Giacomo Bonaventura, a Milan olasz középpályása szerint a csapat a második kapott gól után teljes mértékben elveszítette a fonalat és nem tudtak reagálni. Bonaventura beszélt a meccsről, a Juventusról, az Európa Ligáról és megvédte Gianluigi Donnarummát is.

“Nem sikerült reagálnunk, a Juventus túl gyorsan szerezte meg a második gólt. Megfelelő meccset játszottunk, de ez a Juventus ellen nem elég. Sokat fejlődtünk ebben a szezonban. Meg kell értenünk, legalábbis a legtapasztaltabb játékosoknak, hogy nem követhetünk el ilyen hibákat és meg kell tartani az egyensúlyt. Volt néhány lehetőségünk és ha betalálunk, akkor más mérkőzést játszhattunk volna. El kell felejtenünk ezt a meccset. Mindent megtettünk, de ez most nem volt elég ahhoz, hogy legyőzzük a Juventust. Ugyanakkor nem szabad megfeledkezni arról, hogy nagyon pozitív volt az Olasz kupa-szereplésünk.” – nyilatkozta Bonaventura a találkozót követően.

“Lehetett látni a két csapat közötti különbségeket. Nagyon csalódottak vagyunk, de az eredmény kicsit csalóka és a gólkülönbség túlzó. Szeretnék köszönetet mondani a szurkolóknak. Előre kell néznünk és magunk mögött hagyni a csalódottságot. A Juventus már évek óta kiemelkedően teljesít a bajnokságban, az Olasz kupában és a Bajnokok Ligájában, míg mi csak ebben az évben alakultunk ki. Mindent elmond, hogy a Juventus cserepadján olyan játékosok ültek, mint Higuaín vagy éppen Marchisio.”

“Donnarumma? Elkövetett néhány hibát, ahogy mindannyian. Soha nem láttam még olyan kapust, aki egyszer sem hibázott volna. Most két kulcsfontosságú meccs következik és nagy a tét.” – fejezte be.

17 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Imádom, hogy mindenki a “juventus mennyivel jobb csapat” dumával jön… Nem csak erre a nyilatkozatra értem, hanem a szurkolók, vagy akár az aktuális ellenfél hozzáállására is. Már egy kétgólos vereség esetén is büszkén jön le némelyik csapat a pályáról, de ilyen mentalitással nem is fogják megverni a zebrákat soha.
  Ha ilyen könnyen elintézzük a dolgot, akkor nincs értelme mérkőzést játszani. Adjuk oda a győzelmet a papíron jobbnak, azt’ csókolom…
  A Benevento meg tudott szívatni minket?
  ’94-ben aláztuk a barcát? Pedig hogy lesajnáltak minket akkor is!

  Igen, a juve papíron (is) jobb csapat, de ellenféltől függetlenül elfogadhatatlan az, hogy egy kapott gól után így összezuhanunk! Mert már az első gól után olyan zavarodottság volt észlelhető a csapatunkon, hogy csak percek kérdése volt az újabb bekapott gól.
  Ezek után Gattától és Donnarummától is vártam egy-egy bocsánatkérő nyilatkozatot, ehelyett mindenki a torinóiak előtt térdel, hozzátéve, hogy az eredmény azért túlzó 🙁

  A hátralévő két meccset azért lejátsszuk? Vagy elkönyvelünk két pontot, mert papíron kb. egyforma erősek vagyunk az Atalantával és a Fiorral?

  A másik kedvenc kifogásom a “fiatal csapat vagyunk”. Nos, erre annyit mondok: Ajax ’95.

  Elfogadom, hogy épülő csapat vagyunk, de a maszlagot ne akarják lenyomni a torkomon! Nyilatkozzák, hogy 2-3-4 helyen is megerősítik a csapatot, hogy a jövőben ne legyenek ilyen sorozatos összeomlások, mint az elmúlt hetekben/hónapokban!

  • Teljes mértékben egyetértek! Ráadásul a most hibázó Donna, Calabria és Locatelli akik fiatalok a jelenlegi csapatban. A többi épp eléggé tapasztalt. De azért 100 Seria A-s meccsel a hátuk mögött már nem nyeretlen kezdők. Ráadásul a felsorolt játékosok, rendre húzó emberek. Szerintem sokkal inkább a fáradtság az oka ennek a gyenge szezon zárásnak, illetve a meglepő összezuhanásnak is.

 2. Ezt a Montellaback-et ne,még viccnek is rossz…

  3x néztem meg a meccset,számomra konkluzió az :

  1 – igazi csatár nélkül nem lehet csatát nyerni,a félidőben 2-0 ra vezetnünk kellett volna ha van egy Ibránk v. Cavanink.

  2 – kapus nélkül nehéz játszani ezt a játékot !

  3 – 1 kulcs játékos hiánya Biglia…ezt eredményezi…hozzáteszem itt egy hiba pont Rinonak is Montolivo jobb lett volna mint Locatelli…

  4 – osztottam szoroztam….hm…6-8 Hakan,Biglia tipusú klasszisra szükségünk van még…különben jöhet ide az atyaúristen is edzősködni…eredmény nem lesz fényesebb.

 3. Milyen érdekes,hogy most Biglia hirtelen mekkora sztár lett 🙂

  Véleményem szerint a nagy arányú vereséget lehet Donnarumma nyakába varrni de azt,hogy kikaptunk semmiképp.
  Kicsit furcsa nekem,hogy egyesek itt játékosokra meg szituációkra “kenik” ezt a vereséget..
  Egyszerűen a sokkal jobb csapat nyerte meg a kupát! Ennyi.
  Persze igen : Meg lehet fogni a Juventust,le lehet győzni egyszer-egyszer de ahhoz az kell,hogy nagyon rossz napot fogjanak ki a másik csapat meg szinte az élete meccsét játssza éppen aznap.És itt most az Olasz csapatokra gondoltam persze…
  Én Locatellit nem láttam annyira rossznak,hogy visszasírtam volna Bigliát de persze ezzel nem azt akarom írni,hogy jól játszott.
  Cutronének volt egy nagy helyzete amit be kellett volna lőni de azzal még azért nem lett volna meg a meccs…Nem felmenteni akarom de még fiatal és szerintem egy nagyon tehetséges srácról beszélünk…
  Szerintem ott buktuk el,hogy a jelenlegi kerethez mérten nem elég a 3 középpályás…Ahhoz minőség kellene.
  Valamit változtatni kell Gattusonak…

  Forza Milan!

  • Gattuso védekezésre állt be és 1 gól után kontrából nem lehetetlen a Juve-t szétszedni, úgyhogy a Cutrone kihagyhatatlan helyzetét egy Ibra, Menez, Bacca és szinte mindenki belőné. Donnarumma jól védett a hibájáig, úgyhogy tartottuk volna az eredményt is, úgyhogy igenis 1-2 momentumon múlott az egész.

   Nem kell az ellenfelet annyira felajnározni, mert az első félidőben mutatott teljesítmény alapján sokra hivatott még ez a csapat, amit Gattuso összerakott és korábbi Milanokhoz képest most látni pozitív dolgokat, csapatjátékot. Az ilyen meccseken jönnek ki a hiányosságok és ezeket 1-2 igazolással már meg lehet oldani. Persze attól még nem leszünk bajnokok jövőre se, de a BL indulást kell elérni és 1 sztár + 1-2 kiegészítő emberrel ez nem lesz lehetetlen jövőre.

   Én tavaly az egész csapatot elüldöztem volna, de idén nem érzem ezt, mióta Gattuso összeszedte őket. Kalinic-t küldeném el egyedül és hoznák 1 olyan középpályást, aki képes védekezni és támadást vezetni is, ami a legnehezebb lesz és legköltségesebb. Ezen kívül kell egy épkézláb csatár, de ott nem szükséges a legdrágább spílert igazolni, mert egy 1 gólos Kalinic-t kell csak helyettesíteni, amit Lapadula is könnyedén megoldott volna. Amennyiben ezek az igazolások nem lesznek nyáron, akkor érkezhet akárhány játékos bármelyik másik posztra kevesek leszünk.

 4. De amugy egyet értek hogy nem elég a 3 kp föleg ha az locatelli kessie és bona aki ugye nem is kp…az után meg plána vicc hogy a juve 2 védőjét feltolva mandzukic rendszeres visszalépésével 6 kpje volt a juvénak. Szerintem ez ott ment el. Taktikailag hogy ezt nrm reagálta le gattuso.

 5. Kicsit fura, hogy pont Locatelli kapja a kritikákat. Az elmúlt hónapokhoz képest mérföldekkel feljavult a játéka az utóbbi 2-3 meccsen, amelyen kezdett. Nyilván Biglia fontos lett volna, de szerintem nem lehetett panasz Loca játékára. Az alibi jelző meg főleg nem illik rá ez a meccs alapján, mert bátran próbálkozott hosszú labdával megjátszani a csapattársait, plusz volt pazar lövése is.

  Azt meg felesleges boncolgatni, hogy jobb lett volna-e Montolivo, mert ez soha nem derül ki.

  • Szerintem nem azt kritizáljuk, hogy rossz játékos, de ő kevés volt egy Juve ellen, mert nagyon fiatal még. Én azt láttam tőle, hogy fegyelmezetten védekezett és volt egy pazar lövése, de az előre labdái kevesek voltak és pontatlanok többnyire csak biztosra ment és hátra passzolt. Kessie és Bonaventura is sokat helyezkedett, de mivel nem kaptak olyankor labdát Locatellitől, ezért hátrányból vagy labdaszerzésből tudtak csak megindulni, ami miatt úgy tűnhet, hogy gyengék voltak ők is pedig ez nem igaz.

   Jövőre remek kiegészítő ember lesz Loca, de kell egy helyettes a komolyabb meccsekre Biglia helyére, mert Locatelli csak egy lelkes saját nevelésű fiatal.

   Gattuso úgy taktikázott, hogy az egy helyzetünket gólra váltjuk és utána csak védekezni kell és kontrából Bona és Kessie elfut. Ez majdnem össze is jött, úgyhogy akkor elég lett volna, hogy Locatelli nem hoz váratlant. Ebben kell fejlődnie Gattusonak, hogy legyen egy B terv, de ahhoz a keretbe is több olyan játékos kell, aki sokoldalú.

   Én ezért nem sajnálkoznék annyira, hogy csúnya az eredmény, mert ami jól ment a meccsből abból lehet pozitívumokat levonni és ez régen nem volt csak a vereség. Például elég arra gondolni, hogy milyen szépen fülelt le labdákat Calhanoglu és azokat nem ő szopta ki a kisujjából, hanem Gattuso felkészült a papíron verhetetlen szupersztár Juvéból. Az se volt semmi, hogy mikor félidőben kicseszett velünk a bíró Gatta szaladt oda elzavarni a játékosokat, hogy ne ezzel foglalkozzanak, úgyhogy Gattuso nagy edző lett ezen a pár meccsen is és látszik rajta, hogy folyamatosan tanul és fejlődik olyan sebességgel, amit nem gondolnánk tőle, úgyhogy ő ezeket a hiányosságokat látni fogja és a vezetőségnek kell csak felnőnie hozzá és 1-2 jó játékost a kezébe adni a nyáron.