Az elmúlt hetekben a tulajdonosváltás körüli zűrzavar miatt nem volt lehetőség bemutatni az első két nyári szerzeményt, Pepe Reinát és Ivan Strinicet, akik néhány nappal ezelőtt a Casa Milanban egy sajtótájékoztatón vettek részt Leonardo és Paolo Maldini társaságában.

Pepe Reina tét nélküli mérkőzésen már bemutatkozott a Milanban, azonban Strinicnek még nem volt lehetősége, hiszen a nyári világbajnokság miatt később csatlakozott a csapattársaihoz.

Reina az eddigi pályafutása során számos nagy klubban megfordult, többek között az FC Barcelonában, a Liverpoolban és a Bayern Münchenben és elmondása szerint a Milan mindig különleges lesz.

“A Milan mindig nagyon különleges klub lesz. Gyerekként mindig arról álmodsz, hogy egy top klubban játszhass és a Milan az egyik ilyen. Megtiszteltetés számomra és nagy örömmel tölt el, hogy itt lehetek. Segíteni akarok a klubnak és azt szeretném, hogy a Milan tovább haladjon az úton. Ez egy nagy kihívás számomra. A Milannak vissza kell térnie a csúcsra és trófeákért kell harcolnia.” – mondta Reina a sajtótájékoztatón.

“A klub nagyon bízott bennem. A kemény munkámmal és a profizmusommal fogom meghálálni a bizalmat. Mindig mindent beleadtam az eddigi csapataimban, ahol játszottam és ez most sem lesz másképp. Mindig pozitív vagyok, profizmust és teljes elkötelezettséget mutatok. Készen állok.”

“Gattuso? Nagyon lenyűgözött. Ő egy közvetlen edző, aki megköveteli a játékosaitól, hogy mindent beleadjanak, ahogy kell. Gattuso világos és közvetlen személy. Célok? Remélem, hogy messzire juthatunk és ezért vagyok itt. Javítanunk kell az előző szezonban elért hatodik helyezésen. Kvalifikálhatjuk magunkat a Bajnokok Ligájába és ez fantasztikus lenne. Higuaín? Nagyon motivált és elhatározta, hogy a maximumot nyújtja. Gonzalo jó formában van és alig várjuk, hogy a második fordulóban pályára lépjünk a Napoli ellen. Remélem, hogy jól fogjuk kezdeni a szezont a Genoa ellen.”

Korábban úgy tűnt, hogy Maurizio Sarri kérésére Reina egyből Londonba teheti át a székhelyét Milánóból. A spanyol válogatott kapus tiszta vizet öntött a pohárba és kijelentette, hogy csak a Milanra fókuszál.

“Sarri felhívott telefonon, hogy sok szerencsét kívánjon nekem. Semmi esély nem volt arra, hogy csatlakozzak a Chelsea-hez. Soha nem is gondolkoztam ezen, mert hoztam egy döntést, hogy szembenézek ezzel a csodálatos kihívással. Ami a Chelsea-t és Sarri edzőt illeti: a legjobbakat kívánom nekik, de ennyi. Csak a Milanra koncentrálok.”

“Donnarumma? Mindig sok versenyem volt az eddigi pályafutásom során. Mindig a legjobbamat nyújtom és remélem, hogy játszani fogok, de mindig tiszteletben tartottam az edző döntéseit. Mindenki szeretné megnehezíteni a dolgát a kezdőcsapat összeállításánál, de a legfontosabb, hogy a csapatot helyezzük előtérbe. Biztos vagyok benne, hogy az edző is így fog tenni.”

Strinic a Sampdoria együttesétől érkezett, miután lejárt a szerződése. Meglehetősen különleges volt számára a nyár, hiszen aláírt a Milanhoz és a horvát válogatottal egészen a döntőig menetelt a világbajnokságon.

“Világbajnokság? Fantasztikus hónap volt számomra. Örülök annak, amit elértem az országommal és döntőbe jutottam. Ez egy történelmi pillanat volt Horvátország számára. Biztos vagyok abban, hogy a pozitív tapasztalat után képes leszek jó teljesítményt nyújtani a Milanban. Meglátjuk, hogy mi vár rám. Volt egy kisebb sérülésem, így nem állok 100 százalékosan készen a játékra, de egy héten belül elérhető leszek az edző számára. Mindent megteszek a Milan javáért.” – nyilatkozta Strinic.

“Maldini? Ő egy legenda nem csak a Milan számára, hanem a labdarúgásnak is. Nagyon büszke vagyok arra, hogy itt ülhetek mellette és persze Leonardo mellett, aki történelmet írt a klubbal.”

“Ricardo Rodriguez? Ő egy nagyon jó játékos. Meglátjuk, hogyan fognak menni a dolgok, az edző kezében a döntés. Rodriguezzel a kezdőcsapatba kerülésért fogunk harcolni. Higuaín és Reina? Korábban már játszottunk együtt a Napoliban és jó eredményeket értünk el.”

“Kalinic? Őszintén szólva nem találkoztam vele a történtek óta, de nyilvánvalóan beszéltünk erről. Mesélt a Milanról és nagyon jó dolgokat mondott a klubról. A Milan egy nagyszerű klub, hatalmas történelemmel és biztosan állíthatom, hogy fényes jövővel.” – fejezte be a horvát balhátvéd.

1 hozzászólás