Leonardót szerdán nevezték ki hivatalosan a Milan sportigazgatójának. A 48 éves szakembert egy sajtótájékoztató keretein belül mutatták be a klub főhadiszállásán, a Casa Milanban.

“A munkám a Milan sportrészlegéhez kapcsolódik. Örömmel tölt el, hogy megkaptam ezt a megkeresést és engem választottak. Nagyon sok tapasztalattal rendelkezem az átigazolási piaccal kapcsolatban és szeretném megmutatni a szaktudásomat. Úgy döntöttünk, hogy együtt kezdjük meg az utat. Alig várom a munkát a klubbal, de természetesen még alkalmazkodnom kell a pozíciómhoz. Sok mindent meg kell értenem. Ez egy új kezdet, számomra és a klub számára egyaránt. Időre és türelemre van szükségünk, de örömömre szolgált, hogy 9 év után visszatérhettem. Megtiszteltetés, hogy engem bíztak meg azzal a feladattal, hogy a Milan visszatérjen a csúcsra. Hálás vagyok, ez a lehetőség egy kiváltság és óriási lehetőség.” – nyilatkozta Leonardo.

Mivel javában tart a nyári átigazolási időszak, ezért a brazil sportigazgató már a hivatalos bemutatása előtt megkezdte a munkát és tárgyalt többek között a Juventus együttesével.

“Találkoztam más klubokkal is, nem csak a Juventusszal. Ez része egy igazgató munkájának. Természetesen találkoznom kell más klubokkal és más játékosokkal is, hogy megvitassam a lehetséges üzleteket. Kicsit későn, de megérkeztünk és belevágunk az átigazolási szezonba. Nem lesz őrült mercato, hiszen tiszteletben kell tartanunk a pénzügyi fair play szabályokat. Ez az első dolog, amit figyelembe kell vennünk. Az Elliott támogatása ellenére meg kell felelnünk az UEFA szabályainak. Megpróbálunk egy nagyon okos és mérsékelt átigazolási kampányt véghez vinni, a határainkon belül. Megpróbálunk jó munkát végezni.”

“Ami a Juventusszal való tárgyalást illeti, jelen pillanatban az egyeztetés kapcsolódik Bonuccihoz. Majd meglátjuk, hogy mi lesz a fejlemény. Bonucci? Ő az, akinek választania kell. Bonucci kifejezte szándékát és most beszélni fogunk a Juventusszal. Az egész egy nagyon ésszerű ötletből indult. Eleget tehetünk a játékos igényeinek, de nem vagyunk kötelesek ezt megtenni. Normális, hogy egy játékosnak van kívánsága. Bonucci tavaly nyáron érkezett a változás szimbólumaként. Nagy egyetértésben megvizsgáljuk a lehetőségeket. Nem biztos, hogy Bonucci távozni fog. Top igazolás? Köt minket a pénzügyi fair play, így nem hiszem, hogy hatalmas igazolások lesznek.”

“Nagyon pozitív múltam volt a Milannál. Megértem és tiszteletben tartom a szurkolók álláspontját. Nagyon erős érzésekkel kötődöm a Milanhoz és ezért vagyok ma itt. Ahogy mondtam, érthető a szurkolók érzése az interes múltam miatt, de tiszteletben tartom a véleményüket.”

“Soha nem könnyű visszatérni oda, ahol korábban játszottál vagy dolgoztál. Az én esetemben nem nulláról érkezem. A Milan az életem egyik része. Nem csak a futballra, hanem a városra is gondolok. Itt nőttem fel. A klub létfontosságú lépés volt a karrieremben a visszavonulásom után, hogy igazgató legyek és a labdarúgás világában dolgozzak. Legnagyobb kihívás? Elérni valamit ott, ahol a második otthonom van. Nehéz kihívás lesz, de ez nem személyes kihívás. Elfogadtam ezt a munkát, mert mindent meg akarok tenni a Milanért. Úgy gondolom, hogy itt minden a helyén van.”

“A csapat jól teljesített az előző szezonban, különösen az idény második felében. Vannak olyan szituációk, amelyeket meg kell oldanunk. Kevés időnk van és vannak olyan játékosok a csapatban, akik esetében elkerülhetetlen a távozás. Gattuso? Ugyanazt az álláspontot képviselem, mint a klub menedzsmentje. Gattuso volt az első, akit megerősítettünk a pozíciójában. Senki sem beszélt Antonio Contéval. Természetes, hogy olyankor megjelennek pletykák, ha egy jelentős edző elérhetővé válik. Gattuso a Milan embere és így fogunk maradni. Az ő elképzelése megegyezik az enyémmel az átigazolásokat illetően. Fizetések? Manapság nagyon magasak a fizetések, amelyek hatással vannak az átigazolásokra. Problémává válhat, hiszen a fizetéseknek nagy súlya van a költségvetésben, éppen ezért megnehezíti a nagy nevek megszerzését.”

“Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy az elmúlt években kétszer is tulajdonosváltás történt a klubnál. Ez nem könnyű és hatással van a klub minden területére, beleértve a csapatot is. Higuaín és Morata? Mint említettem, számos tényezőt kell figyelembe venni, mielőtt véghez viszünk egy átigazolást – ezek közül az egyik a pénzügyi fair play. Nem lesz könnyű, mivel korlátozásaink vannak, de mi minden tőlünk telhetőt megteszünk.”

“Kapushelyzet? Nem érkezett egyetlen ajánlat sem. Donnarumma és Reina személyében kiegyensúlyozott párosunk van. Gigióban nagy a potenciál, míg Reina mindent elért a pályafutása alatt. Nem tudom, hogy lesznek-e beérkező ajánlatok. Már beszéltem az ügynökeikkel, de eddig semmi sem történt. Csatárok távozása? Nagyon sok tárgyalás folyamatban volt és nem volt nehéz újraindítani ezeket. Kalinic számára más lehetőségek is vannak, nem csupán az Atletico Madrid. Tárgyalunk, de még nem vagyunk közel a megegyezéshez. Ami André Silvát illeti, ez egy különböző történet. Meg kell értenünk, hogy ő mit akar és mit tud nekünk adni. Locatelli? Ő egy olyan játékos, aki szinte itt született. Meg kell ismernünk a játékosok szándékát, de véleményem szerint itt nem szakadna meg a fejlődési folyamata. Mindenkinek jobb lenne, ha itt marad.”

“USA-turné? Jobban örülnék, ha a csapat itt lenne, hogy közel legyek a játékosokhoz. Beszélni fogok velük telefonon és augusztus 6-án térnek vissza Amerikából. A távolság ellenére a dolgok tovább folytatódnak. AC Milan? Minden klubnak létre kell hoznia a saját identitását. Meg kell találnunk az egyensúly egyensúlyát. Tudjuk, hogy mit akarunk. Nehéz megváltoztatni egy csapat identitását, ezek a játékosok nagy része a második szezonjukat kezdik a Milanban.”

Leonardo korábban olyan tehetséges játékosokat hozott a Milanhoz, mint Kaká, Pato vagy Thiago Silva.

“Egy új Thiago Silva vagy Kaká felfedezéséhez évekig kell követni a játékosokat. Látni kell, hogy miben fejlődnek és ismerni, hogy mi az álmuk. Nincs sok időnk. Nehéz, ha figyelembe vesszük a rendelkezésünkre álló időt.”

“Paolo Maldini? Paolo egy nagyszerű barát és a Milan történelmét képviseli. Hatalmas és egyedülálló értékkel bír. Nagyon jó lenne, ha velünk lenne. Majd meglátjuk.”

“Utánpótlás szektor? Némi időbe telik, amíg jobban megismerjük a helyzetet. Az elmúlt két évben messze voltam ettől a részlegtől. Most az első csapat élvez prioritást, mivel augusztus 17-én zárul az átigazolási időszak. Az utánpótlás egy nagyon fontos cél.”

[adrotate banner=”32″]

20 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Sok pozitiv, reménykeltő dolgot nem tudnék kivenni a nyilatkozatból, de lehet jobb is hogy nem a Galliani-s aranyröptűket kell olvasni, a Föld kerek, a labda gömbölyű, meglátjuk mi lesz, a futballban bármi megtörténhet…

  Nem sok idő van augusztus 17-ig, epekedve várom mit tud letenni Leo az ő szavaival élve “”Megpróbálunk egy nagyon okos és mérsékelt átigazolási kampányt véghez vinni, a határainkon belül. Megpróbálunk jó munkát végezni.””
  ebben a kevéske időben.

 2. “Bonucci kifejezte szándékát …Eleget tehetünk a játékos igényeinek, de nem vagyunk kötelesek ezt megtenni. Bonucci tavaly nyáron érkezett a változás szimbólumaként. Nagy egyetértésben megvizsgáljuk a lehetőségeket. Nem biztos, hogy Bonucci távozni fog.”

  Nem vagyunk kötelesek Bonucci vágyát (Juventus) teljesíteni. Ez tetszik. 🙂 Kicsit helyrerakta a gyereket!

  Bonucci takarodj!

 3. Na, azért ez a bő lére eresztett nyilatkozat maga a Semmitmondás És Ködösítés Magasiskolája. Az egyik kedvencem:

  “Ami André Silvát illeti, ez egy különböző történet. Meg kell értenünk, hogy ő mit akar és mit tud nekünk adni.”

  Szerintem van ezeknek egy olykor “ápdételt”, egész vaskos kötetük, amelyet még anno Berlus kanyarított két ungabunga-party közepette, s amely szépen körbejárt Gallianitól Fassonén keresztül egészen Leóig. A címe pedig velősen annyi: “Hogyan kerüld ki a konkrétumokat, úgy, hogy közben szofisztikált maradj, avagy a vérprofi fingreszelgetés Bibliája”.

  😀

 4. Azért józan gazdálkodás ide vagy oda, iszonyú nagy csalódás lenne ha három nulla filléres ember adná a nyári mercatot.
  A naiv szurkolói énem még reménykedik, hogy Leonardo “valahogy, ide tud csempészni” egy jegyzett játékost, aki érdemben erősítené a keretet. Hála az égnek, mégis lesz nemzetközi porond, tavaly az évszázad leggyengébb csoportellenfeleit kaptuk, kétlem, hogy ilyen kényelem lesz idén is.

 5. Mi betartjuk a fair playt, csa kivétel az a 3-4 klub nem.Ők vásárolnak 80-100-150 millióért,mi meg betarjuk a szabályokat. Mert azt azért nem ondja senki hogy, Neymárt,Mbappet ki lehet gazdálkodni. És így probáljunk visszajutni a bl-be. Remélem azért 1-2 jó játékos még jön és meglepjük a világot . Forza Milan,forza Gatta!

 6. Nekem semmi bajom azzal hogy Leo visszatért,mindig is bírtam komoly karakter és az tuti az átigazolásokban nagyon otthon van,csak edzősködni ne akarjon. A PSG-nél is komoly munkát végzet.Jó látni ahogy Gattusohoz áll,és remélem Maldini is csatlakozik.Még Kaká is kaphatna valami melót vagy csak tanulgassa a szakmát.Az is rendben van ahogyan Locatelliröl beszélt.És én jobban örülnék ha előhúzna egy-két tehetséget akikben van potenciál minthogy mindenáron nagy nevet igazoljunk.

 7. Nekem a Fassone Mirabelli párosban az szimpatikusabb volt, hogy nyugodt körülményt teremtettek a csapatnak a nyári felkészülésre és a legtöbb játékos a helyén volt a felkészülési időszak idejére. Most megint ez a cserebere megy, hogy sose biztos semmi és majd augusztusban érkezik az utolsó órákban az erősítés, de kiderül majd, hogy nincsenek megfelelő fizikai állapotban, úgyhogy januárig nem igen látjuk őket a kezdőben. Persze ne legyen igazam, de hát siralmas lassan ez az állandó váltakozás és igazából nem a játékosokkal meg edzővel van baj, hanem hogy nincs egy stabil háttér ezért egy Suso nem fog sose kiteljesedni itt, mert ő se tudja, hogy marad vagy megy. Egy játékosnak szüksége van arra, hogy bízzanak benne és biztos helye legyen egy csapatban, mert ha ez nincs meg akkor a pályán se lesz magabiztos és kihagyja, amit amúgy nem szokott.

