Gennaro Gattuso, a csapat vezetőedzője megtartotta sajtótájékoztatóját a ma esti Juventus elleni Olasz kupa finálé előtt. Az olasz szakember mellett a csapatkapitány, Leonardo Bonucci is részt vett.

“Edzőként teljesen más felkészülni egy döntőre. Amikor játékos voltam furcsa szokásaim voltak és nagyon babonás voltam. Megpróbáltam magam megoldani bizonyos dolgokat. Edzőként ez teljesen más. Videót videó után néz az ember és folyamatosan elemzi az ellenfelet, majd mikor lefekszik, akkor újra azon gondolkodik, hogy egész életében rengeteg alkalma lesz aludni, ezért visszamegy videókat nézni. Nagy nyomást érzek. Ez lesz edzői karrierem legfontosabb mérkőzése. Reméljük, hogy minden rendben lesz.” – mondta Gattuso a meccs előtt.

“Ez számunkra olyan lesz, mint egy világbajnoki döntő. Nagyon fókuszáltnak kell lennünk, ha le akarjuk győzni a Juventust. Douglas Costa és Cuadrado is nagyon gyakran cselez. Az ilyen helyzetekben kettős emberfogást kell alkalmaznunk. Megfelelő hozzáállással kell játszanunk. Az elme hihetetlen dolgokra képes. Biglia? Hihetetlen dolgokat tett az elmúlt 15 napban, szinte rendkívülieket. Minden tőle telhetőt megtett, hogy újra játékra alkalmas állapotban legyen. Kissé nehéz helyzetbe hozta az orvosi stábot ezzel a gyors felépülésével.”

“Nem kellett feltüzelnem a játékosokat, mert ez egy olyan mérkőzés, ami bárkit feltüzel. Egy olyan csapat ellen játszunk, amely uralta az olasz labdarúgást és főszereplő volt Európában. Két Bajnokok Ligája-döntőt játszottak, nagyszerű mentalitásuk és remek játékosaik vannak. A győzelem érdekében valami rendkívüli dolgot kell tennünk.”

“Dohai szuperkupa? Ha nem tévedek, akkor a televízióban néztem a mérkőzést. Ünnepeltem, mert a Milan évekig nem nyert trófeát.”

Leonardo BONUCCI: “Remélem, hogy nagyszerű mérkőzést fogunk játszani és sikerül hazahoznunk a kupát. Izgatott vagyok a döntő miatt, mert Olaszország legerősebb csapata ellen fogunk játszani. Szilárdnak és elől pontosnak kell lennünk, hogy legyőzzük őket. Gólra kell váltani a helyzeteinket és tökéletes meccsre van szükség, ha meg akarjuk nyerni a kupát. Ez nagyon fontos lenne a Milan számára. Magabiztos vagyok és mindent bele fogunk adni.”

“Egy döntőben játszani mindig különleges. A Milan a történelme, a vezetősége és a szurkolói miatt megérdemli, hogy ilyen mérkőzéseket játsszon. Nagyon bízom a csapatomban. Tudom, hogy nagyszerű meccset fogunk játszani. A csapat a prioritás és nagyon szeretném megszerezni első trófeámat a Milan mezében.” – tette hozzá.

[adrotate banner=”32″]

3 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Na ha a legutolsó két kupagyőzelmünk évét nézzük, akkor tényleg helytálló Gattuso hasonlata. Sőt egyes nemzetek sűrűbben nyertek VB-t mint mi Olasz Kupát. 🙂
    Ne várjunk annyit megint, mint 1977 és 2003 között.

  2. Remélem nem lesz túl nagy az akarás, és izgulás lesz a pályán. Hidegvérrel kell simán lefocizni őket 😀 Abban bízok, hogy Suso elkapja ma a ritmust, és két oldalról is veszélyesek lehetünk, és akkor izgalmas meccsen.. nyerhetünk!! 😀

    Hajrá fiúk!

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet