mondta Gattuso a sajtónak.

“Én vagyok az első számú felelős ezért a helyzetért és vállalom a teljes felelősséget. Nagy erőfeszítéseket látok a játékosaim részéről. Vannak, akik küszködnek és vannak hiányzó kulcsjátékosaink. Kessié és Bakayoko nagyszerű munkát végzett, bár Franck ezúttal kevésbé volt jó. Suso? Meglátjuk, hogy a Spal ellen rendelkezésre fog állni vagy sem.”

“Az első félidőben nagyon rosszul játszottunk. A Fiorentina elleni meccsen gólhelyzeteket alakítottunk ki és jobbak voltunk, de ezúttal odaajándékoztuk az első játékrészt az ellenfélnek. Nem voltunk jók. Nem játszhatunk így, ha el akarjuk érni a Bajnokok Ligáját. Nem vagyunk jó periódusban és az eredmények sem jönnek. Nem tudom elfogadni azt a teljesítményt a csapattól, amilyet az első félidőben nyújtottunk.”

“Csak a csapat miatt van aggodalom bennem. Nem gondolok a saját pozíciómra. Az eredmények alapján ítélnek meg és előre tekintek. Én vagyok a hajó kapitánya, így az a helyes, ha vállalom az összes felelősséget. Fontos, hogy rájöjjek arra, hogyan tudom a legjobbat kihozni a játékosaimból, mert most már a képességeik alatt teljesítenek.”

A Milan szombat este az újonc Spal együttesét fogadja a San Siróban a Serie A-ban.

7 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. Nyugodtnak kell maradnunk, de Gattuso nem tud nyugodt maradni…
    Gattuso nagy erőfeszítéseket lát a játékosai részéről, de nem tudja elfogadni tőlük az első félidőben látottakat (csak egy megjegyzés: a második félidő ezek szerint szuper volt…), ráadásul most már a képességeik alatt teljesítenek…
    Kessie nagyszerű munkát végzett, de kevésbé volt jó.

    Lehet, hogy Gattusót lassan kezeltetni kellene.