Suso, a csapat spanyol támadója elmondta, büszkeséggel tölti el, hogy a 100. alkalommal viselte a Milan mezét az Empoli elleni meccsen az előző fordulóban.

A 24 éves játékos csütörtökön százados lett a Milanban, nála több meccset a jelenlegi keretből csak Ignazio Abate, Riccardo Montolivo, Giacomo Bonaventura, Gianluigi Donnarumma, Cristian Zapata és Alessio Romagnoli játszott.

“Egyetértek az edzővel, miszerint hiányzik a nagy csapat mentalitás. Úgy játszunk, mint egy nagy csapat, de nincs meg a mentalitásunk. Igaz, hogy fiatal csapat vagyunk és fejlődnünk kell a lehető leggyorsabban. Azonban nem Gattusóé a felelősség, ezek a dolgok rajtunk játékosokon múlnak. Figyelmesebbnek és koncentráltabbnak kell lennünk anélkül, hogy félnénk.” – mondta Suso a Sky mikrofonjainak.

Suso eddig 100 tétmérkőzésen 15 gólt és 29 gólpasszt jegyzett a Milanban, a jelenlegi szezonban pedig 5 bajnoki meccsen 3 gólpassznál jár.

“A teljesítményem? Mindig fejlődhetsz és mindig többet tehetsz. Az öltözőben nagyon közel állunk egymáshoz és sok jó srác alkotja a csapatot. Úgy érzem, mintha itt lennék már 15 éve és ezáltal a Milan egy családot jelent számomra. Megjutalmaztak a 100. Milanban lejátszott mérkőzésem alkalmából és nagyon boldog vagyok. Minden alkalommal büszkeséggel viseltem ezt a mezt. Ez volt az álmom, amikor gyerek voltam.”

“Bajnokok Ligája? Még képesek vagyunk elérni, de nem veszíthetünk több pontot az úton. Amikor a Juventus, az Inter és a Roma ellen lépsz pályára, akkor játszhatsz döntetlent, de a kisebb csapatok ellen nyerni kell. Bajnokok a csapatban? Van két bajnokunk Higuaín és Reina személyében. Ők másfajta mentalitást hoztak a csapatba.”

“Montella? Jól éreztem magam abban az időszakban, mert önbizalmat adott nekem.”

1 hozzászólás

  1. HM 🙂
    Remélem arra is büszke, hogy átlagosan minden 522. percben talál be a Milan mezében! Ilyen a statisztikája egy manapságbeli Milan támadójátékosnak!
    Kaká anno minden 234.percben átlagosan gólt szerzett!S arról meg nem is beszélve hogy háromszor annyit játszott a Milannál, mint ez a spanyol ficsúr….
    Suso légy büszke Milan százados!
    pffff….