Gattuso: “Elfogadhatatlan az ilyen teljesítmény”

14

Gennaro Gattuso, a Milan trénere szerint lélektelenül játszott a csapat a Benevento ellen és ennek eredményeképpen kapott ki a tabella utolsó helyén álló együttestől. Az olasz szakember szerint elfogadhatatlan ez a teljesítmény és bocsánatot kell kérniük.

Mint ismert, a Milan szombaton 1-0-ra kikapott a San Siróban a sereghajtó Beneventótól a Serie A-ban.

“Egy ilyen teljesítmény elfogadhatatlan. Az elmúlt néhány napban furcsa érzésem volt. Egy olyan csapattal játszottunk, amelynek nem volt vesztenivalója és a Benevento egy hónapja olyan futballt játszik, hogy képes bárkit nehéz helyzetbe hozni. Amikor lélektelenül játszol, akkor elköveted ezeket a hibákat. Én vagyok a legelső, aki ezért felelős. Ha egy ilyen csapattal nézel szembe, amely a tabellától eltekintve jó focit játszik, nem játszhatsz elszántság és lélek nélkül. Nem számít, hogy két, három vagy négy csatárral lépünk pályára, mert nincs meg a mentális erő és a késztetés a csapatban, hogy bármit megtegyünk. Helyzeteket alakítunk ki, de nem rendelkezünk mentális akarattal, hogy fájdalmat okozzunk az ellenfélnek. Ez a mi problémánk.” – mondta Gattuso a vereség után.“Bocsánatot kell kérnünk a szurkolóktól, mert egy nagy presztízzsel rendelkező klub mezét viseljük és nem lehet ilyen kínos éjszakánk. A hét folyamán jó jelek voltak az edzéseken, de abban a pillanatban, amikor az első akadályba ütközünk a mérkőzésen, nem tudunk reagálni. Nem jöhetek ide és nem mondhatok olyan dolgokat, amelyek nem igazak. Nyilvánvaló, hogy szenvedünk. Az ellenfélnek nem kell semmi rendkívüli dolgot tennie ahhoz, hogy legyőzzön minket. Nem mondhatjuk azt, hogy nincs motivációnk, hiszen még mindig küzdünk az Európa Ligáért és ezen kívül mi vagyunk a Milan, ezért mindig győznünk kell. A probléma nem a célokkal van. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy ilyen vereséget szenvedjünk. Az egész csapat nem játszik nyugalommal. Látható, hogy nincs nyugalom, koncentráció és magabiztosság. Azt a benyomást keltettük, hogy csak ültünk a pályán. Úgy látszott, mintha nem lennénk egy csapat és ez az, ami a legjobban aggaszt.”

“Nagyon szomorú vagyok és szégyellem magam. Napok óta éreztem a veszélyt és teljesen világos voltam. Én vagyok a felelős, de amikor a csapatnak nincs akarata, nem elég a labdát tartani vagy 21-szer kapura lőni. Változtatnunk kell a hozzáállásunkon.”

“Cutrone? 35 percig két csatárral játszottunk, majd Cutrone kihúzódott a bal szélre. Amikor két csatárral játszunk, akkor a lehető legközelebb kell maradniuk, nem pedig elfutni egymástól vagy belefutni egymásba.”

[adrotate banner=”32″]

14 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Eléggé összevissza ez a nyilatkozat, mint mindig, amikor ilyen vereséget kell megmagyarázni. Engem a legjobban az zavar, ha a nyilvánvaló szakmai problémák (gyenge, sablonos támadójáték) megnevezése helyett a játékosok lélektelen, Milanhoz nem méltó hozzáállásáról beszélnek. Ilyenkor mindig félek, hogy nem azt a következtetést vonják le, hogy többet, jobban kell edzésen gyakorolni a támadó elemeket (új figurák, lövések, kényszerítők, lukra futások, beadások, pontrúgások stb. stb). Szerintem első perctől kezdve hajtottak, és hetek óta benne volt a játékunkban a kudarc.Nincs semmi baj, ha Rino látja, hogyan kell kijavítani a hibákat, de az ilyen nyilatkozatok kicsit elbizonytalanítanak, és szerintem nem tesz jót a játékosoknak sem. Fel kell tudni ismerni, hogy egy játékos (és csapat) görcsösen játszik vagy pedig lélektelenül. Ez nagyon nem ugyanaz !!!.

 2. Vicc. A szarabbik fajtából.
  Pont ugyanolyan hülye az egészhez, mint Montella. Az, hogy mentálisan tudott hozzárakni, egy dolog. De az pont ennyire elég. Egy felépített támadást nem tud vezetni a csapat.
  Ez is csak kidobott idő az ablakon.
  És akkor is pont szar lenne, ha erősebb lenne a keret. Csak, akik nem értenek hozzá, még lassabban fognák fel, hogy nem edző.

 3. Igen Allegrit is szarrá anyáztuk de később kiderült nem vele volt a gond ,most is ugyan ez a helyzet jöhet hetente más edző ha szar az egész…

  • Nyáron 11 játékos érkezett… Szinte csak válogatott játékosok. De nem verünk meg egy Beneventot?? Szerinted ez a keret bűne/gyengesége?

 4. Véleményem ,hogy ez a csapat ebben a felállásban gyenge , de legalábbis nem bl környékére való, de ha jön egy más edző és csodát művel ezzel a csapattal én leszek az első aki itt elnézést kér…

  • Szerintem Montella után Gatta is csodát tett. Pedig akkor is döcögött a 4-3-3. Viszont az hogy egyáltalán nem használta a keretet, most csúnyán visszaütött!
   Én így látom. Vehetünk 11 klasszist, azok sem bírják végig csere nélkül a 3 frontot. Ne feledjük, hogy kupadöntőig mentünk idén és az EL-t sem adtuk könnyen.

 5. Mind a keret mind pedig az edző sara az, hogy lecsúsztunk a BL-ről. Adjuk meg Gattusonak az esélyt a bizonyításra és arra hogy ő vezesse a nyári felkészülést, de nagy hiba volt 3 éves szerződést adni neki. Kicsit olyan Berlusconisan történnek a dolgok.

  • Gattuso hosszabbítása után esett vissza a csapat teljesítménye. Akár ez is lehetne Mirabellivel kapcsolatban az utolsó csepp a pohárban, hogy minek kellett így elkapkodni. Mondom ezt anélkül, hogy komolyabb összefüggést keresnék a hosszabbítás és a teljesítmény között. Sok szempontból ésszerűbb lett volna év végével számvetést tartani, és tárgyalni.

   • Nem gattuso hosszabitása után hanem astori halálánál volt a fordulopont. Ott vertük volna az intert szinte 100% és az utánna való meccseken is meglátszott a zavar. Akkor estünk ki az arsenal ellen is. Csak most pár hete hosszabított gattuso és már kb 1 hobapja nrm nyertünk

    • Kizökkentünk Astori halála után, de azt még nem nevezném szétesésnek. A juve, inter ellen még itt-ott volt foci (véleményesen), talán még a napoli elleni bekkelés is igazolható valahol. A szerződéshosszabbítás után a torino és a benevento ellen viszont totál káosz, szétesés és agyhalál. De nem keresek összefüggést továbbra sem a kettő között, pusztán az érdekes egybeesésre hívtam fel a figyelmet. Ez az egybeesés pedig szintén alkalmat szolgáltathat arra, hogy ezt is Mirabelli nyakába varrjuk.

     • Ên már az inter ellenit sem tudtam enyelni ott nrm volt foci szerencsénk volt hogy ponot szereztünk szerintem ez csak pont így jött ki.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet