2022. december 04., vasárnap

Leonardo: “Maldini és a Milan kapcsolata egyedülálló”

-

Leonardo, a klub technikai igazgatója nyilatkozott Paolo Maldiniről, az átigazolásokról, Milinkovic-Savicról, a célokról, Kakáról és Susóról is.

“Úgy gondolom, hogy Paolo mindig is hajlandóságot mutatott a visszatérésre. 21 éve ismerjük egymást, 1997-ben találkoztunk először. Nagyon megerősít, hogy Paolo itt dolgozik mellettem. Segít a munkámban és emberileg is támogat. Mindig megosztottuk egymással a lehetőségeinket, ez nem új dolog. Erős barátságunk van, ami mindennek az alapja. Enélkül kötve hiszem, hogy képesek lennénk megosztani a szerepkörünket. Paolo képviseli az egész klubot és a hitelességet. Mindannyian ismerjük a győztes történetét a klubban. Nem hiszem, hogy van még egy klub, amelynek ilyen jelentős szimbóluma van. Egyedülálló a kapcsolata van Paolónak a klubbal.”

“Igaz, hogy megpróbáltam meggyőzni Maldinit, amikor a PSG-nél dolgoztam. Az egy teljesen más struktúra volt, egy teljesen más klubnál. A Milan az otthona, tehát a válasz szinte azonnali volt.”

“A célok elérése nem csak a játékosok leigazolásáról szól, hanem arról is, hogyan kezeljük őket és hogyan foglalkozunk velük. Ha meglátod Paolót, tudod, hogy mit kell tenned.”

“Komoly szakemberekre van szükségünk, akik keményen dolgoznak és itt akarnak lenni. Maldini mindig is itt akart lenni és a pályafutása mindent elmond arról, amit tudnunk kell.”

“Milinkovic-Savic? A pénzügyi fair play fényében nem fogunk top középpályást igazolni. Ha megtaláljuk az utat, hogy a szabályokat betartva csodát tegyünk és szerződtessünk egy olyan játékost, aki képes pluszt adni a csapatnak, akkor meg fogjuk csinálni. Milinkovic-Savicról sok klub álmodik. Sajnos jelenleg nem lehetséges számunkra egy ilyen játékosról álmodni. Ő egy modern középpályás, de pénzügyi okok miatt nem lehet őt szerződtetnünk. Úgy gondolom, hogy a már megkötött üzlet (Higuaín és Caldara) sokat ad nekünk és a szabályokat betartva sikerült megvalósítani. Nagyon nehéz egy ilyen üzletet megkötni. A pénzügyi fair play kimondja, hogy egy klub annyit költhet, amennyi bevétele van. Óvatosnak kell lennünk, hogy betartsuk a szabályokat. Ehhez növelnünk kell a bevételeinket. Ha ezt sikerül elérni, akkor befektethetünk a csapatba és jobb eredményeket érhetünk el. Ez egy fokozatos folyamat lesz, amelyet lehetetlen azonnal véghez vinni.”

“Suso? Fontos a csapat számára, ezt megmutatta. Suso kulcsfontosságú eleme a Milan jövőjének. Nincsenek beérkező ajánlatok, Suso maradni fog velünk. Rabiot? Nem állunk kapcsolatba vele. Ő egy olyan játékos, akit nagyon hosszú ideje figyelemmel követek. Rabiot egy nagyon jó játékos, de pillanatnyilag nincs kapcsolat közöttünk.”

‘Kaká? Imádom őt. Szeretné megtanulni, hogyan válhat igazgatóvá és hogyan kell kezelni a dolgokat. Jelenleg Kaká a Milan utolsó aranylabdás játékosa és mindig is kötődött ehhez a klubhoz. Még nem döntöttünk el semmit, de igaz, hogy közel szeretne lenni az új Milanhoz. Szeptemberben Milánóba fog érkezni, de még semmi konkrétum nincs. Kifejezte vágyát, hogy visszatérjen és segítsen nekünk ingyen, miközben megtanulja az igazgatói szerepkört.”

“Célunk, hogy klub újra trófeákat nyerjen, de a türelem elengedhetetlen. Ez a végső célunk, de az út hosszú és kemény lesz.”

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS