Gennaro Gattuso 31 játékost nevezett az Európa Liga csoportköri küzdelmeire.

A nyár elején úgy tűnt, hogy a Milan nem fog a nemzetközi porondon szerepelni a 2018/2019-es szezonban, miután az UEFA kizárta a klubot a pénzügyi fair play megsértése miatt. Az Elliott hatalomátvétele után a Nemzetközi Sportdöntőbíróság elfogadta a fellebbezést és visszavonta a kizárást, így a csapat indulhatott a sorozatban.

Előző héten pénteken rendezték az Európa Liga csoportkörének sorsolását. A Milan a görög Olympiacosszal, a spanyol Real Betisszel és a luxemburgi Dudelange együttesével került az F-csoportba. A rossoneri szeptember 20-án a Dudelange otthonában kezdi meg a szereplést.

Gattuso 31 játékos nevét tartalmazó listát nyújtott be az UEFA felé az Európa Liga csoportköri küzdelmeire. A keretből kimaradt sérülés miatt Ivan Strinic és Andrea Conti, azonban meglepetésre Riccardo Montolivo ott van.

A MILAN KERETE AZ EURÓPA LIGA CSOPORTKÖRÉRE:

KAPUSOK: Antonio Donnarumma, José Manuel Reina;

VÉDŐK: Ignazio Abate, Davide Calabria, Mattia Caldara, Diego Laxalt, Ricardo Rodriguez, Mateo Musacchio, Alessio Romagnoli, Stefan Simic, Cristian Zapata;

KÖZÉPPÁLYÁSOK: Tiémoué Bakayoko, Andrea Bertolacci, Lucas Biglia, Giacomo Bonaventura, Franck Kessié, Riccardo Montolivo, José Mauri;

TÁMADÓK: Fabio Borini, Hakan Calhanoglu, Samuel Castillejo, Alen Halilovic, Gonzalo Higuaín, Suso.

B listán szereplő játékosok: Gianluigi Donnarumma, Alessandro Plizzari, Raoul Bellanova, Marco Brescianini, Emanuele Torrasi, Frank Tsadjout, Patrick Cutrone.

9 hozzászólás a bejegyzéshez

  • A-lista: max. 25 játékos szerepelhet rajta, amelyből legalább 2 kapus, valamint legalább 8 helyi nevelésű játékos kell, hogy legyen az A-listán. Ha nincs 8, akkor az A-lista annyival kevesebb játékost tartalmazhat.

   Helyi nevelésű játékos: vagy legalább három évig az csapatnál volt 15 és 21 éves kora között, vagy egy másik csapatnál volt ugyanilyen feltételekkel, amelyik ugyanahhoz a szövetségez tartozik (értsd: olasz)

   B-lista: az 1997.01.01. után született játékosok kerülhetnek rá, akik legalább két folyamatos éven keresztül a csapatnál voltak 15 éves koruk óta. Akárhány játékost lehet B-listára nevezni.

   Magyarán akit csak lehet, a B-listára tesznek (Donnarumma, Cutrone) azért, hogy az A-listára minél több játékos kerülhessen. Nincs olyan szabály, hogy csak az A-listások játszhatnak. Donnarumma tavaly is B-listás volt és végigvédte az EL-t.