Calhanoglu izgatott és feltüzelt a kupadöntő előtt

4

Hakan Calhanoglu, a Milan török válogatott játékosa nagyon izgatott a Juventus elleni kupadöntő előtt és elmondása szerint csúcsformában érzi magát.

Calhanoglunak az előző két bajnoki mérkőzésen kulcsszerepe volt a győzelem megszerzésében, hiszen a Bologna és a Hellas Verona ellen is eredményes volt. A 24 éves középpályás remek formában van és eddig 7 gólnál illetve 10 gólpassznál jár piros-fekete mezben.

“Nagyon izgatott és feltüzelt vagyok. Ez lesz az első döntőm. Németországban soha nem sikerült eljutnom egy versenysorozat végéig sem. Kétségtelenül ez lesz pályafutásom legfontosabb mérkőzése és készen állok szembenézni vele. Meg akarom nyerni ezt a kupát. Ez nagyon fontos lenne és megváltoztatná az egész szezont. Mindent megváltoztatna. Erősnek érzem magam fejben és erőnlétileg is. Úgy érzem, hogy csúcsformában vagyok.” – mondta Calhanoglu a La Gazzetta dello Sportnak adott nyilatkozatában a kupadöntő előtt.

“Mindent sötétnek láttam. Nem értettem a nyelvet és ez volt a legjelentősebb probléma a beilleszkedésem szempontjából. Időközben a pályán nem voltam megfelelő erőnléti állapotban a hosszú eltiltásom miatt. Aztán megérkezett a csapathoz Gattuso és minden megváltozott. Ő megváltoztatta a mentalitásomat és segített megérteni az olasz nyelvet. Kétségtelenül Gattuso a legfontosabb edző az eddigi karrieremben. Általa mindenben fejlődtem. Gattusónak köszönhetően visszanyertem a magabiztosságomat. Mivel játékos volt, ezért tudja, hogy mire van szükségünk. Minden edzésen megpróbálja átadni a mentalitását és minden nap arra ösztönöz minket, hogy fejlődjünk. Amikor megérkezett, beszélt velem és megmutatott néhány videót.”“Örülök, hogy a klub helyes döntést hozott, mert Gattuso egy fontos korszakot nyithat a Milannál. Köszönettel tartozom mindenkinek: az edzőnek, a szakmai stábnak, a csapattársaimnak és a szurkolóknak. A negatív pillanatokban sokat segítettek nekem. Montella? Szeretném leszögezni, hogy sohasem beszéltem negatívan róla. Csak azt mondom, hogy minden edző a saját filozófiájával dolgozik. Ő biztosan nem rossz edző, egyszerűen csak sok apró dolog által azt mondhatom, hogy Gattusóval jobban érzem magam.”

“Nagyon jól ismerjük az erősségeinket, nagyszerű játékosaink vannak. A torinói és a milánói meccs is megmutatta, hogy legyőzhetjük a Juventust. Van esélyünk. Idegenben például a kapufát is eltaláltam. Ki lenne az, akit kivennék a Juventusból? Douglas Costát, akit jól ismerek Németországból. Nagyon gyors és okosan játszik, képes megváltoztatni a meccseket. Ha csapatként játszunk, akkor megállíthatjuk őt. A Juventus támadósora nagyon erős, ezért azt mondanám, hogy Bonucci és Romagnoli döntő szerepet fog játszani. Milyen fegyverrel lehet legyőzni a Juvét? Egységesen és szívvel, a mentalitás a legfontosabb tényező.”

“10-es mez? Tudom, hogy nagy játékosok viselték ezt a mezt és nem könnyű azt mondani, hogy most én vagyok a Milan tízese. Felelősséggel jár ez a szám és azt mondhatom, jó úton járok, hogy jó tízes legyek, de még nagyon sokat kell fejlődnöm. Nem jelent problémát számomra ezt a mezszámot viselni, mert örömmel tölt el, hogy korábban nagy bajnokoké volt.”

[adrotate banner=”32″]

4 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Remèljük össze jön! Jót tenne a csapatnak ès a nyári igazolásokra is jótèkony hatással lenne.

    Forza Milan!

  2. Ő az, aki bármit elérhet Milan mezben. Ha a Sors úgy akarja, akár még Kaká útjára is léphet. Ugyebár 2007 óta csak Ronaldo és Messi kapott aranylabdát..

    • Egyértelműen a jövőnk záloga lehet a török;nagyon fontos szerepe lehet az újra felemelkedésünkben.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet