2022. szeptember 29., csütörtök

Fassone távozik; Scaroni a Milan elnöke – hivatalos

-

A Milan a hivatalos honlapján jelentette be, hogy Marco Fassone azonnali hatállyal távozik a vezérigazgatói pozícióból. Ezzel párhuzamosan nyilvánosságra hozták az új igazgatóság tagjait és az elnököt is.

A múlt heti tulajdonosváltást követően ma délelőttre közgyűlést illetve igazgatósági gyűlést hívott össze az Elliott Management. A testületből távozott Yonghong Li, David Han Li, Lu Bo és Xu Renshuo, valamint Fassone szerződését megszüntették. Az új igazgatósági testületet nyolc személy alkotja: Paolo Scaroni (elnök), Marco Patuano, Franck Tuil, Giorgio Furlani, Stefano Cocirio, Salvatore Cerchione, Alfredo Craca és Gianluca D’Avanzo.

Yonghong Li távozásával Paolo Scaroni olasz üzletember lett a Milan elnöke, akit ideiglenesen megbíztak a klub irányításával az új vezérigazgató kinevezéséig. A közelmúltban felmerült hírek alapján Umberto Gandini és Ivan Gazidis pályázik a legesélyesebben a pozícióra.

A közlemény szerint hamarosan újra összehívják az igazgatótanácsot, hogy megvitassák az új üzleti tervet. A klub egyértelmű célja visszatérni a Bajnokok Ligájába. Továbbá a testület új költségvetést állít fel a csapat versenyképességének növelése érdekében a pénzügyi fair play szabályaival összhangban.

Paolo Scaroni, a Milan elnöke: “Ez egy kritikus pillanat a klub történelmében. Mindannyian hálásak vagyunk az új tulajdonosnak az elkötelezettségéért, hogy a Milan újra a régi fényében ragyogjon. Ami az igazgatóságot illeti, mi minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni annak érdekében, hogy a csapat sikereket érjen el.”

Paul Singer, az Elliott alapítója és vezérigazgatója: “Az új igazgatóság megalakulása egy újabb lépés afelé, hogy a Milan visszatérjen a helyes útra. Az Elliott remek helyzetben van, hogy biztosítsa a klub pénzügyi stabilitását illetve megfelelő ellenőrzését a siker és a világszínvonalú szurkolói élmény elérése érdekében. A Milan kiemelkedő helyet foglal el a labdarúgás világában és tisztában vagyunk a felelősséggel, ami egy ilyen történelmi klubbal jár.”

[adrotate banner=”32″]

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

16 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Van szűk egy hónapja az Elliottnak, hogy valamit alakítson, mert augusztus 18-án bezár a piac. Kíváncsi vagyok, jutnak-e valamire. Ez a keret a BL-re nem hiszem, hogy elég lehet, még akkor sem, ha Gattuso igazi terminátorokat csinál a játékosokból az idényre. Az Elliott pedig, ha idővel túl akar adni a Milanon – mert nyilván ez a célja -, jobban jár, ha egy BL-be jutó vagy jutott csapatot próbál értékesíteni.

  Egyébként csak magamból kiindulva. Ritkán megyek be kínai boltba, de amikor ez megtörténik, hatszor megnézem az adott cuccot, míg végül nem veszem meg. 🙂

  • Gattuso semmit nem fog csinálni, eddig sem csinált. Kevés ide az ő motivációja! Edző kell ő nagyon kevés ide, még akkor is ha 3 nagyágyú érkezne a csapathoz. Ha vele kezdjük le a szezont, az elmúlt szezonhoz képest sokkal jobbat nem várhatunk. De ahogy hallom Benzema kell ide? röhej. 47 meccs 12 gól a realban. Ha ott nem tudott alkotni itt mit fog ilyen nulla középpályával? Na majd kiderül. Nem várok csodát, 1 éve ilyenkor minden Milan fan maga alá pisilt a 10 új érkezőtől. 🙂 Most még semmi. 🙁

   • Gattuso eddig semmit sem csinált? Komolyan? Mesélj még.. Gyakorlatilag neki köszönhető, hogy nem a 15. helyen végzett a csapat egy elcseszett ősz után. Kilátástalanság közepette, nyakig érő hullámzó f.stengerben vett át egy teljesen szétesett, motiválatlan és erőnlétileg a nullán lévő csapatot. Egy hónap alatt rendet rakott.

    Egyébként Te mégis mi a francot keresel itt? Nincs az országban inter, juve vagy napolis oldal és azért jössz ide? A decemberi szégyen után csak visszajöttél rontani a levegőt? Mennyit is raktál fel tippszmikszen a merdára a kupa meccsen? 100 ezret?

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS