Súlyos vereségbe szaladt bele a Milan szerda este az Olasz kupa döntőjében, hiszen 4-0-ra kikapott a Juventustól. Az összecsapást követően Gennaro Gattuso csalódottan értékelt és úgy véli, hogy az eredmény nem tükrözi a játék képét.

“Ilyen a labdarúgás. Az eredmény nem tükrözi a teljesítményt, de ha hibát követsz el, súlyos árat kell fizetned. 56 percig azt tettük, amit tennünk kellett. Az első félidőben Mandzukic fejesét leszámítva nem okozott zavart nekünk a Juventus. El kell fogadnunk és meg kell értenünk, hogy hibáztunk. Előre kell tekintenünk. Elkövettük a fiatalságból fakadó hibákat. Én is egy fiatal edző vagyok és vállalom a felelősséget, talán túl nagy volt a nyomás. Én is hibázok és tanulok belőle. Nem szabad az eredményre néznünk, azt kell elemeznünk, hogyan veszítettük el a meccset és mit tehetünk annak érdekében, hogy fejlődjünk. Nem szabad mindent eldobnunk.” – mondta Gattuso a meccs után.

“Jobban fáj, hogy eljött velünk 40 ezer szurkoló és ilyen eredményt értünk el. Ez egy fájó vereség. Most két mérkőzésünk van hátra olyan csapatok ellen, akik mentális szempontból jobb állapotban vannak. Ennél jobb teljesítménnyel kell megpróbálnunk kvalifikálni magunkat az Európa Ligába.”

“A két csapat értékei különböznek, az eredmény csalóka. Az első félidőben nekünk volt több veszélyesebb akciónk. Donnarumma? Teljesen a védelmem alá veszem. Voltak hibák, de nem mutogathatunk ujjal Donnarummára. Mindenkinek felelősséget kell vállalnia, nem Donnarumma miatt vesztettünk. Reina? Jelen pillanatban Donnarumma a Milan kapusa, a többi a klub dolga. Én vagyok az edző és én edzem a rendelkezésemre álló játékosokat.”

“Négy kapott gól után is megpróbáltunk betalálni. Nem tudom kritizálni a játékosaimat, a tapasztalatot nem tudod megvásárolni a szupermarketben. Sok fiatal játékossal játszottunk és nagy árat fizettünk.”

“A második félidő első perceiben sikerült megőrizni a higgadtságunkat, de utána hibáztunk és gólt is kaptunk. Ezután újra hibáztunk, ismét gólt kaptunk és így tovább. Jó mérkőzést játszottunk, de a hibák megbosszulták magukat. Juventus? Semmi újdonság nem volt. A Juventus mindig azt az érzést kelti, hogy bármelyik pillanatban kiütheti ellenfelét, köszönhetően a játékosok minőségének és a mentalitásuknak. Nem véletlen, hogy minden évben nyernek. Még nagyon hosszú út áll előttünk és sokat kell ahhoz dolgoznunk, hogy elérjük az ő szintjüket.”

“Szezon? Még két nagyon kemény ellenfél vár ránk. Először is ott az Atalanta, akik ellen mindig nehéz játszani. Továbbá ott a Fiorentina, akik az elmúlt évben nagyszerű eredményeket értek el, így nem lesz könnyű dolgunk. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy feladjuk.” – tette hozzá.

10 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Nah, felesleges bárkit is hibáztatni.
  Tegye mindenki a szívére a kezét és mondja ki, hogy elhitte, hogy nyerhetünk a Juve ellen. na ugye.
  A Juve már jó ideje teljesen más minőséget képvisel, mint bármelyik másik olasz csapat. Nincs ellenfelük. Ezt szezon elején is megmondtam, amikor a Napoli játszotta a legszebb focit Európában. A Juvé-nál az összeszokottság, a rutin.
  Mi teljesen új csapat vagyunk, amit Gattuso szezon közben vett át.
  Se rutin, se összeszokottság. Minőség akad, de nem elegendő egy teljes szezonra.

  Jó volt az első félidő. Szerezhettünk volna gólt, gólokat… de nem tettük. Ez nem Donnarumma hibája.
  A csatárainkkal az a legnagyobb gond, hogy nem tudnak kapura lőni. Illetve tudnak, csak hát 90%-uk egyenesen bele a kapusba. Szvl jól tudnak kapusba lőni.
  Hakan talán az egyetlen, aki helyezi a labdát, elcsavarja… a többi úgy ahogy kapja, a kapu közepébe rúgja, vagy pont oda ahol a kapus épp tartózkodik. Teljes mértékben veszélytelenek vagyunk.
  Donnarumma hibázott? Bizony hibázott. De előtte mennyit védett? Szerintem épp eleget és méghozzá nem kicsiket. Persze a hiba az hiba. Az a két gól az övé volt.
  19 éves, még sokat kell játszania, tapasztalnia, hogy ilyen hibákat 25 évesen még véletlenül se kövessen el.
  A csatáraink úgy komplett ahogy vannak cserére vannak itélve nálam.
  Nem is egy csatárt kell hozni a nyáron, hanem kettőt. Méghozzá mindkettőnek vérszomjasnak kell lennie, tapasztaltnak és olyannak, akik szezononkék képesek megrúgni a 15-20 gólt.

  Én csak abban reménykedek, hogy fel bírnak ébredni a játékosaink és képesek lesznek csapatként játszani a következő két meccsen, mert ha azt hiszik ezek után már nincs veszíteni valónk, akkor nagyot tévednek.
  Két nagyon fontos meccs jön, amit ha nem nyerünk meg, talán még a 7. hely se lesz meg.
  A szezon itt le is van zárva.

  Jókat kell igazolni, Gattuso-nak egy kicsit a kedvére kell tenni. Olyan játékosok jöjjenek, akikre szükség van. Több fiatal tehetségre szerintem már nincs időnk. Arra ott van a primavera. Akiket igazolnunk kell, azok most már mind 25 éven felüliek legyenek.
  Persze ezt is gyorsan le kell zavarni, mert fel kell készülni a következő szezonra.

  Hogy miért Kalinic kezd A.Silva helyett? Gondolom edzéseken jobban teljesít. A Pályán viszont nulla.

  Na mindegy. Reménykedjükn a legjobbakban. Ez volt az ÚJ MILAN első szezonja.
  Rövid a pad….. Javulni kell.

  • Én hittem abban, hogy legyőzhetjük őket. Ne értsetek félre, nyílván nem gondoltam azt, hogy lealázzuk őket, de azért a juve is verhető ám.

   A többi mondandóddal teljesen egyetértek. Ami azt illeti egy kis csalódottság van bennem mert ez az eredmény nagyon nagyon csalóka a meccs képéhez képest, de ennyi.

  • Na, pont tegnap ecseteltem Faternak telefonon, hogy mindenki szapulja Donnat (persze haragszom rá én is), de azt elfelejtik megemlíteni, hogy mennyit védett, és simán lehetett volna 8 is az a 4.
   Vele alapvetően az a bajom már, hogy vagy menjen vagy rúgja ki a disznaját és maradjon. Különben ez a fél évenkénti cirkusz teljesen rányomja a bélyegét a pályafutására. Egyre szarabbul fog teljesíteni és nem lesz neki visszaút..

   Csatárok, mindkét fiatalt megvédeném annyiban, hogy hasonlítgatják őket olyanokhoz, mint CR meg Pippo. Ez vajon mekkora terhet tsz rájuk, és jót tesz nekik vajon? Szerintem rohadtul nem.

   Ha egycsatáros rendszerünk lesz akkor elég egy rutinost ember, ha 2 csatáros akkor tényleg kettő kell.

   Egyébként 4 pont kell a tuti biztos 6. helyhez. Ha egyikkel x-elünk a másikat verjük már megvan.

   FORZA MILAN!!!

   • Azért kíváncsi lennék Pippo mennyit lőne ebben a taktikában, ilyen szélsőkkel!? 😀 5 talán összejönne neki is, ha szerencsés.

    Nekem inkább azzal van a bajom, hogy nem beszél arról Ő mit tehetne, csak vállalja a felelősséget. 1-2 régebbi megnyilvánulása volt amikor beszélt a fáradságról. De mostanában nem nyilatkozik ezekről.

   • Donnaruma-t én szívem szerint megtartanám, mert nagyon tehetséges, fizikailag tökéletes csatár posztra.
    16 évesen kezdett a felnőtt csapatban, azóta már 3 szezon alatt védi a kapunkat. nem igazán lehetett rá eddig panasz. És még mindig csak 19 éves!
    Csinál hibákat, de ki nem? Mellette néha olyanokat véd, hogy eszem megáll.
    De így van, ahogy írod is. Vagy lelép, vagy pedig marad. De ha marad, akkor Raiola-val kell szakítania. A kettő együtt nem megy. Ezt a terhez le kell ráznia magáról, mert rá fog menni a karrierje.
    A kapusposzt éppen az, ahol nincsenek gondjaink. ott van a fiatal Plizzari. Ha Reina nem megy vissza Liverpool-ba, akkor hozzánk jön. Ráadásul van egy Perin, aki alig várja, hogy egy nagy klubban játszhasson.
    Ha eladjuk, pénzt látunk belőle, ami azt hiszem 40 milla, mert nincs meg a BL indulás.

    Hasonlítgatásról annyit, hogy ez mindig is így volt. Ő az új Ronaldo, az új Maradona, az új Zidane, az új Maldini… stb. Szvl szerintem a gond nem itt van.
    Egyszerűen nincsenek meg bennük azok a képességek, amikre ezen a szinten szükség van.
    Kalinic teljes mértékben megbukott nálunk. Ellenfél kapuja felé szinte veszélytelen. Ahhoz képest, hogy ő kapja a legtöbb lehetőséget, egyáltalán nem bizonyította, hogy kezdőbe, vagy egyáltalán a pályára való. Neki mennie kell.
    Nem sok pénzt látunk belőle, de akármennyi is elfogadjuk.
    A.Silva – Amikor leigazoltuk, azt hiszem ,,langyos víznek,, tituláltam. Én nem voltam oda az örömtől, hogy ő érkezik + Kalinic, mert én Belotti-t akartam.Ő lett volna a tűz. De gondoltam, oké…. lepjen meg. Hát nem lepett meg. Középcsatárként ő is besült. Az olasz foci, vagy a játékrendszerünk, vagy a csapattársak, de valami itt nagyon nem fekszik neki. Bár mondjuk jobban eltudnám képzelni támadó középpályásként. Csatárként viszont…. Ha a Wolverhampton komolyan érdeklődik és hajlandó kifizetni a 40 millát, vagy megkapjuk érte akár Falcao-t is cserébe a Monaco-tól, áldásom reá.

    Cutrone pedig még nagyon fiatal és forrófejű, sokszor a legrosszabb választást hozza, amikor odajut a kapu elé. Nem igazán érti még, hogyan kell harcolni és szabaddá tennie magát, sokszor használja a kezét és kapura pontosan úgy rúg, ahogy fentebb írtam. 10-ből 8x telibe a kapust.
    Persze fura, hogy így is pont ő az, aki vezeti a házi góllövő listát (8 gól!). Kicsit megfontoltabb lenne, meg tapasztaltabb, vagy Ronaldo féle skill-ekkel áldotta volna meg a jó isten, minimum dupla ennyi gólt rúgott volna.
    Őt mindezek fényében nem adnám el. Sokat nem kapnánk érte. Kölcsönbe se engedném. Neki maradnia kellene és fejlődni. Lehet belőle jó csatár. Első szezonja volt a Serie A-ban.

    Különben állítom, hogy ha az elejétől 2 csatárral játszunk, sokkal több meccset nyertünk volna és sokkal több gólt szereztünk volna.
    Sajnos a mostani keretnek, már így hogy mindenfélét játszottunk a szezonban, a 4-4-2 olyan, mint a hidegzuhany. Nincsenek rá felkészülve, 2 csatár teljesen összezavarja a KP-t. nem tudnak mit kezdeni vele, pedig a 2 csatárnak nagy plusszt kellene jelentenie elől.

    A védelmünk úgy, ahogy rendben van Biglia-val a védősor előtt, de most már a támadásokat is erősíteni kell, mert ott bizony harmat gyengék vagyunk.

    Sokan támadják Gattuso-t, és ma már pletykák is megjelentek, miszerint menesztik, ha ettől lejjebb végzünk a tabellán, de őszintén melyik nagynevű edző tudna jobb kezdőt felállítani ebből a keretből?
    Szinte lehetetlen. A keretet erősíteni kell, aztán majd lesz ez jobb is. Gattusonak maradnia kell.

    • Donnarumma kapus… 😀
     Amúgy egyetértek a róla írtakkal, én se szabadulnék minden áron tőle…akkor viszont Raiolától kellene. Nagyot nőhetne a srác a szurkolók szemében, ha kirúgná az ügynökét (amit már egy éve megtehetne…).

     A 4-4-2 -vel nem teljesen értek egyet, jelenleg ehhez a felálláshoz alkalmas a keretünk. Nem véletlenül erőltette Montella és erőlteti Gattuso is. Talán nyáron változtatunk, ehhez viszont kellenek új, jobb játékosok is.

     Evidens, hogy a rosszabb eredmények után jönnek a pletykák az edzőcseréről, de nem sok realitását látom annak fényében, hogy nem rég hosszabbítottunk vele. Jöhet ide bárki, pontosan ahogy írod, először a keretet kell erősíteni. Ha ez kész, lehet feljebb gondolkozni a változtatásokon.