Csütörtök este Görögországban az Olympiacos ellen lép pályára a Milan, amely sorsdöntő meccs előtt áll a továbbjutás szempontjából az Európa Ligában. A mérkőzést megelőzően Gennaro Gattuso sajtótájékoztatót tartott.

“Alapvető fontosságú a továbbjutás a csapat és a klub számára. Pokoli hangulat lesz a stadionban, de a játékosok fognak pályára lépni és nem a szurkolók. Nagyon jó mérkőzést kell játszanunk technikai, taktikai és mentális szempontból. Az Olympiacos egy jó csapat, amely sokat birtokolja a labdát és nem szabad lebecsülnünk őket. Az ellenfél játékosai több tapasztalattal rendelkeznek az európai porondon, de nem fogunk visszaállni és csak az ellentámadásokra játszani. Ez egy fontos meccs, amely segít fejlődni.” – mondta Gattuso.

“Suso? Kisebb fizikai problémával bajlódik. Meglátjuk, hogy tud-e kezdeni. Nincs ok aggodalomra, szerencsére semmi komoly. Castillejo? Azt szeretném, ha többet kivenné a részét a játékból és többet mozogna a labda nélkül. Azt kell mondanom, hogy Samu nagy elkötelezettséget mutat és nagyon gyors játékos. Elégedett vagyok a beilleszkedésével és úgy gondolom, hogy még sokat fejlődhet.”

“Mercato? Három naponta mérkőzést játszunk és nincs időm az átigazolási piacra gondolni. Megbeszélem a vezetőséggel, de arra fókuszálok, hogy felkészítsem a csapatot a soron következő meccsre. Biztosan fogunk igazolni valakit, de szem előtt kell tartanunk a pénzügyi fair play szabályait.”

Gattuso mellett a csapat jobbhátvédje, Davide Calabria is részt vett a sajtótájékoztatón.

“Gattuso edző alatt sokkal nagyobb állandósággal játszom és szeretném, ha ez így is maradna. Az életkor könnyedén becsaphat, de nem gondolom azt, hogy ez lenne a kulcsfontosságú tényező. Okosan kell játszanunk és csak a meccsre koncentrálni. Higuaín jól van és a csapat szilárd. Gonzalo nagyon jó képességű játékos és az egyik legjobb csatárról van szó. Ő jelentheti a különbséget.”

1 hozzászólás