Maldini a visszatérésről, a Milanról, a célokról és Gattusóról

0

Hétfő délután egy sajtótájékoztató keretein belül mutatták be Paolo Maldinit a Casa Milanban. Íme a 9 év után visszatérő klublegenda interjúja.

“Valójában soha nem mondtam nemet a Milannak anélkül, hogy beszéltem volna az érintettekkel. Tárgyaltam Barbara Berlusconival és másfél évvel ezelőtt beszéltem a kínaiakkal, de nem tudtunk meghatározni számomra egy pozíciót. Ez volt az ok, amiért nem csatlakoztam. Jelenleg más a helyzet. Leonardo felhívott és elmagyarázta az új projektet. Beszéltem a tulajdonosokkal is, akik szintén ismertették a projektet. Meg vagyok győződve arról, hogy a hitük és a terveik működni fognak.”

“Leonardo szerepe kulcsfontosságú volt a visszatérésemben. Ő egy nagyszerű barát és meg fogjuk osztani egymással a tapasztalatainkat, ahogy a múltban is tettük. Ezúttal különböző pozíciónk van, de barátok vagyunk és együtt fogunk dolgozni. Nem sok idő telt el a tulajdonosváltás óta, de találkoztam a vezetőkkel és mindent nagyon gyorsan kidolgoztak. A projekt és a szerepköröm összekapcsolódik. Nincs tapasztalatom igazgatóként, de Leonardóval fogok dolgozni, ami nagyon fontos. Ismeri a munkáját és ismeri a klubot. A szerepkör fontos elem volt a megegyezésnél.”

“Leonardóval együtt dolgozni egy olyan klubban, amely követni fogja a javaslatainkat. Ez nagyon fontos szempont volt és ez vezetett arra, hogy igent mondjak a Milannak. Az első csapatnál, az ifjúsági csapatnál, valamint az edzővel az átigazolásokon fogok dolgozni. Sok olyan munka van, amely közös Leonardóval. Megosztjuk közösen a felelősséget.”“Természetesen érzem annak a felelősségét, hogy naggyá tegyük a Milant. Minden pozíció betöltése felelősséggel jár és egy olyan személy vagyok, aki nagy felelősséget érez.”

“Ugyanakkor csodálatos visszatérni a klub környezetébe. Ahogy Leonardo mondta, édesapám a klub kapitánya volt, a fiaim az utánpótlásban nevelkedtek és nagyon erős kötődésem van a klubhoz.”

“A labdarúgás mindig fejlődik, ha valaki ezt nem tudja megérteni, akkor le fog maradni. Bárki – aki szenvedélyes a labdarúgás iránt – tudja, hogy a dolgok folyamatosan változnak, ezt meg kell érteni és elemezni kell. Célok? Az első cél, hogy megfeleljünk a pénzügyi fair play szabályainak. Csak most csatlakoztam a klubhoz és lesz idő az átigazolásokról illetve a stratégiáról beszélni. A tulajdonosok közép és hosszú távon szeretnék megtartani a klubot, ezért fogadtam el a megkeresést. A személyes történetem arra kötelez, hogy olyan munkákat és pozíciókat fogadjak el, amelyek nem rövid távra szólnak.”

“Gattuso? Beszéltem vele, hamarosan találkozni fogunk. A csapat? Az eredmények nyilvánvalóak, egymás után a hatodik helyen végeztünk és a csapatnak egyértelműen fejlődnie kell.”

“Úgy gondolom, hogy bizonyos filozófiák és szemléletek fontosak, ezeknek mindig a klub részének kell lenniük. Ilyen a klubhoz való tartozás érzete és a közös célokért való harcolás.”

“A klub és a futball iránti szeretetem volt az alapja a döntésemnek. A személyes történetem arra kötelez, hogy itt legyek. Ez azt jelenti, hogy ha van választásom, akkor csak a Milanért vagy az olasz válogatottért dolgozhatok.”

“Ki lesz a Milan új csapatkapitánya? Nehéz megválaszolni ezt a kérdést. Sok embernek részt kell vennie a döntés meghozatalában, az edzőt és a játékosokat is be kell vonni.”

“Amint megszoktam a munkát, nagyon könnyű lesz alkalmazkodnom az új szerephez. Azért vagyok itt, hogy tanuljak és a legjobbamat nyújtsam a klubnak. Ez az igazgatói karrierem kezdete és nem hiszem, hogy ennél jobb társsal tudnám megosztani ezt a kalandot. Curva Sud? Azt mondhatom, hogy fantasztikus a kapcsolatom a szurkolókkal. A rajongók szeretnek és ezt mindig is megmutatták. Incidens? Nem gondolom, hogy van olyan dolog, amit meg kell javítani. Hiszem, hogy a munkám alapján fognak megítélni, ahogy játékosként is ez történt. Ez az életfilozófiám. Mit várok a szurkolóktól? Nem várok semmit. Játékosként sem számítottam transzparensekre, így most sem.”

“Nagyon, nagyon hosszú pályafutásom volt. Amikor a befejezés mellett döntöttem, egyszerűen új fejezet kezdődött. Hiányzott az öltöző légköre, a meccsek előtti várakozások. Mindig is szenvedélyes rajongója voltam a labdarúgásnak, mindig figyelemmel követtem a Milant. Nem szeretnék túl sokat beszélni a múltról, hogy mi történt és mi romlott el.”

“Az új projektre és a célokra szeretnék összpontosítani.”

Maldinit arról kérdezték, hogy a jövőben a Caldara-Romagnoli kettős alkothatja-e a Milan és az olasz válogatott védelmének tengelyét.

“Egyértelműen. Caldara és Romagnoli – Ruganival együtt – a világ legígéretesebb fiatal védői. Higuaín egyértelműen nagyszerű igazolás volt, míg Caldara egy fiatal srác, akiben nagy potenciál van. Ha bármelyik szakértőtől megkérdeznénk, hogy melyik fiatal védő lenne jó a nemzeti csapatba, akkor biztosan Caldara nevét mondanák. Azt kell mondanom, hogy Cutrone volt az, aki a legnagyobb benyomást keltette az előző szezonban. Amikor követtem a fiamat az ifjúsági szektorban, figyelemmel kísértem Cutronét is. Hihetetlen, amit az előző idényben tett. Utánpótlás? Úgy gondolom, hogy a dolgok mindig javulhatnak, de eddig jó munkát végeztek. Sok játékos felkerült az első csapatba. Donnarumma? Nagy nyomás nehezedett rá az elmúlt két évben. A célunk az, hogy segítsük a játékosokat. A fiatal olasz mag a jelenlegi csapatban rendkívül fontos lesz. Sokan az utánpótlásból kerültek fel és tudják, hogy mit jelent itt lenni. A kilencvenes években született játékosok már többnyire a 20-as éveik közepén járnak és ez megfelelő kor ahhoz, hogy megmutassák, mire képesek. Mivel nagyon fiatalok, ezért biztosan fejlődni fognak ebben az évben.”

“Gattuso? Kétségtelen, hogy ő marad a Milan edzője. Ő egy fontos alap, amire építhetjük a klubot. Üzenet a rajongóknak? Boldog és izgatott vagyok. Hazatértem, a Milan a családom és soha nem mentem el.”

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet