Nyilvánosságra hozták annak az öt játékosnak a nevét, akik közül egy hónap múlva kiválasztják Európa legjobb 21 éven aluli labdarúgóját.

A Golden Boy-díjat 2003-ban hozta létre a Tuttosport napilap. A díjat az adott évben a legjobbnak vélt Európában játszó 21 év alatti játékosnak adják át az európai sportújságírók szavazatainak megfelelően. Idén december 17-én adják át az elismerést. A győztes öt játékos közül kerül ki. A szűkített listán ott van a Milan fiatal csatára, Patrick Cutrone is.

Cutrone mellett Matthijas De Ligt (Ajax), Justin Kluivert (AS Roma), Vinicius Jr. (Real Madrid) és Trent Alexander-Arnold (Liverpool) pályázik az elismerésre.

Kilenc évvel ezelőtt, 2009-ben Alexandre Pato nyerte a Golden Boy-díjat a Milanból.

7 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Kicsit meglep h. Cutrone ott van a legjobb ötben, de ha már igy van akkr drukkolok neki. Ez is szép eredmény.

 2. Lehet fura de èn úgy vagyok vele, hogy ne nyerjen semmit, ne kerüljön reflektorfènybe mert könnyen megzavarhatja egy ilyen fiatal srác èrtèkrendjèt a hirtelen jött nèpszerűsèg. (Pl: Ott volt az a marokói youtubos labdazsonglőr is akit Galliani anno Kaka utódjakènt nevezett aztàn kutyànak se kell azòta…)
  Dolgozzon csak szèpen csendben ès inkàbb fontos gôlokkal hívja fel magàra a figyelmet mintsem ilyen díjakkal.

  • Ez olyan tegyük fel, mint ha Te nagyon fiatalként jól végeznéd a munkádat és az egyik (!!) legjobb lennél, de ne nyerj semmi elismerést, ne kerülj reflektorfénybe, mert fiatal vagy és elszállhatsz magadtól. És indoknak ott van h dolgozz tovább csendben.

   Lehet jönni megint Mastour példájával, de az a srác egy lufi volt. Az ég világon semmit nem tett le az asztalra azon kívül, hogy csinált pár freestyle trükköt. A futballban önmagában semmit nem ér, ha valaki csak cselezni tud. Ő pályát tévesztett rendesen. Tipikus példája annak, hogy milyen ne legyen egy fiatal játékos. Neki csak annyi számított, hogy minél több pénzt keressen a reklámvideókkal, minél menőbb sportverdában pózolhasson, minél drágább órával a kezén egy olyan platformra, ahol minél többen követik. Ő nem akart többet, nem akart futballozni. Megelégedett azzal, amit elért a pályán kívül és nem akart feljebb és feljebb lépni. Olyan. mintha eltűnt volna a motiváció. Hatalmas marhaság azt a srácot összehasonlítani Cutronével, minden szempontból – legfőképpen a mentalitást nézve.

 3. Szerintem egyáltalán nem meglepő, hogy Cutrone ott van a listán. Mbappé kihagyása tényleg fura, viszont ő nyerte tavaly és vélhetően ott lesz az Aranylabda szavazáson a TOP 10-ben, szóval lehet ezért nem szerepelhet itt is. Egyébként toronymagasan ő a legjobb idén is, ez vitathatatlan.

  Az öt név közül Alexander-Arnold lehet az egyik esélyes Cutrone mellett, de én a mi srácunknak adnám. Ez a két játékos tette le a legtöbbet az asztalra eddig. Remélem Cutrone fogja nyerni, megérdemelné nagyon.

  • Teljesen egyetértek és a fenti hozzászólással is. Szerintem aki első felnőtt évében ennyi gólt lő, ráadásul minden sorozatban, az igenis megérdemli.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet