Mirabelli: “Nem fogjuk eladni a legjobbjainkat”

12

Massimiliano Mirabelli, a klub sportigazgatója az újságírók kérdésére válaszolva megerősítette, hogy az utóbbi időben számos ajánlat érkezett, ennek ellenére az UEFA döntésétől függetlenül nem akarnak megválni a csapat legjobbjaitól.

Az elmúlt hetekben számtalan pletyka látott napvilágot a csapat kulcsembereinek esetleges távozásáról. A Milan nemrég hosszabbított Alessio Romagnolival, de a hírek szerint hamarosan Patrick Cutrone is új szerződést írhat alá. A klub ezen a nyáron eddig két játékost szerződtetett, nevezetesen Pepe Reinát és Ivan Strinicet.

“Sok ajánlat érkezett, de nem áll szándékunkban eladni a legjobb játékosainkat.” – mondta Mirabelli a Sky-nak.A közelmúltban felmerült Memphis Depay neve, mint lehetséges nyári érkező. Mirabelli nemrég a helyszínen tekintette meg az Olaszország-Hollandia felkészülési meccset és elsősorban az Olympique Lyon holland támadóját figyelte. Az olasz sportigazgató nem említett neveket, amikor az átigazolási időszakról kérdezték.

“Készen fogunk állni. Várnunk kell, de készülünk a következő szezonra, bármi is legyen az UEFA döntése. Az optimizmus sohasem csökken, sem a klub részéről, sem pedig az én részemről.” – tette hozzá.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) testülete június közepén fog dönteni arról, hogy milyen büntetést szab ki a Milanra a Pénzügyi Fair Play megsértése miatt. Legsúlyosabb esetben akár az EL-ből is kizárhatják a klubot.

[adrotate banner=”32″]

12 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Akkor zárjanak ki a picsába! Amíg a PSG 250 millát ad egyetlen játékosért, amit a nyáron 400-ért vesz majd meg a Real, addig ez nem több, mint bolhacirkusz. Vörös és fekete a szín, ami nem a sötét oldalt jelképezi, hanem a gladiátor mentalitást, nem adjuk fel, nem hátrálunk! Ha Itália trónjához az kell, h rózsaszín tütüben bukdácsoljon a csapat, akkor nem is kell! Ha Európához időgép kell, mert számos egyesület a múltban ész nélkül költekezett, de most már ilyet ugye nem szabad, akkor kapják be, az se kell! Verjenek el még 500 milliót, és taszítsák a pinkiket le a trónról, én jót fogok nevetni a Bl himnusznál, mert ez csak azt jelzi, hogy félnek tőlünk, mint a tűztől. Forza!!

 2. Eleve a Fair Play szó,hogy kerülhet egy történetbe az Uefa-val….vicc !!!

  A Real,Barka,Pézségé,Mensziti….milkiárdokat költ és töredéke jön vissza….hol az F P ?

 3. Valaki el tudná nekem mondani, magyarázni, hogy a pénzügyi fair play szabályainak megsértése mit jelent pontosan?
  Nagyobb összegben vettünk játékosokat mint eladtunk? Itt tehát a játékosforgalomról van szó? Mert emlékeim szerint elég hosszasan ment a lejárt szerződésű játékosok kukázása, stb. és nem egy évben mínuszban jött ki a Milan még így is..

  Akkor miért és hol kell még a csapatot megbüntetni?

  Előre is köszi!

  • A pénzügyi fair play lényege, hogy a klubok legfeljebb annyit költsenek, amennyi bevételük keletkezik a labdarúgással kapcsolatos tevékenységükből

  • Nem egészen így van, nem csak az igazolások számítanak, hanem az egyéb bevételek/kiadások (ráfordítás) is.

  • Nagyon leegyszerűsítve a FFP lényege, hogy a klubok bevételeinek meg kell haladniuk a kiadásaikat. Ez így nyilván egy túlságosan merev szabály lenne, ezért bizonyos korrekciós elemeket is beleépítettek. Ilyen például az, hogy hároméves periódusokat vizsgálnak, és 5 millió eurós veszteség a maximum, amit még büntetlenül el lehet könyvelni. Emiatt, amennyiben egy klub úgy látja, hogy idén van lehetőség egy drága játékos megszerzésére (illetve most vagy soha alapon úgy ítéli meg, hogy ezt a játékost jövőre vagy két év múlva nem tudná megszerezni), és meg is veszi mondjuk 100 millió euróért, akkor – amennyiben ezen üzlet következtében mondjuk 60-70 millió euróval nagyobb lenne a kiadása, mint a bevétele – ezt a tételt a klubnak szem előtt kell tartania, tehát úgy kell(ene) gazdálkodnia, hogy évi 30-35 millió eurós plusszal zárja a következő két pénzügyi évet.

   Ilyen könnyítés az is, hogy nem számít veszteségnek mondjuk egy stadionfelújítás vagy az az összeg, amit az utánpótlásra fordít a klub. És ilyen könnyítés az is, hogy legfeljebb 30 millió euróig a tulajdonos is pumpálhat pénzt a klubba (“tulajdonosi hozzájárulás” címen), de ez nem származhat hitelből.

   Hangsúlyozandó, hogy a szabályozás az UEFA által szervezett versenysorozatokra vonatkozik, továbbá a bevételeket és a kiadásokat az adott klub labdarúgással kapcsolatos tevékenységére kell vonatkoztatni. Egyszerűbben: a klub futball jellegű kiadásait a futball jellegű bevételeinek fedeznie kell, ellenkező esetben jöhet a szankció. Ez alapján a klub csak a futballból származó bevételeit fordíthatja futball jellegű kiadásokra, tehát egy saját stadionnal rendelkező klub, amennyiben a stadionját egy rockzenekar rendelkezésére bocsátja egy koncert erejéig, akkor az ebből származó bevételeit nem fordíthatná mondjuk egy játékos fizetésére. Nehéz ugyanakkor megítélni, hogy a stadion névhasználati jogából származó bevételeket fordíthatná-e játékosvásárlásra a klub…

   A játékosok eladása és meg- vagy kölcsönvétele csak egy része a dolognak. Természetesen ide kell sorolni a játékosok fizetését, ami a Milannál valószínűleg a legnagyobb problémákat okozza. A Milan elmúlt 10 évének legnagyobb hibája az volt, hogy brutális pénzeket fizettek ki olyan – sokszor legendás – játékosoknak, akik jobb esetben csak kiegészítő emberek lehettek volna. 4, 4.5 milliókat kerestek egyes szenátorok. 2012 után ugyan nem voltak klasszisok a csapatnál, de fizetést ők is kaptak. Nem is keveset. Bár a klub nem hajtott végre brutális igazolásokat, de Mexés vagy Flamini fizetése például jelentős tétel volt. Éveken át veszteséget termelt a klub, és ezeket a tételeket görgette maga előtt. Nem voltak igazolások, nem voltak eredmények, csak a hatalmas veszteség, ráadásul játékoseladásból sem jöttek bevételek, mert egy mihaszna Traoréért, egy kétballábas Pasalicért vagy egy középszer Salamonért nem verték egymást a vevők. A veszteséget valamiből pótolni kellett, amit néha Berlusconi meg is tett. Erre jött a tavalyi nagy pénzköltés. Én úgy gondolom, a vizsgált időszak ki kell hogy terjedjen a tavaly nyári mercatóra is. És akkor bizony nagyon nagy gáz van, mert a Milannak volt egy 220 milliós adóssága, amire még rájött a több mint 200 milliós mercatós tevékenység, és akkor még a fizetésekről (Bonucci, Donnarumma…) nem beszéltünk.

   Úgy gondolom, teljességgel kizárt, hogy ne büntessék meg a Milant. Ennél a cikknél [http://www.acmilan.hu/2018/05/23/a-klub-komoly-penzbirsagra-szamithat-az-uefa-tol/] már írtam, hogy mi lenne a legjobb és a legrosszabb verzió a klub számára.

   • Azt is vegyük hozzá, hogy ha pld egy játékost meg eszünk 30-ért 3 évre és 2 év után 15 ért eladjuk az nem veszteséges. Pont, hogy 5 milla nyereség a vizsgálat szempontjából. Mivel a vételárat osztani kell a szerződése évével és annyival csökken évente az összeg. Kvázi, mint egy céges autó amortizációja. Szóval ha valaki elmegy ingyen a szerződése lejárata után akkor nem vagyunk mínuszban. Persze pluszban sem, de a tisztán látás kedvéért leirtam ezt is.

 4. Nem is értem az UEFA-t…szerintem neki is érdeke kéne, hogy legyen, hogy az EL-ben is minél pengébb névsor szerepeljen. Oké a teljesítményünk elég gáz az elvárthoz képest, de a mezőnyben a Milan név akkor is Milan, és nem Nordsjaelland.

  Szóval nem takarítania kéne azt, ami legalább valami nagyobb figyelmet vonz erre a sorozatra is, mondjuk a londoni nagy klubok mellett.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet