A Milan csúfos 3-1-es vereséget szenvedett Görögországban az Olympiacos ellen. Ezzel az olasz együttes a harmadik helyen zárt az F-csoportban és kiesett. Gennaro Gattuso, a csapat trénere csalódottan értékelt a meccs után.

“Nagyszerű volt a hangulat Görögországban, de ez nem újdonság. A szurkolók tizenkettedik játékosként támogatják a csapatot. Tisztában voltam azzal, hogy az Olympiacos nagyon kemény ellenfél lesz, mint ahogy a Real Betis is. Balszerencsések voltunk, hiszen a saját kezünkben volt a sorsunk az utolsó fordulóban, de túlságosan naívak voltunk. Technikailag a csapat nagyon rosszul szerepelt a befejezéseknél. Fejlődnünk kell a koncentrációt illetően és jobban kell védenünk a területeket. Volt néhány igazságtalan döntés ellenünk, de nem hiszek az összeesküvés elméletekben. Egyszerűen balszerencsések voltunk, mert befújtak egy olyan tizenegyest, ami nem volt az. Nem keresek kifogásokat, igazságosan estünk ki. Jobbak voltak nálunk, energetikusabban és határozottabban játszottak. Szeretnék bocsánatot kérni a világ összes Milan szurkolójától, amiért nem sikerült elérni a célunkat.” – mondta Gattuso.

“Higuaín? Jobban is teljesíthetett volna a befejezéseknél. Cutrone? Elszúrtam a cseréket és hibáztam, amiért vállalom a teljes felelősséget. A csapat keményen küzdött, de a befejezések rosszak voltak és ez volt a legfőbb probléma. Sokkal határozottabbnak kell lennünk, amikor megnyílnak előttünk a szabad területek a pályán. Ezzel szemben alig tettük próbára az ellenfelet. Nagyon elégedetlen vagyok, mert újra és újra ugyanazokat a hibákat követjük el.”

“Ez nagy csalódás. A kezünkben volt a mérkőzés, de amikor egy csapat nyolc gólszerzési lehetőséget alakít ki egy ilyen stadionban, majd összeomlik az első nehéz pillanatban, akkor megérdemli, hogy kiessen. Igaz, hogy voltak vitatható bírói döntések és a játékvezető minket büntetett, de elajándékoztuk a mérkőzést. Jelen pillanatban úgy gondolom, hogy a tapasztalatlanság a legjelentősebb problémánk. Határozottan és tűzzel kell mennünk. Calhanoglu és Castillejo is számtalan alkalommal határozatlanul ment a büntetőterületen belülre.”

“Az Olympiacos valójában semmi gondot nem okozott nekünk addig, amíg el nem aludtunk a szögletnél. Ezt egyszerűen nem tudom megérteni. Olyan volt, mintha felkészületlen lett volna a csapat, miközben órákig gyakoroltuk a rögzített szituációkat az edzéseken.”

“Ezt a vereséget nagyon nehéz megemészteni. Fájó és ezt nincs értelme tagadni.”

10 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Én azt nem értem hogy soha senki ellen nem tudunk dominálni teljesen mindegy ki az ellenfél vagy ki az edző az elmúlt években szerintem egy kezemen meg tudom számolni hány olyan meccs volt ahol ellentmondás nem tűrő játékkal több góllal nyerünk. Olympiacos vagy Dudelange vagy Chievo vagy Benevento vagy BÁRKI langyosak vagyunk, beszariak az ellenfel tobbnyire ellenunk jatssza elete meccsét vagy épp kínkeservesen nyerunk 1 gollal mert valaki megvillan aztan valahogy megtartjuk az elonyt (vagy nem mert iden neha meg azt sem)

  Engem nem erdekel hogy valoszinuleg nem nyertunk volna EL-t vagy hogy “legalább a bajnokságra koncentrálhatunk* Ez SZÉGYEN ÉS GYALÁZAT. Megbuktak a játékosok ahogy az edzőnk is. Ha a kieseses szakaszban egy Chelsea vagy bármilyen nagycsapat ellen kiesünk azon hamar túllép az ember. De hogy ilyen kis és középcsapatokból álló csoportból tovább sem……ez alól sem Gattusót sem a játékosokat nem lehet felmenteni. Kivétel nélkül mindenki szarul teljesített.

 2. 6 meccs alatt kellett volna kiharcolni a továbbjutást. Ha a Dudelange elleni kötelező 6 pontot levesszük, akkor látjuk, hogy 4 pontot szereztünk a többi 4 meccsen, az összes szerezhető egység harmadát. És még az utolsó mérkőzésen is tovább lehetett volna jutni, egyszerűen annyit kellett volna elkerülni, hogy 2 gólt kapjon a csapat.

  Az mind nagyon szép és jó, hogy Gattuso őszinte, de ki kell mondani, hogy alapvető problémákat nem tud megoldani gyakorlatilag azóta, hogy a Milant edzi. Bátortalanság, helyzetkihasználás, összeroppanás nyomás alatt, technikai problémák, amik minden váratlan pontvesztés esetén előjönnek indokként(???) a gyenge teljesítményre. Ha a játékosok összeroppannak nyomás alatt, akkor keressenek más foglalkozást, vagy más csapatot. Nagyon unalmas Calhanoglu esetében sorozatban leírni, hogy milyen problémái vannak. Ha magánéleti gondok miatt nem tud jól teljesíteni, akkor az azt jelenti, hogy hiányzik belőle a profi mentalitás. Azt amatőrnek hívják, aki sportolóként képtelen kettéválasztani a magánéletét és a munkáját.

  Nem érdekel, hogy a csapat mennyit gyakorolta a rögzített helyzeteket. Vizsgán sem kérdezik, hogy mennyit tanultál, csak az a lényeg, hogy tudod vagy nem.

  A Milan egy felkészületlen, illetve nem kellően felkészített csapat. Szervezetlenség jellemzi, a csapatrészek játékának összehangolása meghaladja Gattuso képességeit. A Milan alapjátéka, amihez vészhelyzetben fordulni lehetne, nincs meg.

  Nálam a felelősség vállalása azt jelentené, hogy amikor valaki látja, hogy egy problémát nem tud megoldani, akkor felajánlja, hogy távozik. Nem Gattuso a hibás abban, hogy egy játékosnak van-e önbizalma. Ha a játékos nem érzi maga mögött a stabil, önbizalomtól duzzadó csapatot, akkor elbizonytalanodhat. Viszont a leggyámoltalanabb játékost is magabiztossá teheti, ha egy olyan társaság tagja, amelyről tudja, hogy segít neki, tudja javítani a hibáit, megadja neki az újabb esélyt például a gólszerzésre… Nem egy elcsépelt szállóige, hogy “egységben az erő”. Egy olyan csapatot kellett volna összeraknia Gattusónak, aminek van egy masszív alapja, amire rá lehet építeni azokat az elemeket, amik különlegessé, egyedivé tesznek egy Milant.

  A lényeg az, hogy a csapat “újra és újra ugyanazokat a hibákat követi el”. Hozzátenném, ez Gattuso esetében is elmondható. Úgy látom, lassan eléri a korlátait. Vagy már el is érte. Én semmiképpen sem bíznám a bajnokság második felét Gattusóra.

   • Egyetértek teljesen !!! Mind a keret,mind a mister jelenleg ezen a szinten tartózkodik…

    Szerintem a keret egészét nézve TOP csapat keretébe,nem kezdőjébe mert oda senki…max Suso,Kessie,Romagnoli,Gigio,Biglia esetleg Jack férne be a többi sehol semmi…..

 3. Én nekem csak az magas egy kissé, hogy miért nem észleli hibásnak azt a taktikát, mikor hameglátjuk az olympiakos kétbelső védő párosát (Cissé 197cm, Vukovic 196cm-es) akkor miért minden egyes támadás abból indult ki, hogy kivisszük a szélre és onnan lövöldözzük be a beadásokat a Cutronénak és Higuiainnak akik mára magasságuktól fogva nem is vehetnék fel a harcot a görögk védőpárosával szemben. Ez teljesen egyértelmű! De nem, neki ezt a taktikát kellett lenyomni a játékrendben…
  A másik,hogy láthattuk milyen keményen visszazárt a görög csapat, mikor teljesen véletlenül mi kerültünk támadásnak tekinthető helyzetbe. Poodence,Fortunis és Fetzfatidis is azonnal visszazárt, és gyakorlatilag az Olyamiakos 10 emberrel masszív fallá vált.
  Kontrákra sem voltunk felkészülve nagyon, ami azért egy olasz csapat háza táján egy kissé fura.
  Nem kkell itt a Milannak, meg Gttának, de mégLeonardonak se (bírói hibáztatás) vetítenie. Egy spanyol középcsapat kiröhögve játszott leminket a pályáról, és most is Görögországban csak rohangáltunk mint a hangyák az avartűzben ész nélkül!
  Zapata csodás duplájához meg külön taps!