Gonzalo Higuaín az első milánói derbijére készül, ugyanis a Milan a hétvégén a városi rivális Inter ellen lép pályára a bajnokságban. A 30 éves csatár célja, hogy a Bajnokok Ligájába vezesse csapatát és elmondta, hogy jól érzi magát.

Az argentin válogatott csatár a nyár egyik legnagyobb fogásaként érkezett a Juventus együttesétől, amelyben Cristiano Ronaldo érkezésével létszámfelettivé vált. Higuaín hamar beilleszkedett Milánóban és a gólokkal sem maradt adós, hiszen 7 tétmeccsen 6 gólt szerzett. Higuaín eddig összesen 9 alkalommal játszott az Inter ellen, a mérlege 6 gól.

“Minden rangadó különleges. Ez lesz az első milánói derbim és nagyszerű lesz pályára lépni. Nyugodtan, koncentráltan és nagy lelkesedéssel várjuk a mérkőzést és jól akarunk teljesíteni. Az a tény, hogy a San Siro tele lesz az ellenfél szurkolóival extra motivációt ad számunkra. Ez egy szenvedélyes rangadó, akár csak Madridban. A Milan megnyerheti a mérkőzést, ha felismerjük, hogy egyik csapat sem gyengébb a másiknál. Ha ez meglesz, akkor a miénk lehet a meccs.” – mondta Higuaín a La Gazzetta dello Sportnak.

“Jól érzem magam, nagyszerű formában vagyok és megpróbálok a lehető legtöbbet kihozni ebből. Remélem, hogy továbbra is így folytatom. Azért választottam a Milant, mert tetszett a klub megközelítése és a projekt. Gattuso, Leonardo és Maldini nagyon jól ismeri a Milant, emellett az Elliott nagy erőfeszítéseket tett a megszerzésem érdekében. A Chelsea is érdeklődött, de volt egy alapvető különbség a két csapat között. A Milannál mindenki engem akart, míg a Chelsea-nél egyedül csak az edző szeretett volna leigazolni. Úgy érzem magam, mintha 4-5 évvel fiatalabb lennék. Visszatért a Napoliban mutatott formám és boldog vagyok. Milanello maga a futball és a Milan adott nekem valamit a világbajnokság után. Úgy érzem, hogy megtaláltam, amit kerestem. Jól érzem magam, ez egy nagyon jó időszak az életemben mentális szempontból és szakmailag egyaránt. Az öltözőben nagyszerű a hangulat, de sajnálom a tabellát, mert megérdemeljük, hogy jobb pozícióban legyünk.”

“A Milannak meg kell próbálnia minden sorozatot megnyerni, amelyben részt vesz. Célom, hogy a Bajnokok Ligájába vezessem a csapatot, a lehető legtöbb gólt szerezzek és megnyerjük az Európa Ligát illetve az Olasz kupát. Ezek a célok, mivel a történelem megköveteli ezt és mi hiszünk benne. A bajnoki címhez talán még hiányzik valami, mivel ez egy olyan verseny, amelyben a folytonosság számít. A saját hibáink miatt nem vagyunk közel a Juventushoz. A Napoli és az Atalanta ellen 5 pontot buktunk, de az az igazság, hogy hiszünk az erősségünkben és nem vagyunk gyengébbek, mint mások. Úgy gondolom, hogy győzhetünk ebben a szezonban. Tisztában kell lennünk azzal, hogy megvan bennünk a potenciál.”

“Juventus? Az Olasz kupa döntője után úgy éreztem, hogy valami elromlott. Aztán megérkezett Ronaldo és a klub minőségi ugrást akart. Nem én akartam a távozást. Azt mondták nekem, hogy nem maradhatok és megpróbálnak megoldást találni. A Milan volt a legjobb megoldás számomra. Bosszú? Nem, egyáltalán nem. Csak szeretetet érzek, mert a volt csapattársaim és a szurkolók jól bántak velem. Én soha nem kértem, hogy távozzak, gyakorlatilag – ahogy mindenki mondja – kirúgtak. A Milannál egyből nagy szeretetet kaptam és meggyőztek. Napoli? Nincs semmi negatív érzésem a Napoli szurkolókkal kapcsolatban. Három gyönyörű évet töltöttem ott. Imádtak, most pedig utálnak. Egy napon el fogom mondani, hogy mit gondolok, de most nem tehetem.”

“Példaképek? Egész életemben Ronaldo, a Fenomén volt a példaképem. Mindent megpróbáltam ellesni tőle, ő egy egyedülálló játékos volt. Messi és Guti volt a legtehetségesebb játékos, akivel játszottam. Mindenki ismeri Leót és megtiszteltetés volt vele játszani. Guti nagyon meglepett.”

“Ibrahimovic? Erről a klubot kell megkérdezni. Csak annyit mondhatok, hogy szeretek nagyszerű játékosokkal játszani és ő egy ilyen.”

Higuaín elismerő szavakkal beszélt a csapat vezetőedzőjéről, Gennaro Gattusóról.

“Van valami más benne. A szemedbe néz és azonnal érzed, hogy mennyire imádja a futballt. Megpróbál minél többet kihozni belőlem és ezt nagyra értékelem. A csapat mellette áll. Ő egy nagyon intenzív személy, őrülten éhes a sikerre és hajlandó lenne meghalni a játékosaiért. Nem sok hozzá hasonló edző van a világon. Megtiszteltetés számomra, hogy a játékosa lehetek. Helyes döntést hoztam, amikor a Milant választottam.”

Higuaín kölcsön+opcióval érkezett a nyáron és a megegyezés értelmében a Milan 18 millió eurót fizetett a kölcsönvételéért. A piros-feketék a szezon végén 36 millió euróért végleg megvásárolhatják a gólerős csatárt.

6 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. Korrekt nyilatkozat. Bőven benne van a paliban egy 30+ gólos szezon, ha hasonló rendszert teremtünk köré, mint amit a Napoliban kapott.
    Azért kíváncsi lennék, hogy hol tartana most a Chelsea, ha nyáron Higuaín őket választja. Most is jók, Sarri nagyon gyorsan a saját képére formálta a csapatot, átadta a stílusjegyeit, de a center pozícióban a Morata-Giroud kettős összesen két találatnál tart a bajnokságban, vajon mi lenne most, ha Jorginho mellett a másik üdvöskéje is vele tart? Szerencsére ezt már nem tudjuk meg… 🙂

  2. Nekem is nagyon szimpatikus a nyilatkozat és a pali is. Küzd, hajt és látszik hogy tényleg fontosak számára az érzelmek. Kicsit zavar, hogy Gattával szemben mindenki ugyan azt szajkózza. 😀 Egyszer mondhatná valaki, hogy mennyire felkészültek vagyunk az ellenfelekből. De ez legyen a legkevesebb ha jól megy a csapat.

  3. A facebook oldalon megjelenő képek kapcsán gondolkodtam pont azon, hogy Higuain mennyire vigyorog minden edzésen, látszik hogy jól érzi magát. Olyan pali aki nagyon szükségeli a szeretetet, itt meg megkapja, mert mi Milan szurkolók meg már régóta vártunk egy igazi klasszis játékost, Bonuccin kívül hosszú évek óta nem volt világsztár játékosunk. Juvéban meg hiába volt szintén nagyon jó, ott a sok sztár mellett ő nem emelkedett ki annyira, és le is passzolták amint jött Ronaldo.
    Nagyon jó vétel volt, remélem azt a 36m eurót már félre is tették a szezon végére.