Nyilvánosságra hozták annak az öt játékosnak a nevét, akik közül egy hónap múlva kiválasztják Európa legjobb 21 éven aluli labdarúgóját.

A Golden Boy-díjat 2003-ban hozta létre a Tuttosport napilap. A díjat az adott évben a legjobbnak vélt Európában játszó 21 év alatti játékosnak adják át az európai sportújságírók szavazatainak megfelelően. Idén december 17-én adják át az elismerést. A győztes öt játékos közül kerül ki. A szűkített listán ott van a Milan fiatal csatára, Patrick Cutrone is.

Cutrone mellett Matthijas De Ligt (Ajax), Justin Kluivert (AS Roma), Vinicius Jr. (Real Madrid) és Trent Alexander-Arnold (Liverpool) pályázik az elismerésre.

Kilenc évvel ezelőtt, 2009-ben Alexandre Pato nyerte a Golden Boy-díjat a Milanból.

7 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Lehet fura de èn úgy vagyok vele, hogy ne nyerjen semmit, ne kerüljön reflektorfènybe mert könnyen megzavarhatja egy ilyen fiatal srác èrtèkrendjèt a hirtelen jött nèpszerűsèg. (Pl: Ott volt az a marokói youtubos labdazsonglőr is akit Galliani anno Kaka utódjakènt nevezett aztàn kutyànak se kell azòta…)
  Dolgozzon csak szèpen csendben ès inkàbb fontos gôlokkal hívja fel magàra a figyelmet mintsem ilyen díjakkal.

  • Ez olyan tegyük fel, mint ha Te nagyon fiatalként jól végeznéd a munkádat és az egyik (!!) legjobb lennél, de ne nyerj semmi elismerést, ne kerülj reflektorfénybe, mert fiatal vagy és elszállhatsz magadtól. És indoknak ott van h dolgozz tovább csendben.

   Lehet jönni megint Mastour példájával, de az a srác egy lufi volt. Az ég világon semmit nem tett le az asztalra azon kívül, hogy csinált pár freestyle trükköt. A futballban önmagában semmit nem ér, ha valaki csak cselezni tud. Ő pályát tévesztett rendesen. Tipikus példája annak, hogy milyen ne legyen egy fiatal játékos. Neki csak annyi számított, hogy minél több pénzt keressen a reklámvideókkal, minél menőbb sportverdában pózolhasson, minél drágább órával a kezén egy olyan platformra, ahol minél többen követik. Ő nem akart többet, nem akart futballozni. Megelégedett azzal, amit elért a pályán kívül és nem akart feljebb és feljebb lépni. Olyan. mintha eltűnt volna a motiváció. Hatalmas marhaság azt a srácot összehasonlítani Cutronével, minden szempontból – legfőképpen a mentalitást nézve.

 2. Szerintem egyáltalán nem meglepő, hogy Cutrone ott van a listán. Mbappé kihagyása tényleg fura, viszont ő nyerte tavaly és vélhetően ott lesz az Aranylabda szavazáson a TOP 10-ben, szóval lehet ezért nem szerepelhet itt is. Egyébként toronymagasan ő a legjobb idén is, ez vitathatatlan.

  Az öt név közül Alexander-Arnold lehet az egyik esélyes Cutrone mellett, de én a mi srácunknak adnám. Ez a két játékos tette le a legtöbbet az asztalra eddig. Remélem Cutrone fogja nyerni, megérdemelné nagyon.