Fabio Borini egyre közelebb áll ahhoz, hogy januárban elhagyja a Rossonerit.

Mint arról pár nappal ezelőtt beszámoltunk, a kínai bajnokságban szereplő Shenzhen FC szeretné soraiban tudni Borinit, aki ebben a szezonban mindössze 6 meccsen lépett pályára a bajnokságban.

A Calciomercato.com információja szerint Borini ügynöke ma Hongkongba repült, hogy személyesen tárgyaljon és megpróbáljon megegyezni a Shenzhen FC vezetőségével a személyes feltételekről – azaz a szerződés hosszáról és a fizetésről. A portál megjegyzi, hogy a kínai együttes komolyan gondolja Borini megszerzését, akinek a távozása elé megfelelő ajánlat esetén nem gördít akadályt a Milan.

Eközben a TMW már azt is tudni véli, hogy a Shenzhen FC készen áll 3 éves szerződést kínálni Borininek évi 5 millió eurós fizetéssel. Állítólag a következő napokban várható a kínaiak hivatalos ajánlata a Milannak.

A Calciomercato szerint a Milan körülbelül 15 millió eurót kér Borini játékjogáért. A 27 éves támadó tavaly nyáron érkezett a Sunderland együttesétől mintegy 6 millió euróért.

11 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Én tavaly sem szerettem, de egy jó közepes szintet minden poszton tudott hozni. Erre a nagy sérülés hullám közepén még a csapat közelébe sem került. Ő, Montolivo, Zapata és még sorolhatnánk ahány játékos ki van kukázva értelmetlenül. Ki lehet dobni játékosokat keretből, ha nem olyan a hozzáállása amilyet tolerál az edző. De a felsorolt 3-as épp a profi hozzáállásáról ismert, akik igen is odateszik magukat.

  • Montolivo profi hozzáállásával kapcsolatban csak egy megjegyzést… Mint az ismert, Gattuso kezdettől fogva nem számolt vele. Ehhez képest Montolivo nem igazán törte magát azért, hogy eligazoljon. Ő, a “profi hozzáállású” futballista úgy döntött, hogy nem érdekli, játszik-e, mert így is nagyon szép pénzt kap, tehát lényegében visszautasította, hogy kevesebb pénzért futballozhasson. Amire ugyebár feltette az életét.

   Borini lelkesedéssel igyekezett kompenzálni tehetségbeli hiányosságait, Zapata pedig hiába jó képességű (az átlagnál jóval gyorsabb középső védő), ha inkonzisztens. Ha a hozzáállást tekinted, Borini és Zapata jó példa lenne. Montolivo semmiképpen.

   • Ha te láttad Montolivo-t alibizni a pályán akkor még alá is írnám ezt! Nem tudhatjuk Montolivo kapott-e ajánlatot, illetve a vezetőség el akarta adni egyáltalán!? Én nem hiszem! Szerintem a vezetők nyomására van még mindig a keretben! Ezen is el kellene gondolkozni! Elvégre az tuti, hogy nem Gattuso döntése, hogy a kerettel tartja azt a játékost akit akkor se játsszat, ha már tényleg nincs más a középpályára. Nem furcsa, h mégis a keret tagja? Nem lenne egyszerűbb neki sérültet jelenteni? (Bertolacci pl biztosan kiba..ásból jelentett épp akkor sérültet mikor nagyon kellett volna egy középpályás.)
    Szóval szerintem ezt kellene átgondolni, mielőtt pálcát törünk az ex csapatkapitány felett. Szerintem ő áldozat és nem bűnös.
    Én továbbra hangsúlyozom,h szememben Gatta mindig is egy ikon marad, de játékosként se volt nagy játék-intelligenciával megáldva, edzőként pedig rendkívül súlyos hibákat látok. A vezetőedzői poszt minden tekintetében.

    1. a keretet már tavaly sem használta ami folyamatosan visszaüt sérülések és forma hanyatlások formájában. Ebben talán még az is bele tartozik, hogy a saját fizikumán kívül mást játékosokét elég gyatrán tudja felépíteni.

    2. A keret kialakítás teljes kudarca. 2 csatárt tart a keretben, amikor nyáron még 4 remek támadónk volt. Majd a 3 jó védekező középpályást leredukaálta 1-re (Montolivo és Locatelli off) Ha Yokot ide vesszük akkor 4-ből lett 2, de én nem számolnám ide.

    3. 1 év elteltével sem tudja melyik taktika lenne leginkább használható az adott kerettel.

    • A “hozzáállás” kifejezés többféle módon értelmezhető. Azért a pályán is előfordult olyan Montolivónál, hogy “alibizett” – akár olyan értelemben használjuk a kifejezést, hogy csak úgy tett, mint aki futballozik, akár olyan értelemben, hogy kizárólag a minimális kockázatot vállalta fel egy adott szituációban.

     Most nyáron Montolivo kimaradt az amerikai túrára induló csapatból. A legfontosabb hírforrások (Milannews, GdS stb.) szerint ez a szakmai stáb döntése volt. Azt is megírták, hogy Gattuso nem számol vele a szezonban. Egyik állítást sem érdemes vitatni, mivel pontosan ez valósult meg ősszel.
     Mikor az amerikai túranévsor napvilágra került, július második fele volt. Tehát Montolivo már ekkor tudta, hogy nem lesz lehetősége Gattusónál (Rino azért nem az a pali, aki ne merné elmondani Montolivónak, amit gondol róla, legalább ezt adjuk meg neki). Én Montolivo helyében legalábbis telekürtöltem volna a sajtót, hogy távozni akarok vagy nem vagyok elégedett a helyzetemmel. Nem rémlik ilyen.

     A Milan a hírek szerint szerződést akart bontani vele, ami ugye nem jött össze, hiszen még mindig él a kontraktusa. Nyilván nincs 100%-os információ arról, hogy a vezetőség mit tervezett vele, de szerintem össze lehet rakni a képet.
     Te azt írod, hogy szerinted a vezetőség nem akarta őt eladni. Nos, esély erre is van, de akkor totálisan illogikus lépés lett volna ez, figyelembe véve, amiket leírtam, hogy Gattuso hogyan áll hozzá. Ha a vezetőség döntése volt, hogy maradjon, akkor feltételezem, lett volna legalább minimális presszionálás Gattuso felé, hogy legalább a meccskeretbe mindig bekerüljön. Ehhez képest az Udinese elleni bajnokiig (november eleje) kellett arra várni, hogy ez megtörténjen.
     Akárhogy is, sehogyan sem logikus, hogy miért NE akart volna a Milan megválni egy lassan 34 éves, több súlyos sérülést elszenvedett, “kihasználtságához” képest rengeteget kereső, az edző által deklaráltan mellőzni kívánt játékostól…

     “Elvégre az tuti, hogy nem Gattuso döntése, hogy a kerettel tartja azt a játékost akit akkor se játszat, ha már tényleg nincs más a középpályára. Nem furcsa, h mégis a keret tagja?”
     Egyáltalán nem furcsa, tekintve, hogy éppen ez volt az az időszak, amikor Biglia és Bonaventura is kiesett (Bertolacciban nem vagyok biztos, bár ő meg nem oszt, nem szoroz). Úgy gondolom, ha Gattusón múlik, Montolivo a keretbe sem kerül be (mint az történt november elejéig). És nem a vezetőség gondolatának tartom, hogy Montolivo jelenleg a keret tagja, ez egy kényszerű Gattuso-döntés.
     Hogy egyszerűbb lenne-e neki sérültet jelenteni, nem tudom. Az viszont szerződésszegésnek minősül, ha egy játékos annak ellenére nem kíván az edző rendelkezésére állni, hogy nincs olyan (egészségügyi) problémája, amely a játékát kizárja, vagy ha nem kapott engedélyt az edzőtől.

     Amiket róla mint edzőről írsz, összességében helytállóak. Annyit azért megjegyeznék, hogy Montolivo keretbe tétele kapcsán a vezetőség nyomását gyanítod, miközben – 2. pont – az olyan súlyosabb döntések mögött, mint hogy hány csatár vagy védekező középpályás legyen a keretben, Gattuso döntését sejted…

     Montolivo 2019. január 1-jétől szabadon, azaz a Milan megkérdezése nélkül tárgyalhat más csapatokkal a jövőjéről. Persze ha játszani akar, nem pedig a padon (vagy otthon) üldögélni, akkor továbbra is megvan a lehetőség a szerződés felbontására, de mehet akár kölcsönbe is. Kiderül, mi számára a fontosabb.