Az átigazolási időszak utolsó napjaiban még befuthat Diego Laxalt a Genoától.

A Milan kedden hivatalosan is bejelentette Tiemoué Bakayoko érkezését, a következő igazolás pedig minden bizonnyal a Villarreal támadója, Samu Castillejo lesz.

Olaszországban idén nyáron új szabályok léptek életbe, amelynek következtében a korábbi évekhez képest két héttel hamarabb, azaz augusztus 17-én zárul az átigazolási időszak.

Elsőként Alfredo Pedulla, a SportItalia munkatársa számolt be a hírről, miszerint a Milan vinné a Genoa játékosát, Diego Laxaltot. Gianluca Di Marzio, a Sky átigazolási guruja szerint közel a megállapodás a felek között. Mivel a Genoa még nem fizette ki Gianluca Lapadula 11 millió eurós vételárát, így ez az összeg nagy valószínűséggel Laxalt átigazolási árából lesz levonva.

Lapadula tavaly nyáron csatlakozott a Genoához kölcsönben egy szezonvégi kötelező vásárlási joggal. A Milan egy évvel ezelőtt 2 millió eurót kapott a 28 éves csatár kölcsönadásáért, idén nyáron pedig a Genoának további 11 millió eurót kellene kifizetnie, ez azonban még nem történt meg. Lapadula egyébként 29 tétmeccsen 6 gólt szerzett a genovai alakulat színeiben.

A Sky szerint a Milan elengedi Lapadula 11 millió eurós árát és mindössze 3 millió eurót ráfizet Laxalt játékjogáért. Ha igazak a hírek, akkor a Genoa különböző bónuszok teljesülése esetén még 4 millió eurót kaphat.

Laxalt posztja alapvetően bal oldali középpályás, azonban rendkívül sokoldalú, hiszen balhátvédként és bal oldali támadóként is bevethető, így a pálya egész bal oldalát képes megjátszani.

FRISSÍTVE:

Di Marzio a Skytól megerősítette, hogy Laxalt ma este megérkezik Milánóba és csütörtök reggel orvosi vizsgálatokon vesz részt a Madonnina klinikán.

17 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Vb-n korrekt teljesítményt nyújtott. Sokoldalú, akárcsak Borini. Padra jó lesz…
  Még őket ki kéne paterolni: Gabriel, Mauri, Montolivo, Gabbia, Simic, Bacca; kölcsönadni Plizzarit. (Kár fizetni őket, egy percet sem játszanának Montolivo kivételével, de neki már rég nem itt a helye.)
  Jöhet Milinkovic-Savic és Leonardo Paredes.
  Így elégedett is lennék… Persze ezek álmok 🙂

 2. Vészmegoldás,de nagyot nem bukhatunk.A Vb-n nem volt rossz,de a Genovából mindig csak ugy emlékszem rá hogy szaladgált össze-vissza a pályán.Lehet későn erő tipus,de az is lehet hogy játszani is alig fog és jövőre megy is tovább,vagy vissza a Genovába ahogy ott megy az igazolgatás.Nyilván senki sem őt várja de ha senkit nem igazolunk akkor hagy jöjjön mert sok meccsünk lesz.Lehet egy jó csereember lesz Borinivel nagy harcban.

 3. Szerintem kiváló igazolás!
  Cserének jobbat el se tudnék képzelni. Tud játszani balbekket, Balközéppályást, balszélsőt…
  Bárhova bedobhatjuk vész esetén, és hozni fog egy közepes teljesítményt.
  Minden meccsen szívét lelkét kiteszi a pályára, nem alibi focista.
  Hosszú lesz ez a szezon, és szükségünk van az ilyen emberekre mint ő!
  Nekem ő sokkal kevésbé szúrja a szememet, mint a spanyol gyerek..

 4. Szerintem kiváló igazolás a Milan jelenlegi helyzetében, belegondolva, hogy nem sokat költhetünk, nincs szélső és középpálya alternatívánk, és a nagyobb nevek, akik elérhetőek lennének, azok nem akarnak a Milanba jönni. Akik fanyalognak Laxalt igazolásán, azok gondolkodjanak el azon, hogy a Milan jelenleg sajnos egy középszerű csapat, valamint azon, hogy kiket sikerült idén kitessékelni az ajtón. Azokhoz képest Laxalt magasabb szintet képvisel, és a Milan jelenlegi helyzetében elképesztően hasznos igazolás. Szó se róla, én is szívesebben látnék egy Martial-t a szélen, vagy Rabiot a középpályán, de a mai Milan örülhet Laxalt-nak.