A Milan vezetősége arra törekszik, hogy a januári mercato alatt megerősítse a csapatot, azonban a védelembe várhatóan nem fog új játékos érkezni.

Pontosan három hét múlva, 2019. január 3-án nyílik Olaszországban a téli átigazolási időszak, azonban az új szabályok értelmében csak január 18-ig tart. Az utóbbi hetekben rengeteg sérülés sújtotta a Milant és több játékos is hosszú időre kidőlt. A beszámolók szerint Lucas Biglia áprilisig és Mattia Caldara februárig nem játszhat, míg Giacomo Bonaventura szezonjának vége. Jó hír, hogy a napokban Mateo Musacchio és Alessio Romagnoli a csapattal edzett, ráadásul előbbi ott van az Olympiacos elleni keretben.

Nem titok, hogy a klub erősítéseket tervez januárra és Lucas Paquetá személyében már megvan az első igazolás. A brazil középpályás 35 millió euróért érkezik a Flamengótól.

A MilanNews beszámolója szerint Musacchio és Romagnoli felépülésének köszönhetően a jelenlegi helyzet alapján úgy tűnik, hogy nem lesz változás a védelemben. A klub a rendelkezésre álló pénzügyi erőforrásokat inkább a középpálya és a támadó-szekció megerősítésére fordítja. Továbbá Leonardóék hamarosan megkezdik a tárgyalásokat a lejáró szerződésű Cristian Zapatával és Ignazio Abatéval az esetleges hosszabbításról.

Leonardo, a Milan technikai igazgatója pár napja nyilatkozott a közeledő mercatóról.

“Úgy gondolom, hogy ez a csapat versenyképes, ha minden játékos rendelkezésre áll. Sajnos Biglia hosszabb időre kidőlt és ezért úgy gondolom, hogy a télen szerződtetni fogunk egy középpályást és egy csatárt. Ibrahimovic nem fog visszatérni a Milanba. Szavát adta a LA Galaxynek, hogy megújítja a szerződését.”

A hírek szerint a középpályára Cesc Fabregas az első számú kiszemelt és Leonardo is elismerte, hogy megvizsgálják a feltételeket. A 31 éves világ- és Európa-bajnok középpályásnak a szezon végén lejár a szerződése és nem szerepel Maurizio Sarri terveiben, így könnyen elképzelhető, hogy már januárban távozik.

A Chelsea 10-12 millió eurót kér azért, hogy már a télen elengedje Cesc Fabregast.

6 hozzászólás a bejegyzéshez

    • Ne vedd rossz néven, de nyár óta körülbelül ezerszer el lett mondva és le lett írva h Locatellit senki nem küldte el. Ő folyamatosan játszani akart, nem pedig padozni, ezért távozott. Senki sem gondolhatja komolyan, hogy Bigliát ki tudta volna szorítani. Nyilván beszélt Gattusóval és a klubbal is, hogy milyen szerep juthat neki az idei szezonban. Biglia az első választás, ez fixen állítható. Az más kérdés h ilyen balszerencsések vagyunk h megsérült illetve hosszú időre kidőlt.

  1. Fabregas érkezését nehezen hiszem, egy korábbi Leonardo cikkben úgy körbemagyarázta a “nem”-et, hogy Galliani is megirigyelné.
    Pár hete elvileg Ibra érkezéséhez is már csupán “pár apróság” hiányzott, innen jutottunk el oda, hogy biztosan nem jön. Ebből lett azóta Quagliarella, mire pedig eljön a január lesz egy Matri. 🙂