Hétfőn hivatalosan is kezdetét vette a felkészülési időszak. Gennaro Gattuso, a Milan vezetőedzője a sajtótájékoztatón beszélt a klub körüli helyzetről, a csapatról, az átigazolási időszakról és a következő szezon céljairól.

“Az előző szezon a múlt, a jövőre kell tekintenünk. Pozitívnak kell lennünk a jövőre nézve. Nem változtattunk sokat, de biztos vagyok abban, hogy lesznek igazolásaink és erről később Mirabelli beszélni fog. Nagy lelkesedéssel kell újrakezdenünk a munkát, félretéve a kifogásokat. Erősen hinnünk kell abban, amit csinálunk. Azért vagyunk itt, hogy keményen dolgozzunk. Volt néhány kérdőjel és voltak problémáink, de kötelességünk a lehető legjobban felkészülni az előttünk álló szezonra.” – mondta Gattuso a hétfő délutáni sajtótájékoztatón.

“Mindig az igazat mondom. Az elmúlt 50 nap nehéz volt számomra is. Már megszoktam, hiszen edzőként rosszabb pillanatokat is átéltem más kluboknál. Biztos vagyok benne, hogy a dolgok javulni fognak. Számos pletykát hallottam és olvastam az elmúlt 50 napban arról, hogy a játékosok távozni akarnak, de a mai napig senki sem jött oda hozzám vagy hívott fel emiatt. Egyetlen játékos sem kérte tőlem, hogy távozni akar. A csapatnak van egy szilárd gerince és meglátjuk, hogy meg tudjuk-e erősíteni a keretet.”

“Érzem a nyomást, de nem aggódom. Az igazat megvallva a klubnak voltak nehézségei, de szeretnék biztosítani mindenkit afelől, hogy gazdasági és pénzügyi szempontból soha nem szenvedtünk hiányt semmiben. Azt hiszem, hogy ebben a pillanatban tisztelnünk kell a klubot és mindent bele kell adnunk annak érdekében, hogy a lehető legjobban működjön. Nagy a nyomás, de szeretem. Én vagyok az edző és megtiszteltetés számomra, hogy egy ilyen csapatot irányíthatok. Boldog vagyok és a legjobbamat fogom nyújtani. Átigazolási piac? Erős csapatunk van és ezt kell tovább erősítenünk. Fassone és Mirabelli is tudja, hogy milyen tipusú játékosokat kedvelek. Remélem, hogy lesznek új igazolások, mert szükségünk van rájuk. Tisztában vagyok azzal, hogy más csapatok már erősítettek. Mindig is mondtam, hogy szükségünk van alternatívákra a szélsőink számára és egy olyan középpályásra, aki Kessiéhez hasonló tulajdonságokkal rendelkezik. Nem szabad elfelejtenünk, hogy Bacca, Kalinic, André Silva és Cutrone személyében négy középcsatárunk van. Meglátjuk, hogyan alakul az átigazolási időszak. Ha a csatárok közül nem lesz távozó, akkor nem fogunk mást igazolni arra a posztra.”

“Célunk, hogy felkészítsük magunkat a szezonra. Tudjuk, hogy a Nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) július 19-én dönt a kizárásról, de abban a tudatban kell megkezdenünk a felkészülési időszakot, hogy részt fogunk venni az Európa Ligában. Úgy kell hozzáállnunk a munkához, hogy ott leszünk az EL-ben. Célok? Május végén a Casa Milanban voltam és minden nap beszéltem Fassonéval és Mirabellivel, illetve kétszer David Han Livel is. Ezt követően nyaralni mentem és 4-5 alkalommal egyeztettünk Fassonéval, de a célokról még nem beszéltünk, mert sokkal fontosabb kérdéseket kellett megoldanunk.”

“Donnarumma vagy Reina? Az fog játszani, aki jobban teljesít. Az én problémám lesz, hogy kit fogok a kapuba állítani. Nehéz lesz választani. André Silva? Tudja, hogy jelenleg – egy évvel az érkezése után – magasabb szintű teljesítményt várok el tőle, mert ő egy jó játékos és remek képességekkel rendelkezik. Nem volt elég, amit az előző idényben tett, így keményen kell edzenie. Nem tudom, hogy ki lesz a kezdőcsapatban, ez a pályán fog eldőlni. Kalinic? Beszéltem Nikolával és elmondhatom, hogy a szezon végén fizikai problémákkal bajlódott, amikor elhagyta Milanellót. Így ment a világbajnokságra, de a probléma az volt, hogy nem volt őszinte a szövetségi kapitánnyal.”

“Buffon? Soha nem gondoltam volna, hogy 40 éves korában egy olyan top csapat kulcsembere lesz, mint a Paris Saint-Germain. Egy olyan csapatnak, amely az egyik legjobb Európában. Meglepődtem, mert ha emlékszel, akkor 2010-ben hátsérüléssel bajlódott és mindenki azt mondta, hogy véget érhet a pályafutása. Most pedig 40 évesen Európa egyik legjelentősebb csapatában játszik.”

[adrotate banner=”32″]

2 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Hááát.. Még is mit nyilatkozott volna ? A körülményekhez képest teljesen korrekt,és átlagos nyilatkozat.
  A háttérben meg már az Elliott kezében a klub. Hogy kinek fogják tovább passzolni azt az ördög sem tudja.
  Vannak hírek, miszerint ha az amerikai Olasz kezébe kerül a klub, akkor Mirabellinek, és Gattának útilaput kötnek a talpára.
  A Kínaiak a fejüket verik már a falba, hogy elbuktak mindent 32 M be nem fizetett euro miatt.
  Szerintem ők keményen hazardíroztak. Aztán nem jött be !
  Szóval a kialakult kaotikus helyzetben mást nem is mondhatott volna Gatta. Övé a szakma, csak is azzal foglalkozik…
  Forza Ac Milan !