Kedden délután egy sajtótájékoztató keretein belül mutatták be a Milan harmadik nyári szerzeményét, Alen Halilovicot. A 22 esztendős horvát támadó-középpályás ingyen érkezett a Hamburger SV együttesétől és a 77-es mezszámot fogja viselni.

Érdekesség, hogy Halilovicot négy évvel ezelőtt is szóba hozták a Milannal, akkor viszont végül az FC Barcelona játékosa lett. A horvát játékost tartották korosztályának egyik legtehetségesebb játékosának, azonban Spanyolországban nem sikerült kibontakoznia. Ezúttal Milánóban próbál szerencsét.

“Először is szeretnék üdvözölni minden Milan rajongót. Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek és ez nagy megtiszteltetés számomra. A világ egyik legnagyobb klubjában lehetek és igazán boldog vagyok. Ez egy nagy előrelépés a karrieremben és azt gondolom, hogy képes leszek megmutatni, hogy mit tudok. Gattuso? Már beszéltem vele és mindent elmagyarázott. Azt mondta, hogy ha szükségem van valamire, akkor az ő ajtaja nyitva áll. Az első benyomások nagyon jók voltak.” – mondta Halilovic a sajtótájékoztatón.

“Nagyon örülök, hogy egy ilyen edzővel dolgozhatok együtt, mint Gattuso. Ő mindent megad a játékosoknak és 100 százalékot nyújt az edzéseken. Néha, amikor elfáradsz, többet és többet kér. Mezszámom? A 7-es a kedvenc számom, de mivel Nikola Kalinic viseli ezt, ezért a 77-est választottam. Szeretnék köszönetet mondani Kevin-Prince Boatengnek és Alberto Aquilaninak, akik jó dolgokat mondtak a Milanról. Együtt játszottam velük a Las Palmasban és nagyszerű srácok. Azt is mondták, hogy a Milan egy nagyszerű klub, hatalmas történelemmel és nagy játékosokkal. Posztom? Korábban játszottam középpályásként, különösen az U21-es válogatottban. Azt gondolom, hogy meg tudom mutatni mit tudok, különösebben nem idegen számomra ez a szerepkör.”

“Eddigi pályafutásom? Két évvel ezelőtt nagyon fiatal voltam, mindössze 19 éves. Úgy gondoltam, hogy az a legjobb számomra, ha valahova máshova megyek, ahol sok meccset játszhatok. A Sporting Gijon együttesénél közel 40 mérkőzésen játszottam a spanyol bajnokságban, amely a világ egyik legjobb ligája. Ezt követően a Las Palmasba mentem. Úgy gondolom, hogy egy fiatal játékosnak sok mérkőzést kell játszani, hogy fejlődjön – emberileg és játékosként egyaránt. Most 22 éves vagyok és azért választottam a Milant, mert ez egy nagy lépés számomra és eljött a megfelelő idő, hogy jobb csapatokban játsszak.”

“Csapattársaim? Sokat beszéltem Stefan Simiccel, aki beszéli a nyelvemet. Ő egy nagyszerű srác és sokat segített nekem. A többiek is mindannyian segítettek, beleértve a csapatkapitány Bonuccit. Sokan jól tudnak angolul, de először is szeretnék gyorsan megtanulni olaszul.”

Halilovic a klub történetének nyolcadik horvát nemzetiségű játékosa. Korábban Zvonimir Boban, Dario Smoje, Drazen Brncic, Dario Simic és Mario Pasalic is volt a Milan játékosa, a jelenlegi keretben pedig Nikola Kalinic és Ivan Strinic személyében két horvát labdarúgó van rajta kívül.

“Boban? Ő egy nagyszerű játékos volt és nagyon fontos személy Horvátország számára. Még nem volt időm beszélni vele, de biztos vagyok abban, hogy fogunk beszélni.”

“Most a legjobb formámat kell nyújtanom a pályán, hogy harcoljak a csapatért és a klubért. Mindent megteszünk az előszezonban, hogy jobban teljesítsünk a következő szezonban.” – tette hozzá.

[adrotate banner=”32″]

16 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. Nem beszél olaszul = Nem fog játszani, mert hát nem érti a taktikát és szoknia kell az olasz focit.
    A.Silva saga folytatódik.
    Ok ok ingyen jött, de jó lett volna olyat hozni, akivel számolunk is, mármint engedjük labdába rúgni, meccseken, egy másik csapat ellen…

    Sok sikert kívánok neki