   • Idézem akkor, amit írtam, mert problémád van az értelmezéssel, de ez megszokott itt: “nyugodt körülményt teremtettek a csapatnak a nyári felkészülésre”. Igazoltak 2-3 játékost és mindenki csettintett akkor is, hogy hoppá micsoda fasza dolog van hogy nem alkudozás megy, hanem megkötik a szerződéseket, ezt persze most elfelejtjük, mert befuccsolt a kínai, akit én se akarok többet látni, de amit nyár elején csináltak az tökéletes volt. Az meg megint más kérdés, hogy nem váltak be a játékosok rövid időn belül, de ez nem az ő hibájuk. Édes jó Istenem Hová jutottunk, hogy a szokásos alkudozást meg utolsó perces igazolásokat várjuk, mert pont emiatt jutottunk ide, hogy nincs stabilitás, de most lehet lesz, de eddig úgy néz ki megint a totális káosz megy, hogy egész csapatot kell cserélni és ez lehet bárki hibája itt megint nem lesz így eredmény. Nem kéri senki a 200 milliós igazolást ezt csak te beszéled be magadnak, hogy ezt írtam. Én azt kérem, hogy maradjon egy gerinc és arra építsenek tudatosan 2-3 játékost, hogy legyen lehetőség cserélni, mikor elfárad a csapat. Ezt a mostani helyzetet meg nem tartanám biztosnak, mert edzőtől kezdve minden játékost eladnak meg lecserélnek, úgyhogy kezdődik majd az építkezés és akkor jön majd a kifogás, hogy alakulóban van a csapat. Aztán jövőre megint nincs eredmény és mindenki elhagyja a fedélzetet és a tulajdonos körül is megint gond lesz. Sajnos most ez a helyzet évek óta, mert ahány új tulajdonos jön mindig lecseréli az egész csapatot, de az nem tudatos építkezés csak számodra. :D:D:D

    • Desmond értem miről beszélsz, csak nem értem milyen okon?

     Elliot készül lecserélni a fél csapatot? Ezt olvastad valahol?
     Bonucci megy vissza Juve-hoz és nem azért, mert az új tulaj el akarja adni, hanem azért mert ő kéri, hogy visszamehessen, mert a családja visszaköltözött Torino-ba még decemberben. Próbálják a legjobbat kihozni a business-ből. Egy fiatal védőt kérnek egy már már kiöregedő klasszis védő helyett.

     Ha A.Silva-t el vagy kölcsön adjuk, nem igazán fog meglátszani a teljesítményünkön, mert az előző szezonban se volt alapember.

     Biglia felhívta Inzaghit? Kiderült semmi valóságalapja nincs a pletykáknak. Maradni akar a MILAN-ban, de hamarosan ígyis-úgyis majd le kell cserélni a kora miatt.

     Locatelli? Épp az Elliot és Leonardo az, akik blokkolták az üzletet. ha az előző vezetőségen múlik, akkor már nem a mi játékosunk, viszont megmaradt volna Montolivo, akinek már évek óta nem nagyon van helye a csapatban, most meg már főleg nincs.

     Suso? Nagy hirtelen mindenki le akarja igazolni, de hivatalos ajánlatot még nem tett senki érte.

     Kalinic-nak nincs helye a csapatban, Bacca nem akar maradni, Gomes, Mauri, Antonelli, Gabriel és Bertolacci is mehet isten hírével.

     Reina? Vinné a Chelsea, de nem biztos, hogy el adjuk.

     Nem az Elliot fogja lecserélni a fél csapatot, hanem egszerűen vannak emberek akik nem akarnak maradni, mások pedig éveken keresztül nem tudták bizonyítani, hogy itt a helyük.

     Nézd meg más csapatok átigazolási politikáját. Mennyi a távozó és az érkező.

 8. Mehet a selejt nyugodtan. Egyszerűen a tavalyi csapat túl gyenge összességében.
  Kell néhány minőségi csere is az alapcsapat mellé. Bízom Calhában, Jackben, a védelem ütős lehet Contival, Caldarával, Romagnolival stb. Higany ha érkezik az hihetetlen lenne. A világ egyik legjobb csatára kétségtelenül. Susoban is van azért fantázia a szélen ha marad. Zsebbe kell nyúlni ennyi. Vagy nincs bl jövőre se… Higanyt meg nem lehet kihagyni.