Paolo Maldini, a klub igazgatója szerint a csapat kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott a Parma ellen és úgy véli, hogy Gennaro Gattuso nagyon fontos láncszeme a Milannak.

“A csapat nagyon jó mérkőzést játszott egy kemény ellenféllel szemben. Kiegyensúlyozottak voltunk és azonnal reagáltunk a kapott gólt követően. Azok a játékosok is jól teljesítettek, akik eddig kevesebbet játszottak. A siker titka a csapatban rejlik, amelyben Rino Gattuso elengedhetetlen fontosságú. Gattusóval már nagyon régóta ismerjük egymást, de különböző szerepköreink vannak. Gazidis fontos eleme a klubnak. A vezérigazgató szeretne mindenkit megismerni.” – nyilatkozta Maldini a MilanTV-nek.

“Hatalmas különbség volt a Parma és a Dudelange elleni teljesítményünk között. A Európa Ligában nem játszottunk jól, de ennek ellenére nyertünk. Ezúttal nagyon sok pozitívum volt: például úgy tűnik, hogy Bakayoko újjászületett. Nagyon jó dolgokat mutatott a pályán és éreznie kell, hogy része a csapatnak illetve a klub projektjének.”

“A munkám? A legjobban azt szeretem, hogy az átigazolásokkal foglalkozunk. Nem vagyok nagy rajongója a munka adminisztratív részének, de még tanulok. Megpróbálok a lehető legtöbbet tanulni Leonardótól.”

Egy hónapon belül kezdődik a téli átigazolási időszak és már korábban eldőlt, hogy Lucas Paquetá lesz a Milan első januári igazolása. A közelmúltban Zlatan Ibrahimovic és Cesc Fabregas nevét hozták szóba a piros-feketékkel.

“Mercato? Vannak elképzeléseink. Mindent meg akarunk tenni annak érdekében, hogy a szezon végén az első négyben végezzünk a bajnokságban. Megpróbálunk igazolni, de ettől függetlenül örülünk a jelenlegi csapatnak. Még azok a játékosok is nagy profizmussal dolgoznak, akiknek a szezon végén lejár a szerződésük.” – tette hozzá.