Leonardo, a Milan technikai igazgatója úgy véli, hogy a Juventusszal való tárgyalások pozitív légkörben zajlottak és végül olyan megoldás született, amely mindenki számára előnyös.

“Úgy gondolom, hogy minden tárgyalásnak megvan a maga története. Egy módon kezdődik, de különböző módon zárulhat. A legörömtelibb dolog számomra, hogy nagyon pozitív volt a légkör. Sok módon eljuthattunk volna a tárgyalások végső állapotába, de az üzlet során a legjobbat hoztuk ki mindkét fél számára. Úgy gondolom, hogy megtaláltuk a mindenki számára legjobb megoldást. Meg kellett fontolnunk minden lehetséges forgatókönyvet, beleértve a pénzügyi fair playt. Nehéz volt megvalósítani az átigazolást.” – mondta Leonardo.

“Miért pont Caldara? Azt hiszem, hogy az ok nyilvánvaló. Az elmúlt két évben sok tehetséges fiatal játékost láthattunk az Atalantában és erre Caldara az egyik példa. Ő egy modern védő, aki képes kivenni a részét a támadásokból és a gólszerzésből. Ezek nem az alapvető jellemzői, de pluszt jelentenek. Mattia fizikailag erős játékos és nagyon intelligens a pályán. Egy nagyon fiatal védősorhoz csatlakozik. Itt van nekünk Caldara, Romagnoli, Conti és Calabria is. Mindannyian nagyon fiatal védők, akik előtt fényes jövő áll és hosszú időre a Milan védelmének gerincét alkothatják. Bonucci? Egy játékos értékét a piac határozza meg. Mindkét játékosnak igen magas ára van különböző okok miatt, amiket már említettünk. Egy csere esetén fontos figyelembe venni a jelent. Bonucci az új Milan szimbólumaként érkezett, de a dolgok nem működtek jól, így eljött az idő, hogy értékeljük a helyzetet. Azt gondolom, hogy Mattiában megvan a potenciál, hogy olyan jó legyen, mint Bonucci.”

“Bonucci értéke azonnal hatást gyakorol a csapatra. Caldara mellett szól a jelen és a jövő. Hatalmas potenciál és fejlődési lehetőség rejlik benne. Nem változtattuk meg a célunkat a szezonra nézve. Tudjuk, hogy milyen mérföldköveket kell elérnünk és milyen úton kell haladnunk. Nyilvánvaló, hogy ez az üzlet rengeteg energiát adott nekünk és egy új dimenziót jelent a csapat számára. Ez okot ad nekünk az optimizmusra. Nagyszerű lehetőség volt, de tudjuk, hogy időbe fog telni a csapat felépítése és fejlődése. Összességében 1-2 kisebb változtatást kell eszközölnünk, de gondolnunk kell a játékoseladásokra is. Azt gondolom, hogy jelenleg már versenyképes a csapat. Ha bármilyen további üzlet megtörténik, az attól függ, hogy milyen lehetőségeink adódnak.”

“Sok éjszakán át azon dolgoztunk, hogy megvalósuljon az üzlet. Csodálatosak és különlegesek voltak a tárgyalások. Azt gondolom, hogy a személyes találkozó volt a döntő pillanat. Nem kell elmondanom, hogy mit jelent a Milan. A Milannak varázsa van, attól függetlenül, hogy csapat milyen időszakon megy keresztül. Fontos emlékezni a legendás Milanra és arra, hogy milyen vonzó a játékosok számára. Nem csak az amiket nyert a klub, hanem ahogyan megnyerte. A Milannak stílusa van. Nem mi voltunk az egyetlen klub, amely akarta Caldarát. Sok együttes felfigyelt a fejlődésére. Tudtam, hogy fiatal, olasz játékosokra szeretnék összpontosítani, ezért körülnéztem a lehetőségek között. Mercato hátralévő része? Mint korábban említettem, az átigazolási piac manapság nagyon meglepő. Nagyon óvatosan kell tanulmányoznunk a mercatót és meg kell keresnünk a legjobb megoldásokat. Meg fogjuk látni, hogy mik a lehetőségeink, de óvatosnak kell lennünk. A legfontosabb, hogy mindent beleadjunk és visszavezessük a csapatot a csúcsra.”

Úgy tűnik, hogy Leonardo sikeresen rácáfolt korábbi nyilatkozatára, ugyanis a bemutatásán arról kérdezték az újságírók, hogy van-e esély top játékos érkezésére ezen a nyáron. A brazil szakember azt válaszolta, hogy a pénzügyi fair play szabályai miatt nem valószínű.

“Úgy gondolom, hogy minden nagyszerű klub célja remek játékosokat szerződtetni. Egyes átigazolásokra van esély, másokra kevésbé. Ez az üzlet több elemből épült fel. Olyan játékosok, mint Higuaín megváltoztatják a Milan dimenzióját. Őszintén szólva ez egy álom volt számunkra, de az első sajtótájékoztatómon valószínűtlen volt. A piac változik és változik, néha lehetőségeket kínál. Egy kis szerencsével olyan játékost lehet megszerezni, mint Gonzalo, aki most itt ül mellettem. Ő egy olyan játékos, aki határozottan növeli a Milanhoz hasonló klubok vonzerejét.”

“Higuaín azt is mondta nekem, hogy amikor az Atalanta ellen lépett pályára, akkor gyakran a másik oldalon támadt, hogy elkerülje Caldarát.”

“Bacca és Kalinic távozása? Dolgozunk az ügyön. Egy üzlet akkor jó, ha mindenki számára jó.”

[adrotate banner=”32″]

5 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Éppen ma olvastam, hogy a Bayern München eladta Vidalt a Barcelonának, ha jól emlékszem 18M Euróért.

  A Milannak nem kellett Vidal?
  Szerintem jó lett volna a mi középpályánkon is, és feltűnően alacsony az ára.

  Miért nem szállt bele a Milan a leigazolásába?
  🙁 🙁 🙁 🙁 🙁

 2. A Juventus végre rájött arra, amire azok a csapatok, amelyek az elmúlt években Bajnokok Ligáját nyertek, már régen rájöttek. A BL-t extraklasszis(ok) nélkül gyakorlatilag nem lehet megnyerni (ez egyedül a Portónak sikerült).

  A Juventus win now üzemmódba kapcsolt. Jól elvannak ők a Serie A-ban; ha kizárólag a bajnokságra koncentrálnának, a többieknek semmi esélyük nem lenne, mert olyan mély és az olasz csapatokéhoz képest minőségi a keretük. A BL persze lutri, de az biztos, hogy oda nem elég csak egy jól összerakott csapat. Nagyon tisztelem például Simeonét, de neki is rá kell jönnie – már amennyiben BL-t akar nyerni -, hogy ahhoz valami plusz kell.

  Kb. két évtizede nyilatkozta Lippi, amikor kikapott a Juve a Realtól a BL-döntőben, hogy a következő évre a BL kell hogy legyen a prioritás a Juve számára, mert az nem állapot, hogy egy ekkora klubnak csak két BEK/BL-címe legyen. Jelenleg is ez a helyzet. A Juventus nyilván beleunt abba, hogy nyeregeti a Serie A-t, lassan több scudettója lesz, mint a két milánói gárdának összesen. A Juve felépített egy olyan keretet, ami a Serie A-hoz egy kicsit sok, a BL-győzelemhez viszont egy kicsit kevés. Mert valószínűleg van 10-15 olyan zebra játékos, akit bármelyik olasz klub gondolkodás nélkül elfogadna, de a BL-ben nem biztos, hogy ők jelentenék a különbséget.

  CR7 leigazolása ennek szólt. Nyilván van üzleti része is (a kedvenc témák egyike, hogy a mezeladásokból mennyi pénze lett az adott csapatnak) a transzfernek, de itt most elsődlegesen sportszakmai érdekeket nézett a Juve. BL-t akarnak nyerni a torinóiak, Ronaldo pedig valószínűleg meg akarja dönteni Gento rekordját. Kiadtak érte egy rakás pénzt (transzfer, ügynök, fizetés), és majd buknak rajta, bármikor is adják el őt. De eljutottak arra a szintre, hogy nem érdekli őket (annyira) a bajnoki cím, mert a dicsőség, “a valami”, a BL-trófea. Bonucci leigazolásánál ugyanez a helyzet.

  A Juventusnak azért is kell sietnie, mert bár brutálisan erős a kerete, a következő 1-2 évben jelentősen át fognak alakulni. Nagyon sok kulcsjátékosuk van, aki idősebb, vagy mondjuk úgy, akire hosszabb távon nem nagyon lehet építeni. A védelemből most adták el Caldarát, és vitték a 32. évében járó Bonuccit. Chiellini és Barzagli már inkább a múlt, Benatia esetleg használható, illetve Ruganival nyilván terveik vannak. A középpályájukon viszont nagyobb gondok vannak. Ha ebből a csapatrészből Pjanicot kivesszük – van rá esély, hogy valamelyik gigaklub leigazolja -, akkor a kreativitás is jelentősen sérül (Bentancur…). A támadóknál most rendben vannak, de Dybala potenciális jelöltje bármelyik nyugat-európai óriásklubnak, Ronaldo nyilván jó lesz, de a többiek már nem nagy klasszisok.

  Bizonyos szempontból mindkét klub jól járt. Ronaldónak lesz helye a támadósorban, Higuainnak nem kell fizetniük a bérét, és kaptak egy Bonuccit, viszont elveszítettek egy Caldarát. A Milan viszont jobban járt. Érkezett egy jó és fiatal védő, valamint 18 millióért egy olyan támadó, akivel el lehet érni a célt, a BL-indulást. Bonucciról valahogy mindig azt tartottam, hogy hamis, olyan, akiben nem tudnék megbízni. Ráadásul nem volt olyan érzésem vele kapcsolatban – már a Juventusnál sem -, hogy “na, íme egy 40 milliós védő”. Szerintem a Milan megelőzött egy csomó kellemetlenséget azzal, hogy megszabadult tőle, mert róla simán el tudom képzelni, hogy az edző ellen hangolja a csapatot. Szerencsére erre most már nincs esély. Higuain pedig nem feltétlenül marad a Milan nyakán, vehetjük úgy, hogy az argentint felhasználjuk a cél elérésére. Ha úgy gondoljuk, visszadobjuk őt a Juventusnak.

  Ne feledjük, hogy pénzügyileg is rendben van a dolog, úgyhogy Leonardo jó munkát végzett.

 3. Jár a pacsi Leonardónak, az biztos. Azért a nyilatkozaton látszik, hogy ő igen is tudja mit jelent a Milan és tükrözi, hogy évekig volt a klub kötelékében. 2010-ben volt egy kis kisiklás, de ettől még nem kell megbélyegezni őt. Ő egy áldozat volt, akár csak Seedorf. Remélhetőleg az ultrák is megbocsátanak majd neki.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet