A Milan szervezett szurkolói csoportja, a Curva Sud Milano közleményt adott ki, amelyben megerősítették a csapat iránti támogatásukat. Az ultrák teljes mértékben Gennaro Gattuso és Massimiliano Mirabelli mellett állnak, azonban hallani sem akarnak Leonardo visszatéréséről.

Az elmúlt hetek eseménydúsak voltak a Milan háza táján, ugyanis az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a pénzügyi fair play megsértése miatt kizárta a klubot a nemzetközi porondról, nemrég pedig tulajdonosváltás ment végbe. A Milan az amerikai Elliott Management befektetési alap tulajdonába került, miután Yonghong Li nem teljesítette határidőre a tartozás visszafizetését.

A Curva Sud jelentős létszámmal jelent meg július 9-én Milanellóban a csapat első edzésén, amely nyilvánosan megtekinthető volt. Néhány nappal később a szurkolói csoport közleményben reagált a klub körül kialakult helyzetre.

“Ezekkel a sorokkal szeretnénk tisztázni az álláspontunkat az elmúlt hetekben történt eseményekkel kapcsolatban. Nem vagyunk közgazdászok vagy pénzügyi szakértők, mi ultrák vagyunk és foglalkoztatnak minket a Milanunk körüli történések. Csak tiszteletet és elkötelezettséget kérünk a mez iránt.” – olvasható a közlemény a Sud honlapján.

“Ha bárki távozni akar, tegye meg a lehető leggyorsabban. Már az előszezon kezdetekor volt lehetőségünk kifejezni támogatásunkat a csapat, a nagyszerű edzőnk és Mirabelli felé, aki élvezi a legnagyobb megbecsülésünket és bizalmunkat az átláthatóságért és a mutatott profizmusért. Rino kinevezése nagyszerű megérzés volt a sportigazgatónk részéről. Vitathatatlan, hogy amióta Gattuso és Mirabelli megkezdte a közös munkát, érezhető a győztes mentalitás.”

A Curva Sud szerint a két szakember nagy munkát végzett, hiszen az edző rendet tett az öltözőben, míg a sportigazgatónak köszönhetően felszabadult a klub bizonyos ügynökök és igazgatók piszkos játéka alól.

“Ami az új tulajdonosokat illeti, csak azt kérhetjük, hogy vegyék figyelembe a Rossoneri történelmét és ne felejtsék el, hogy mit tettek az olyan emberek, mint Leonardo, aki köpött ezekre a színekre. Olyan nagyszerű emberekre van szükségünk, akik bizonyították a Milan iránti kötődésüket és Leonardo nem tartozik közéjük, miután úgy döntött, hogy elárulja a Rossonerit. Tudjuk, hogy időre van szükség és a növekedéshez folytonosság kell. Meg kell mutatni a bizalmat azok felé, akik eddig is jó munkát végeztek, mint például a Gattuso-Mirabelli kettős. Bízunk benne, hogy más kulcsfontosságú pozíciók betöltésével hozzáértő emberek lesznek megbízva, akik lehetőleg szeretik a Milant.”

13 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Teljesen egyetértek;semmi szükség Leonardora és én is inkább pozitívan értékelem Gattuso-Mirabelli munkáját,de én Fassonét is ide venném.
  Legalább ez a stabilitás maradjon meg,ha már minden más téren eléggé káosznak tűnik a helyzet.

 2. Jah, egyetértek én is.
  Eddig az igazgatótanácsbeli két kínai képviselőt cserélték le saját embereikre, de mindenhová saját embert akarnak ültetni. Ez részben érthető is.
  Volt egy üzenetük, miszerint az management nem szerepel a terveikben, ami azt jelentené, hogy lecserélik Fassone-t és Mirabelli-t is.
  Fassone állítólag már tárgyalt az Elliot-al Londonban a múlt héten és ha hinni lehet a pletykáknak pozitív hírekkel térhetett haza. Hogy ez mit is jelent pontosan 2 hét múlva fog kiderülni csak.

  Gattuso-t megtartaná az új tulaj, ami remek hír, viszont Mirabelli alatt nagyon vékony a jég. A Curva Sud és Gattuso is azért harcol, hogy Mirabelli is megtarthassa a munkáját, amit szerintem is eléggé jól végez.

  Felröppentek hírek, hogy Maldini lehet az új techikai igazgató, rögtön másnap hogy Maldini nem fogadja el, mert csak afféle nagyköveti pozíciót szántak neki, a legújabb hírek szerint viszont még csak nem is beszéltek Maldini-vel…..

  Leonardo-t a Berlusconi éra rontotta el. Az edzősége előtt neki köszönhettük a Brazil játékosainkat. Amint kinevezték edzőnek ez a vonal megszakadt. Aztán mikor menesztették, pedig annyira nem is volt hajmeresztő, talán csak bosszúból de átment a városi riválishoz. Én nem haragszom rá, de csak a Curva Sud tudja mi mindent tett abban az időszakban, amivel ennyire felhergelte őket. Különben én se nagyon várom vissza. Lennének arra a posztra rátermettebbek is….
  Nem beszélve Maldiniról és Kaka-ról, akik szívesen betöltenének pozíciókat a klubnál.

  Remélem, hamar letisztulnak a dolgok és elkezdünk igazolni, mert a szezon nemsokára kezdődik és még sehol se vagyunk.

  Asszem először tartunk ott, hogy nincs tartozása a klubnak, amióta a MILAN-nak szurkolok…. ez szép és jó, de kell egy csatár és remélem nem adjuk el a Donna-Bonucci-Suso triót….

 3. A Curva Sud sajtóközleményei között vannak alapelvi jellegű megnyilvánulások, amelyek mindegyikéből kiolvasható a klubért való aggódás. Ilyen pozitív üzenet – általában -, amikor például azt javasolják, hogy az edzőt (még) hagyják dolgozni, a vezetőség az igazolásoknál és a céloknál vegye figyelembe, hogy mekkora klubról van szó, hogy a Milan ügyei legyenek átláthatóak stb. Ilyen az itt megfogalmazott köszönet is Gattuso, illetve Mirabelli felé az ügyek átláthatóságáért.

  Amikor a Curva Sud ilyen jellegű nyilatkozatokat ad ki, azzal biztosítja a Milanhoz való viszonyát, kifejezi felé a hűségét, ami tiszteletre méltó dolog. Azonban vannak olyan véleménynyilvánításai is, amelyek megosztóak. Azt gondolom, ilyen az, amikor bizonyos játékossal kapcsolatban ítélkeznek. Amikor valaki egyénként leírja, hogy számára X vagy Y játékos ezért vagy azért nem szimpatikus, az rendben van, magánvélemény, nincs akkora súlya. Például számomra Maldinit a visszavonulása utáni ténykedése és 2009 óta a Milanhoz való viszonya igencsak antipatikussá teszi, elfogadom azonban, hogy sokak számára Maldini az MALDINI, és amíg fel nem gyújtja a San Sirót, addig a legtöbben imádni fogják, bármit is tesz. Boban folyamatos – szinte csak negatív – kritikáit ugyancsak bicskanyitogatónak tartom, mások viszont azt mondják, hogy bár mindenki ilyen egyenesen nyilvánulna meg (azaz “megmondaná a tutit”) a Milannal kapcsolatban.

  A Curva Sud véleménye azonban több, mint egy sima vélemény, ezt ők is tudják. Amíg a fenti programjellegű nyilatkozatok keretein belül maradnak a vezérszurkolók, addig ezzel nem kavarják fel az állóvizet, mert érezhető a jobbító szándék. Azzal azonban nem tudok egyetérteni, hogy egy volt játékossal kapcsolatban “testületileg” negatívan nyilatkoznak, mert ezzel a véleménnyel a Milan közösségét osztják meg, szükségtelen konfliktusokat, feszültséget generálnak. Ilyennek tartom a Curva Sud Maldinivel kapcsolatos szövegét (“Nekünk egy kapitányunk van”), amivel nem mellesleg Baresit is kellemetlen helyzetbe hozták. Ráadásul kik ők, hogy megmondják, hogyan kell viszonyulni Maldinihez, vagy kit kell “igazi” kapitányként elfogadni? Lehet, hogy igazuk van, de több millió Milan-drukker pedig azt mondja, hogy nincs. A Curva Sud leárulózza Leonardót? Milyen alapon?!?! Mit tudnak a háttérről? Azért, mert elfogadta az Inter ajánlatát? És Radice vagy a Milan-legenda Trapattoni? Mindkettő volt az Inter edzője, Trap ráadásul a Juve trénere is volt, sőt velük nyerte hülyére magát… A Juvét a Milan után szintén trenírozó Capello szintén áruló lenne?! És az a majdnem húsz játékos, aki a Milant követően az Interben kötött ki?!

  A Curva Sudnak mi a baja Leonardóval? Az, hogy az Inter edzője lett, vagy az, hogy alig fél évvel a Milantól távozta után lett az? Nem esetleg az volt a gond, hogy Leonardo a PSG sportigazgatójaként a francia klub számára szerezte meg Thiago Silvát és Ibrahimovicot, amivel a Milan fénysebességre kapcsolva elindult a süllyesztőbe?

  A Milan lehetőséget adott Leonardónak, aki ugyan nem volt egy nagy szám edzőként, de egy harmadik helyet összehozott a csapattal. Berlusconi azonban úgy döntött, hogy nem hagyja őt a Milan kispadján. Hogy az Inter kispadja a részéről (meg persze Moratti részéről) bosszú volt-e, nem tudni, elképzelhető, sőt, gyanítható, hogy az volt. De nézhetjük úgy is, hogy a Milan volt az, amely nem szavazott meg Leonardónak még egy év bizalmat, pedig sokat tett a klubért – ráadásul az új edző pár hónappal később megkapta a segge alá a Serie A legerősebb keretét, amivel művészet lett volna nem megnyerni a scudettót. A Milan mondhatjuk, hogy igencsak kitolt Leonardóval, és nem csodálkoznék azon, ha a brazil ezt így gondolta volna. Én az ő helyében ennek ellenére nem vállaltam volna el az Inter vezetőedzői posztját. Ő elvállalta, ettől azonban még nem fogok olyanokat írni róla, hogy köpött a piros-fekete színekre meg hogy elárulta a Milant.

  Véleményem szerint tehát nem helyes, ha a Curva Sud – mint szervezett szurkolói csoport – úgy értékel negatívan valakit – ráadásul olyan személyt, aki egyike annak a kb. 50 játékosnak, akit a Milan halhatatlanjai közé választottak -, hogy az quasi kinyilatkoztatásnak tűnik. A csoportosulásnak az a dolga, hogy a Milannal kapcsolatos szurkolói eseményeket tervezze-szervezze, közösséget teremtsen, azt fenntartsa, népszerűsítse a klubot, adott esetben felemelje a hangját, ha úgy gondolja, hogy “rossz irányba mennek a dolgok”, de nem lehet döntőbíróság a klub játékosait-edzőit illetően, hogy X “jó”, Y pedig “rossz”. Nekem speciel ne a Curva Sud mondja meg, hogy kit és minek tartsak a Milan történetében. Ennek eldöntésére ugyanis e csoportosulásnak senki sem adott meghatalmazást.

   • +1!

    Kiváló megjegyzés! Talán igazad is van.

    Úgy gondolom azonban, hogy a Curva Sud – bár nyilván a saját nevében jelent ki valamit, amivel valaki vagy egyetért vagy nem – afféle első az egyenlők között a szurkolókat tekintve. Ez pedig azt jelenti, hogy az ő véleményük nagyobb súllyal bírhat, mint másokéi. Ha ők azt írják vagy mondják, hogy Leonardo áruló vagy köp a Milan színeire, akkor – hiába csak a Curva Sud véleményéről van szó – egy kívülálló számára úgy tűnhet, hogy ez a Milan szurkolóinak általános vélekedése. A kérdés az, hogy a Curva Sud magát minek tartja. Szerintem kimondva-kimondatlanul a Milan-szurkolók vezérének.

    • Igazad van abban hogy az ő véleményük nagyobb súllyal bír!Viszont ezt ki is érdemlik,mivel ők vannak kint minden meccsen,kísérik idegenbe a csapatot,ők mennek ki az edzésekre is…
     Leonardoval kapcsolatban pedig egyezik a véleményem bundy78 lentebb írt soraival!

  • Én egyetértek veled!
   Főleg Maldinivel kapcsolatban!
   Amúgy Leo szépen építette fel a PSG-t (persze volt miből) nálunk pedig a legjobb játékosmegfigyelő volt.
   Értem én, hogy vett 11 játékost Mirabelli, de hogy melyik jött igazán hiányposztra, arról erősen lehetne vitatkozni…
   Szerintem az is egy óriási hülyeség, hogy kiszabadultunk a managerek nyomása alól. 😀 Szerintem csak Riaola-t lecseréltük másokra. Bár megjegyzem most is van szép számmal játékosa nálunk.
   Nekem amúgy szimpatikus ahogy az Ultrák szurkolnak, amikor szurkolnak. De az sosem volt ha 1-1 játékost vagy épp a klub vezetést kritizálják.
   Ugyebár senkinek sem tetszett a régi vezetés és tulajdonos. Most akár a megszűnés küszöbén is lehet a csapat 1 év elteltével.

   • ,,Véleményem szerint tehát nem helyes, ha a Curva Sud – mint szervezett szurkolói csoport – úgy értékel negatívan valakit – ráadásul olyan személyt, aki egyike annak a kb. 50 játékosnak, akit a Milan halhatatlanjai közé választottak -, hogy az quasi kinyilatkoztatásnak tűnik.” Ez így igaz!
    Egy Fulvio Collovati lehet áruló, de Leo miért lenne az? Fulvio elment, Leonardo el lett üldözve. Az meg milyen, hogy Maldini a ,,Kapitány”, s nem az a Franco Baresi, aki a másodosztályból nem menekült a Real kinyújtott karjaiba, míg Maldininek volt olyan időszaka, amikor menni akart. Az Igazi Kapitány (FB) erre sosem gondolt.

 4. Pro,és kontra.
  Kinek ez, kinek az a véleménye !
  Személy szerint Leonardo nem hiszem, hogy olyat tett volna, amivel ilyen nyíltan kellene gyalázni.
  Arra kíváncsi leszek ezután, hogy Leonardo kap e munkát majd az új tulajdonosi körtől, vagy figyelembe veszik majd a csoport elég markáns véleményét ?

 5. Lanskyt nem megbántva és tiszteletben tartva a véleményét,az a tényt azért ne felejtsük el,hogy a Curva Sud mind földrajzilag,mind “hír ügyileg” közelebb van a csapatunkhoz,mint mi,még a jelenlegi információ dömpingben is.
  Lehet,hogy Leonardonak voltak olyan megnyilvánulásai meccs előtt-alatt-után,edzés előtt-alatt-után,a sima hétköznapokon,amiről mi semmit sem tudunk.
  Szigorúan szurkolói szemszögből számomra még mindig könnyebben elfogadható a Curva Sud véleménye,akik testközelből élik a klub melletti mindennapjaikat,mint Milánótól több száz kilométerre,a netről tájékozódva.
  Még egyszer kiemelem,senkit sem akarok ezzel megbántani és tiszteletben tartom a véleményeteket,de….