Andriy Shevchenko, a csapat korábbi világklasszis csatára szerint Gonzalo Higuaín nagyszerű vétel volt a klub részéről, azonban nem helyénvaló összehasonlítást tenni a Milan történelmének más csatáraival.

Csütörtök este a Milan hivatalosan is bejelentette, hogy egy szezonra kölcsönvette Higuaínt a Juventustól. A piros-feketék 18 millió eurót fizettek a kölcsönvételért és a megegyezés szerint a szezon végén további 36 millió euróért végleg megvásárolhatják.

Shevchenko a Milan történetének második legeredményesebb játékosa, ugyanis 322 tétmeccsen 175 gólt szerzett piros-fekete mezben. A korábbi ukrán csatár a La Gazzetta dello Sportnak adott interjújában fejtette ki véleményét Higuaín szerződtetéséről.

“Higuaín nem egyenértékű senkivel és elég ezekből az összehasonlításokból, mert csak problémát okoznak. Nem néz ki úgy, mint én és nem hasonlíthatjuk össze Inzaghival vagy más korábbi csatárral a Milanból. Higuaínnak nagyszerű olaszországi pályafutása van, ezért tisztelnünk kell. Ő egy kiváló vétel volt. Magas fizetés? Egy játékos értéke, ha motivált és úgy tűnik, hogy Gonzalo az. Úgy érzi a kaput, mint nagyon kevés játékos. Ismeri az olasz bajnokságot, sok gólt szerez és nagyon motivált. Fontosnak kell magát éreznie és ez nem lesz probléma a Milan számára. A klub évekig a top játékosok otthona volt.” – mondta Sheva a Gazzettának.

“Bonucci? Ez egy üzlet mindenki számára. Bonucci erősítést jelent a Juventus védelmében és a régi barátaival fog együtt játszani, míg a Milan egy olyan ígéretes fiatal játékost szerzett, mint Caldara. Ráadásul feltételként a tárgyalások során sikerült egy olyan játékost szerződtetni, mint Higuaín. Serie A? Őrült és nagyszerű átigazolási időszak zajlik Olaszországban. Boldog vagyok, ha a bajnokság versenyképes. Ez egy hosszú út, de az általam nagyon szeretett Serie A újra nagyon érdekes lesz.”

“Visszatérés a Milanba? A Milan az otthonom. Büszke edzője vagyok a hazám nemzeti csapatának, de a jövőben majd meglátjuk. Jelenleg nagyon örülök az új Milannak. Remélem, hogy megtartják Gattusót, ez egy alapvető lépés lenne.” – tette hozzá.

[adrotate banner=”32″]