Pénteken a Milan az első hazai bajnoki mérkőzésére készül a szezonban, az ellenfél az AS Roma lesz. Gennaro Gattuso, a csapat vezetőedzője megtartotta sajtótájékoztatóját a meccs előtt.

“Az AS Roma sokat változott, mióta legutóbb összecsaptunk velük, de mi is mások lettünk. Azt akarom látni a csapattól, hogy olyan teljesítményt nyújtanak, mint a Napoli ellen 55 percig. Habár a Roma más karakterrel rendelkezik, gyors és meccseket eldöntő játékosaik vannak.Óvatosnak kell lennünk Dzekóval és figyelnünk kell a rögzített szituációkra. A saját játékunkra kell összpontosítanunk és végig megőrizni a nyugalmunkat.” – mondta Gattuso a sajtótájékoztatón.

“Szeretünk az ellenfél térfelén játszani. Nem igaz, hogy túl mélyen védekezünk. Azonnal vissza kell támadnunk, amikor sikerül megszabadulnunk az ellenfél nyomásától. Fájó vereséget szenvedtünk el a Napoli ellen és vissza kell vágnunk. Ami a játékosokat illeti, elégedett vagyok a héten mutatott kemény munkával. Otthon fogunk játszani 60 ezer szurkoló előtt és mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy elkerüljük azokat a hibákat, amelyeket a Napoli ellen vétettünk.”

“Higuaínnak köszönhetően a csapat jobban játszik. Nagyon elégedett vagyok a teljesítményével, de tudjuk, hogy jobban ki kell szolgálnunk őt. Erre Calhanoglu lehet a megoldás. Nagyon sokszor visszalép és veszélyes beadásai vannak, ez jelentheti a különbséget. Higuaín nagyszerűen tartotta a labdát a Napoli ellen és szinte egyszer sem veszítette el. Amikor támadást vezetünk el kell juttatnunk hozzá a labdát.”

“Bakayoko? Néhányan félreértették, amit nyilatkoztam róla. Azt vettem észre a legutóbbi meccs utáni edzésen, hogy Bakayoko szomorú volt. Nem hibáztattam őt és soha nem mutogattam egyetlen játékosomra sem. Nem könnyű hozzászokni egy új bajnoksághoz és egy új munkamódszerhez. Időre van szüksége, ennyi az egész. Bakayoko és a csapat sokat fejlődött, ennek örülök.”

“Caldara a kezdőcsapatban? Majd meglátjuk. Laxalt több különböző pozícióban is tud játszani, de csak két hete van a csapatnál. Castillejo? Ő egy olyan játékos, aki képes eldönteni egy-egy mérkőzést. Gyors és technikás játékos, egyszerűen lenyűgöző. Sokat nevet és viccelődik, de emellett nagyon keményen dolgozik. Samu különleges dolgot adhat a csapatnak.”

“A problémánk nem a taktikából ered, ez túlmutat rajta. A csapat játszhat a 4-2-3-1-es, a 4-4-2-es vagy a 4-3-2-1-es formációban is. A játékosaim mindenre képesek és meglátjuk, hogy milyen változtatások szükségesek. Jelenleg ugyanabban a játékrendszerben fogunk játszani. Javulnunk kell a labdabirtoklásban és a legfontosabb, hogy az egész mérkőzésen megőrízzük a higgadtságunkat. Akkor sem szabad kizökkennünk, ha hiba lép fel.”

A Milan-Roma meccset ma este rendezik a San Siróban 20:30 kezdettel.

5 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Szerintem ne a higgadtságunkat őrizzük meg, hanem – ha úgy adódik – a 2 gólos előnyünket. Ugyanezt mondta Gattuso egy hete is, láttuk, hogy ez mennyire sikerült.

  Nagyjából egyenlő erők küzdelme lesz a meccs, és pont az ilyeneket kell megnyerni, mert közvetlen rivális lesz vagy lehet a Roma. Örüljünk, hogy az Inter máris 5 pontot veszített, de el kellene érni, hogy a Roma a 3. forduló után is 4 ponttal álljon. Nyerni kell.

 2. “Szeretunk az ellenfel terfelen jatszani” Ez mit takar mert ilyet kb 4 eve nem lattunk nincs egy szabadrugas variacionk, kenyszeritonk a tamadasoknal es passzok sem bezzeg hatul azt hajmeresztoen vegzik…!

  “Laxalt csak ket hete van a csapatnal” es 5 eve a bajnoksagban jatszik ennyire nehez elmondani neki mit csinaljon, hagyjuk mar mindig ezt a suket dumat hogy szoknia kell ezt meg azt!

  Caldara meg vicc hogy a padon lesz!

 3. Gondolom két hét simán elég arra, hogy Laxalt-ot kipróbálja mindenhol, simán beteheti bárhova, bárki helyett. Ja, nem.
  Egyelőre marad ott ahol van, mert bár tudja, hogy sokoldalú játékos, még csak két hete van itt. Nem értem ezen mit nem lehet érteni.

 4. Szerintem mindegy hogyan csűrjük csavarjuk a mondatokat….A lényeg otthon a Romát le kell győzni,teljesen mindegy hogyan..hátul passzolgatva avagy a roma térfelén adogatva !
  Amennyiben nyerünk úgy gond nélküliek vagyunk,ráadásul ez egy rangadó abból a brigádból akikkel focizunk az európai kupa helyekért….tehát baromi fontos meccs lesz !!!

  Forza Milan !!!

 5. Èn úgy látom a Roma sajnos erősebb ezèrt az egálnak is tudnèk örülni.

  Gattusotól ha egyet kèrhetnèk csak azt kèrnèm próbálja meg elmagyarázni mièrt olyan jó ez a formáció, hogy csakis ezt nyomjuk. Hamár a játèkosai “bármelyik formációban kèpesek játszani”?!